Πιθανή συνάντηση εντός της ημέρας Τσίπρα-Καμμένου

Πιθανή συνάντηση εντός της ημέρας Τσίπρα-Καμμένου

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Η επίσημη γραμμή του Μαξίμου όπως διατυπώθηκε και μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης της Πολιτικής Γραμματείας, στην Κουμουνδούρου, συνοψίζεται στην φράση πως «η κυβέρνηση διαθέτει την πλειοψηφία των 151 σε όλες τις κρίσιμες ψηφοφορίες». Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι η κυβέρνηση θεωρεί ως δεδομένη την υπερψήφιση της Συμφωνίας των Πρεσπών από τουλάχιστον 151 βουλευτές, πιστεύει ότι διαθέτει 151 βουλευτές για να εμποδίσει την έγκριση μίας πρότασης δυσπιστίας και επιπλέον (χωρίς να το λέει ανοιχτά) αφήνει να εννοηθεί ότι έχει και τους 151 για να της δώσουν ψήφο εμπιστοσύνης, εάν το ζητήσει ο πρωθυπουργός.

Ο Αλέξης Τσίπρας δεν προτίθεται να αποκαλύψει τις προθέσεις του προτού συναντηθεί με τον Πάνο Καμμένο-δεν αποκλείεται μία συνάντησή τους να γίνει ακόμη και σήμερα- και σε κάθε περίπτωση προτού πληροφορηθεί για την εισήγηση και τις αποφάσεις που θα λάβουν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες κατά την συνεδρίαση των οργάνων τους αύριο Τετάρτη. Προφανώς και εξ αυτού του λόγου μετέθεσε την προγραμματισμένη συνέντευξή του στο Open για μία ημέρα, ώστε να έχει μία σαφή και ξεκάθαρη εικόνα για τις προθέσεις του κυβερνητικού του εταίρου.

Στο Μαξίμου αποτελεί πλέον κοινό μυστικό πως η κυβερνητική συνεργασία με τους ΑΝΕΛ έχει φθάσει στο τέλος της κι αυτό που απομένει να φανεί είναι εάν ο χωρισμός των δρόμων τους θα είναι συναινετικός και ανώδυνος ή θα συνοδευτεί με εντάσεις. Το Μαξίμου τις τελευταίες ώρες εμφανίζει μία βεβαιότητα πως η κυβέρνηση έχει αντοχές για να ολοκληρώσει την τετραετία και δείχνει πως η στρατηγική του επικεντρώνεται στο να εκθέσει πολιτικά την Νέα Δημοκρατία προκαλώντας την να καταθέσει πρόταση δυσπιστίας. Εφόσον η ΝΔ δεν το πράξει τότε η κυβέρνηση θα κατηγορήσει την αξιωματική αντιπολίτευση ότι δεν έχει το πολιτικό σθένος να προκαλέσει πρόταση μομφής διότι γνωρίζει ότι δεν θα την κερδίσει και μάλιστα σε μία τέτοια περίπτωση θα προκαλέσει και ισχυροποίηση της πλειοψηφίας. Πάντως δεν αποκλείεται εάν ο πρωθυπουργός το αποφασίσει να είναι εκείνος που θα δρομολογήσει εξελίξεις ζητώντας την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης προς την κυβέρνησή του.

Σύμφωνα με όσα συζητήθηκαν στην Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ η Συμφωνία των Πρεσπών δεν αποκλείεται να κατατεθεί προς κύρωση στη Βουλή περί τα τέλη Ιανουαρίου.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X