Ντροπή!

Μόνο… ντροπή προκαλεί η προσπάθεια του Αρη Βασιλόπουλου να εκμεταλλευθεί τον θάνατο ενός ανθρώπου για προεκλογικούς σκοπούς, προκειμένου να κοντράρει την ΑΕΚ!

Ο θάνατος ενός ανθρώπου γίνεται προϊόν εκμετάλλευσης από τον νυν δήμαρχο Νέας Φιλαδέλφειας, ίσα ίσα για να κοντράρει την ΑΕΚ! Σε μια κίνηση που έχει προκαλέσει γενική κατακραυγή, ο Βασιλόπουλος επιχειρεί να καπηλευτεί το τραγικό περιστατικό του εργάτη στο γήπεδο της ΑΕΚ, προκειμένου να αποκομίσει οφέλη.

Κάτι που είχε ως αποτέλεσμα, να του επιτεθούν τοπικά μέσα, με «σκληρό» τρόπο.

Ενδεικτικά, το σάιτ e-alitheia.gr, γράφει τα εξής:

Δείτε την ανακοίνωση της “Δύναμης Πολιτών” και παρατηρήστε πώς μπλέκει το τραγικό εργατικό δυστύχημα (κι όχι ατύχημα, όπως γράφει η ανακοίνωση…) με την “έλλειψη στοιχειωδών μέσων προστασίας” πριν βγει το οποιοδήποτε πόρισμα, την εντατική εργασία για την ανέγερση του γηπέδου, τις κάμερες και τα… drones. Η ιδεοληψία, το κοινωνικό μίσος και το γινάτι, σε όλο τους το μεγαλείο…

«Η Δύναμη Πολιτών εκφράζει την οδύνη της για το θάνατο του εργαζόμενου στο εργοτάξιο του γηπέδου της ΑΕΚ. Δυστυχώς δεν είναι το πρώτο εργατικό ατύχημα που σημειώνεται στο συγκεκριμένο εργοτάξιο, ούτε ο πρώτος εργαζόμενος στην πόλη μας που δίνει τη ζωή του ως τίμημα για την εργασία του – πριν λίγους μήνες δυο εργαζόμενοι σε τοπικές επιχειρήσεις εστίασης άφησαν την τελευταία τους πνοή στην άσφαλτο εν ώρα εργασίας.

Ακούμε με πολλή προσοχή τις καταγγελίες που έκανε το Συνδικάτο Οικοδόμων για τις συνθήκες εργασίας στο συγκεκριμένο εργοτάξιο και ζητάμε να υπάρξει διερεύνηση όλων των αιτίων που οδήγησαν έναν εργαζόμενο στο θάνατο. Δεν μπορούμε να αποδώσουμε ευθύνες, αλλά είναι γνωστό ότι η εντατικοποίηση της δουλειάς και η έλλειψη στοιχειωδών μέτρων προστασίας είναι αυτή που οδηγεί μαθηματικά στα εργατικά ατυχήματα. Και είναι διαχρονικές οι ευθύνες της πολιτείας και των οργάνων ελέγχου που επιτρέπουν να αναπτύσσεται η εργοδοτική αυθαιρεσία.

Πρέπει να σημειώσουμε ότι το συγκεκριμένο έργο γίνεται κάτω από πολύ ειδικές συνθήκες πίεσης, με τα ασφυκτικά χρονικά όρια που τίθενται από τους ιδιοκτήτες του έργου. Παρακολουθούμε καθημερινά το εργοτάξιο να βρίσκεται σε λειτουργία Κυριακές, αργίες, πολλές φορές μέχρι αργά τη νύχτα, ενώ οι υπεύθυνοι του έργου καμαρώνουν γι αυτό. Μάλιστα έχει μετατραπεί σε ένας είδος «αρένας για το φιλοθεάμον κοινό» με κάμερες και drones που καταγράφουν πόσο γρήγορα «τρέχει» και πιέζουν για πρόοδο στις εργασίες».

Εκφράζουμε τη συμπαράστασή μας στην οικογένεια και τους οικείους του άτυχου εργαζόμενου και ζητάμε την παραδειγματική τιμωρία των όποιων υπευθύνων.

Σε πιο… σκληρό ύφος το www.filadelfia-xalkidona.gr:

«Όταν πας να εκμεταλλευτείς προεκλογικά τον τραγικό θάνατο ενός ανθρώπου σε εργατικό δυστύχημα που συνέβη στο «μισητό σου» εργοτάξιο… (και για αυτό ασχολείσαι…) χωρίς καν να περιμένεις να κηδευτεί…

Όταν πας λόγω του τραγικού γεγονότος να «αναστήσεις» το «πολεμικό» κλίμα που είχες δημιουργήσει τα προηγούμενα χρόνια… γιατί σε «βολεύει» η προεκλογική «πόλωση»…

Όταν ελπίζεις -και προκαλείς για αυτό- να συμβεί  μικρό ή μεγάλο μπάχαλο για να πάρεις τα γνωστά σου «10 λεπτά δημοσιότητας» και να αρχίζεις να καταγγέλλεις…

Τότε μία λέξη σου ταιριάζει:

ΝΤΡΟΠΗ!!!»

 

Να αναφερθεί πως ο Δήμος Νέας Φιλαδέλφειας αποφάσισε τη δωρεάν ταφή του άτυχου εργάτη, αλλά και την κάλυψη εξόδων του κυλικείου.

Δείτε την ανακοίνωση του Δήμου: 

«Σε ένδειξη συμπαράστασης και κατόπιν συνεννόησης με την οικογένεια του Koco Capollari που σκοτώθηκε σε εργατικό δυστύχημα στο εργοτάξιο του υπό ανέγερση γηπέδου της ΑΕΚ,  ο Δήμος αποφάσισε την δωρεάν ταφή του και την κάλυψη των εξόδων του κυλικείου.  Η  κηδεία θα γίνει τη Δευτέρα 14/1/2019, στο  Κοιμητήριο του Κόκκινου Μύλου, στη Ν. Φιλαδέλφεια».

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X