Ποτάμι: Στο "παρών" προσανατολίζεται ο Σταύρος Θεοδωράκης

Ποτάμι: Στο "παρών" προσανατολίζεται ο Σταύρος Θεοδωράκης

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Το ποτάμι προσανατολίζεται στο «παρών» -με …εναλλακτική λύση την αποχή- στην επικείμενη κρίσιμη ψηφοφορία για τη Συμφωνία των Πρεσπών τις επόμενες ημέρες.

Ο Σταύρος Θεοδωράκης δείχνει πλέον να αλλάζει τη στάση του σε ένα μείζον – «ταυτοτικό» για τον ίδιο- θέμα, λόγω του οποίου αποχώρησε από το Κίνημα Αλλαγής, διαφωνώντας με την απόφαση της Φώφης Γεννηματά για καταψήφιση της Συμφωνίας.

Η στάση του Σπύρου Δανέλλη να παράσχει ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση Τσίπρα αποτελεί ασφαλώς την αφορμή προκειμένου η Σεβαστουπόλεως να αλλάξει γνώμη, ίσως και την «ευκαιρία», αφού υπάρχει η «βεβαιότητα» ότι ο Αλ. Τσίπρας (μετά την ψήφο εμπιστοσύνης που αναμένεται να λάβει η κυβέρνησή του το βράδυ της Τετάρτης) θα κυρώσει τη Συμφωνία και με λιγότερες από 151 ψήφους.

Η πραγματική αιτία αλλαγής στάσης (που προανήγγειλαν επί μέρες τα «Παιχνίδια Εξουσίας» αλλά αρνούνταν να την πιστεύσουν) είναι η μετεκλογική-ίσως και προεκλογική, αναλόγως και του χρόνου των εκλογών) συνεργασία με τη Νέα Δημοκρατία. Επιπλέον, δεν είναι κρυφό, στα στελέχη που έχουν ταυτίσει το μέλλον τους με την συνεργασία με τη ΝΔ και έχουν συμφωνήσει στο παρασκήνιο να είναι και υποψήφιοι με τα ψηφοδέλτιά της (Γρ. Ψαριανός, Γ. Αμυράς, Δ. Τσιόδρας) θα διασπάσουν το Ποτάμι, αν ο Στ. Θεοδωράκης ψηφίσει τη Συμφωνία των Πρεσπών. Η Πειραιώς δείχνει στο παρασκήνιο να μην είναι και ιδιαίτερα …δυστυχισμένη με την υπερψήφιση της Συμφωνίας των Πρεσπών με λιγότερες από 151 ψήφους, κάτι που την απαλλάσσει από το ενδεχόμενο να πάρει η ίδια την «καυτή πατάτα», την επόμενη ημέρα, αλλά ταυτόχρονα δημιουργεί και πρόβλημα στην κυβέρνηση.

Το δίλημμα μεταφέρεται εκ νέου στον Αλέξη Τσίπρα που θα πρέπει να αποφασίσει εάν θα κυρώσει τη Συμφωνία με λιγότερες από 151 ψήφους ή θα οδηγήσει τη χώρα σε εκλογές. Το Μαξίμου δείχνει αυτή τη στιγμή να επιλέγει την κύρωση της Συμφωνίας, αλλά ουδείς μπορεί να είναι βέβαιος για την οριστική απόφαση του πρωθυπουργού.

Υ.Γ.: Η επικείμενη συνεργασία ΝΔ και Ποταμιού οδηγεί εκτός κόμματος του Στ. Θεοδωράκη και τους δυο (πολύ αξιόλογους) ευρωβουλευτές του, τον Γιώργο Γραμματικάκη και τον Μιλτιάδη Κύρκο.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X