Όταν δεν παίζεις μπάλα, το πληρώνεις – Ισοπαλία για την ΑΕΚ με τον Κισσαμικό!

Όταν δεν παίζεις μπάλα, το πληρώνεις – Ισοπαλία για την ΑΕΚ με τον Κισσαμικό!
Photo Credits: INTIME

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Το 2019 δεν ξεκίνησε με θετικό τρόπο για την ΑΕΚ. Απέναντι σε μια ομάδα που βρίσκεται στον πάτο του βαθμολογικού πίνακα της Football League, η Ενωση δεν έπαιξε ποδόσφαιρο και το πλήρωσε χάνοντας στο φινάλε τη νίκη. Το 1-1 βέβαια δεν αφήνει καμία αμφιβολία για το ποια ομάδα θα περάσει στα προημιτελικά του Κυπέλλου, αλλά η ΑΕΚ ήταν δίχως νεύρο, χωρίς ρυθμό και σε ελάχιστα σημεία του αγώνα είχε υποφερτή απόδοση. Οι «κιτρινόμαυροι» επιχείρησαν να διαχειριστούν το ματς, ο Ουζουνίδης βρήκε τρόπο να δώσει ρυθμό σε παίκτες, αλλά και να κάνει δοκιμές, αλλά στο τέλος χάλασε η εικόνα.

Στο εναρκτήριο ματς του 2019, ο Μαρίνος Ουζουνίδης έδειξε κάποιες από τις σκέψεις που έχει για το δεύτερο μισό της σεζόν. Όπως είναι η χρησιμοποίηση – σε ματς με αδύναμους αντιπάλους – του Μάνταλου σε ρόλο δεύτερου κεντρικού χαφ, ώστε να κάνει παιχνίδι από πίσω. Επίσης, η καθιέρωση του σχηματισμού 4-2-3-1, που φαίνεται πως ταιριάζει καλύτερα στα χαρακτηριστικά των παικτών του ρόστερ. Αυτά, όπως και πολλοί παίκτες που θεωρούνται βασικοί, ήταν τα μηνύματα στο ξεκίνημα του ματς.

Ωστόσο, παρά τη διάθεση του πάγκου, οι «κιτρινόμαυροι» αλλού πατούσαν και αλλού βρίσκονταν στο ξεκίνημα του ματς. Ο Κισσαμικός πίεσε ψηλά και προκάλεσε…ασφυξία στην ΑΕΚ. Μόλις στο 2’ απαιτήθηκε η κόντρα του Τσόσιτς για να μη σκοράρει ο Ρίσκι, ενώ στη συμπλήρωση του δεκαλέπτου, ο επιθετικός των Κρητικών εκμεταλλεύθηκε το γλίστρημα του Τσιγκρίνσκι και βρέθηκε εκ νέου τετ α τετ με τον Τσιντώτα.

Τα θέματα δεν υπήρχαν μόνο ανασταλτικά, αλλά και δημιουργικά. Η ΑΕΚ δεν είχε τρόπο να κυκλοφορεί την μπάλα, δεν είχε παιχνίδι από τα άκρα και έψαχνε μόνο κάποια γρήγορη κίνηση του Κλωναρίδη. Από μια τέτοια, αλλά κυρίως την εκτελεστική δεινότητα του Πόνσε, η Ενωση πήρε προβάδισμα στο 37’. Στην πρώτη φάση που έκανε ουσιαστικά η ΑΕΚ, ο Κλωναρίδης έβγαλε αντεπίθεση και πάσαρε στον Αργεντινό, που με διαγώνιο σουτ άνοιξε το σκορ.

Η ΑΕΚ πήγε με προβάδισμα στα αποδυτήρια, αλλά ο Ουζουνίδης έψαξε τρόπο να βελτιώσει την εικόνα της ομάδας του. Ο Λιβάγια πήρε θέση πίσω από τον Πόνσε, ο Κλωναρίδης μεταφέρθηκε αριστερά και ο – αρνητικός – Μπογέ, βγήκε εκτός παιχνιδιού. Ο Κροάτης ανέλαβε να οργανώσει το παιχνίδι της ομάδας, ο Μάνταλος μπορούσε να παίρνει την πρώτη μπάλα και να ψάχνει από πίσω κάποια πάσα.

Πάντως, στο δεύτερο ημίχρονο, με τον ισχυρό άνεμο και τις συνεχείς διακοπές, δεν υπήρχε ρυθμός στο παιχνίδι. Ο Ουζουνίδης προσπάθησε να δώσει άλλη διάσταση στο παιχνίδι της ΑΚΕ φέρνοντας τον Μάνταλο στην αριστερή πλευρά της επίθεσης. Ωστόσο, δεν άλλαξε κάτι δραματικά. Οι γηπεδούχοι είχαν μεγαλύτερη διάθεση, δημιούργησαν κάποιες επικίνδυνες καταστάσεις και κατάφεραν στις καθυστερήσεις να ισοφαρίσουν με τον Ρίσκι.

Δείτε πως μετέφερε ζωντανά την αναμέτρηση το enwsi.gr πατώντας εδώ

ΑΕΚ (Μ. Ουζουνίδης, 4-2-3-1): Τσιντώτας, Μπακάκης, Τσόσιτς, Τσιγκρίνσκι, Χουλτ, Αλεφ, Μάνταλος, Γκάλο (79’ Γιαννιώτας), Κλωναρίδης (71’ Μοράν), Μπογέ (46’ Λιβάγια), Πόνσε

Κισσαμικός (Α. Βοσνιάδης, 4-2-3-1): Παπαδόπουλος, Τόλι (81’ Τεγούσης), Σισέ, Ζιούλης, Παπαχρήστος, Σελινιωτάκης, Γκίνη, Σιμόν (68’ Καραγιάννης), Χαλκιαδάκης (62’ Αρναρέλλης), Βρεττός, Ρίσκι

Ο Παπαπέτρου χρέωσε με κίτρινη κάρτα τους Τσιγκρίνσκι (67’), Μοράν (78’), Μπακάκη (86’), Ζιούλη (55’).

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X