Μπάνκι: «Κλειδί όταν έπαιξε ο Ματσιούλις στο 4»

Λενιάμ: «Κάναμε πολλά λάθη και δώσαμε αυτοπεποίθηση στην ΑΕΚ»
Photo Credits: INTIME

Ικανοποιημένος εμφανίστηκε ο Λούκα Μπάνκι στην καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου μετά τη νίκη της ομάδας του κόντρα στη Ντιζόν.

Ο Ιταλός κόουτς τόνισε πως αυτή η νίκη ήταν πολύ σημαντική για την ΑΕΚ, ενώ υπογράμμισε πως περιμένει από τους παίκτες του να βρουν χημεία στη συνέχεια της σεζόν. Στη συνέχεια αναφέρθηκε στον Βινς Χάντερ, ο οποίος για ακόμα μια φορά πραγματοποίησε μια… διαστημική εμφάνιση, ενώ δήλωσε πως η τοποθέτηση του Ματσιούλις στο «4» ήταν το κλειδί για τη σημερινή νίκη της ομάδας του.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο κόουτς Μπάνκι:

«Eίναι πολύ σημαντικό να κερδίζουμε παιχνίδια σαν κι αυτό, γιατί δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι παρά το ρεκόρ της η Ντιζόν είναι καλή ομάδα. Κέρδισαν τα δύο τελευταία εκτός έδρας παιχνίδια και ήρθαν στην Αθήνα μετά από εντυπωσιακή εντός έδρας νίκη επί της Στρασμπούρ, που είναι από τα φαβορί στη Γαλλία αλλά και στο BCL.

Πιστεύω ότι προσεγγίσαμε το παιχνίδι χωρίς μεγάλη συγκέντρωση και ενέργεια, αλλά αλλάξαμε γρήγορα τη συμπεριφορά μας. Πιέσαμε στο γήπεδο και τους εμποδίσαμε να βρουν ρυθμό, αλλά και να δημιουργήσουν. Ξέραμε τι μπορεί να κάνει ο Χόλστον και κάναμε καλή δουλειά πάνω του. Καλή δουλειά κάναμε και στα ριμπάουντ, όπου είχαμε πολλά προβλήματα στο προηγούμενο παιχνίδι μας. Όταν παίξαμε με τον Ματσιούλις στο “4”, κάναμε πολλά κλεψίματα που μας βοήθησαν να βγάλουμε αιφνιδιασμούς και να πετύχουμε εύκολα καλάθια», είπε αρχικά ο Ιταλός τεχνικός, ο οποίος στη συνέχεια απάντησε με χιούμορ στην ερώτηση Γάλλου δημοσιογράφου για τον Χάντερ:

«Έπαιξε εντυπωσιακό παιχνίδι στη Ντιζόν στον πρώτο γύρο. Απόψε έδειξε ότι είναι ένας παίκτης που κάθε μέρα κερδίζει αυτοπεποίθηση και διευρύνει τον ηγετικό ρόλο του στην ομάδα. Εκτιμώ την προσπάθειά του και στο σημερινό παιχνίδι, όπου δεν άρχισε τόσο καλά όσο συνήθως κάνει. Βρήκε όμως τον εαυτό του και βοήθησε πολύ την ομάδα. Τι να σας πω; Προσπαθήστε να τον υπογράψετε του χρόνου για να μην τον βρείτε ξανά μπροστά σας».

Ο προπονητής της ΑΕΚ κλήθηκε επίσης να απαντήσει αν είναι ικανοποιημένος από το βαθμό προσαρμογής της ομάδας με τους δύο νέους παίκτες που έχει πια, αλλά και με τον Ξανθόπουλο να έχει επιστρέψει από μακρόχρονο τραυματισμό:

«Πρέπει να πω ναι, γιατί καταλαβαίνω τα προβλήματά τους. Δεν είναι εύκολο. Δεν ξέρω αν νιώσατε το μέγεθος της αθλητικότητας και της επιθετικότητας της Ντιζόν. Στα πρώτα λεπτά υποφέραμε. Έκαναν το παιχνίδι μας δύσκολο, και ειδικά για παίκτες που ήταν εκτός φόρμας αυτό ήταν ακόμα πιο δύσκολο. Περιμένω ότι αυτά τα παιδιά θα έχουν σκαμπανεβάσματα, αλλά είμαι χαρούμενος που προσπαθούν να προσαρμοστούν. Με νίκες σαν τη σημερινή, τούτο είναι εύκολο. Πρέπει να δούμε τι θα γίνει σε πιο δύσκολα παιχνίδι. Περιμένω πάντως από όλη την ομάδα να βρει όσο γίνεται πιο γρήγορα τη σωστή χημεία».

 

 

 

4x Προσφορά* χωρίς κατάθεση από την Betsson! *Όροι & Προϋποθέσεις. 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X