Η ΑΕΚ σήμερα πενθεί...

Από την στιγμή που πλέον μια ζωή χάθηκε και δεν γυρίζει πίσω, το μείζον στην υπόθεση του δυστυχήματος με τον εργάτη στο εργοτάξιο του νέου γηπέδου της ΑΕΚ, είναι να βρεθούν τα αίτια. Προκειμένου να μην επαναληφθεί. Άλλωστε αυτό ανέφερε και στην ανακοίνωση της η ΑΕΚ.

Στο σημείο του δυστυχήματος, βρέθηκε το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας, προκειμένου να ελέγξει τις συνθήκες κάτω από τις οποίες ο εργάτης έπεσε από την σκαλωσιά του Πυλώνα και από ύψος περίπου δέκα μέτρων. Φυσικά θα γίνει ένα συνολικός έλεγχος στους κανόνες ασφαλείας λειτουργίας του εργοταξίου. Μάλιστα σύμφωνα με πληροφορίες, ανάλογοι έλεγχοι είναι συχνοί και ο τελευταίος είχε γίνει πριν από περίπου δυο μήνες, όπως αναφέρει το Sport24.

Επίσης οι υπεύθυνοι της εταιρίας που έχει αναλάβει το έργο, δηλαδή της ΕΡΜΩΝΑΣΣΑ, έδωσαν κατάθεση στο αστυνομικό τμήμα, όπως προβλέπεται σ’ αυτές τις περίπτωση. Σύμφωνα με πληροφορίες, η εταιρία έχει καταθέσει, πως λόγω του παγετού, είχε δώσει εντολή σήμερα (9/1) να μην γίνουν καθόλου εργασίες. Και επομένως δεν θα έπρεπε να γίνουν εργασίες ούτε στον συγκεκριμένο Πυλώνα.

Από την άλλη μεριά, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Οικοδόμων Γιάννης Τασιούλας μίλησε για τις δύσκολες συνθήκες στις οποίες παλεύουν οι συνάδελφοί του για ένα μεροκάματο, χαρακτηρίζοντας ως «αρένες θανάτου» το χώρο εργασίας τους.

«Για εμάς τους εργάτες το πρώτο και το πιο σημαντικό είναι να πηγαίνουμε γεροί στη δουλειά και να επιστρέφουμε γεροί στις οικογένειές μας. Σκεφτείτε να ανεβαίνει κανείς σε σιδερένια σκάλα σε τέτοιες καιρικές συνθήκες, τι μπορεί να συμβεί. Όλα τα άλλα θα τα εξακριβώσουν οι πραγματογνώμονες της Επιθεώρησης Εργασίας.

Στο χώρο, βρέθηκε και η Επιθεώρηση Εργασίας, έχει δει τα κενά που υπάρχουν όσον αφορά τα μέτρα ασφάλειας, έχει δει και τον τόπο που έγινε το συμβάν. Χθες το εργοτάξιο ήταν χιονισμένο, σήμερα επικρατούσαν συνθήκες παγετού

Γιατί η εργοδοσία δεν πήρε μέτρα να μη δουλέψουν οι εργάτες; Έπρεπε να πάρει όλα τα απαραίτητα μέτρα ώστε -αν δεν είναι δυνατόν να μηδενιστούν- να ελαχιστοποιηθούν οι παράγοντες που θέτουν σε μεγάλο κίνδυνο τη ζωή τους».

Από την πλευρά της ΑΕΚ, έτσι κι αλλιώς έχει ζητηθεί να πέσει άπλετο φως στα αίτια του δυστυχήματος. Ενώ είναι δεδομένο πως μέσα στις επόμενες μέρες θα ληφθούν πρωτοβουλίες για την στήριξη της οικογένειας του εργάτη, ο οποίος έχασε την ζωή του.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X