Οι λόγοι που μπήκε στον «πάγο» ο Γιαννιώτης από τον Ολυμπιακό

Οι λόγοι που μπήκε στον «πάγο» ο Γιαννιώτης από τον Ολυμπιακό

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Ο Γιαννιώτης από το περασμένο Σάββατο (29/12) προπονείται μόνος του και, πλέον , οι ερυθρόλευκοι εξετάζουν περιπτώσεις γκολκίπερ, για να αποτελέσουν μίνιμουμ έως το τέλος της σεζόν τη «ρεζέρβα» του Σα. Το Sport24.gr ξετυλίγει το κουβάρι της υπόθεσης.

Για όσους είχαν μία υποτυπώδη πληροφόρηση από την καθημερινότητα του Ρέντη και από την ημέρα που επέστρεψαν οι παίκτες του Ολυμπιακού από τη χριστουγεννιάτικη άδεια, γνώριζαν πώς ο Γιαννιώτης απουσίαζε εξαιτίας της μη ανανέωσης του συμβολαίου του.
Απλώς δεν υπήρξε κάποια επίσημη τοποθέτηση ούτε από την πλευρά του Γιαννιώτη, ούτε από την πλευρά του Ολυμπιακού, για να επιβεβαιώσει ουσιαστικά τις υποψίες  που υπήρχαν από το περασμένο Σάββατο (29/12).

Την πρώτη μέρα, λοιπόν,  που γύρισαν οι ερυθρόλευκοι στις προπονήσεις από την χριστουγεννιάτικη άδεια, απουσίαζαν τέσσερις ποδοσφαιριστές. Οι Καμαρά, Ποντένσε, Τοροσίδης και Γιαννιώτης.

Για τους τρεις πρώτους προέκυπτε από τον Ρέντη ότι είχαν πάρει κάποιες… ώρες ουσιαστικά παραπάνω άδεια και δεν πρόλαβαν την απογευματινή προπόνηση της 29 Δεκεμβρίου. Για τον Γιαννιώτη όμως τα πράγματα ήταν τελείως διαφορετικά.

Η απουσία του στη συνέχεια και για όλη την εβδομάδα από τις προπονήσεις της ομάδας, απλώς επιβεβαίωνε την έντονη φημολογία που είχε αναπτυχθεί από την πρώτη μέρα της απουσίας του, ότι ουσιαστικά ο 26χρονος γκολκίπερ είναι εκτός ομάδας με απόφαση της ΠΑΕ.

ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΜΕ ΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ
Γνώριζαν και οι… πέτρες ότι ο Γιαννιώτης δεν είχε συμφωνήσει στην πρόταση ανανέωσης που του έκανε ο Ολυμπιακός πριν από καμιά 40αριά μέρες. Πολλά μπορούν να ειπωθούν για τους λόγους της διαφωνίας. Αν θα έπρεπε ντε και καλά να καταλήξουμε κάπου, σίγουρα η διαφωνία δεν είχε να κάνει με τα οικονομικά δεδομένα.

Ο Γιαννιώτης επέστρεψε από το Περιστέρι στον Πειραιά γιατί εκτιμούσε ότι θα έπαιζε βασικός. Μετά από επτά χρόνια σκληρής δουλειάς, μετά τους δανεισμούς του σε Φωστήρα, ΠΑΣ Γιάννινα, Πανιώνιο και Ατρόμητο, πίστευε ότι είχε φτάσει η στιγμή να αποτελέσει τον «Νο1» τερματοφύλακα του Ολυμπιακού.

Για την ακρίβεια και από το ρεπορτάζ των ερυθρολεύκων προέκυπτε ότι όντως ο σύλλογος είχε πρόθεση να στηρίξει το «πρότζεκτ Γιαννιώτης». Και για να είμαστε ειλικρινείς, αν δεν έφταναν και στα αφτιά του Γιαννιώτη όλα αυτά περί εμπιστοσύνης προς το πρόσωπό του ως βασικός πορτιέρε τη σεζόν 2018-19, ίσως να μην επέστρεφε στον Ρέντη…

ΟΛΑ ΑΛΛΑΞΑΝ ΜΕ ΤΟΝ ΣΑ
Μόνο που στο ποδόσφαιρο πολλά μπορούν να αλλάξουν από στιγμή σε στιγμή. Η επιμονή του Πέδρο Μαρτίνς να αποκτηθεί τερματοφύλακας και ο δανεισμός του Σα από την Πόρτο, είχαν αρχίσει να προαναγγέλλουν ουσιαστικά το τι θα επακολουθούσε.

Αργά ή γρήγορα ο Σα θα έπαιρνε φανέλα βασικού. Το καταλάβαινε ο οποιοσδήποτε ότι ο Πορτογάλος δεν ήρθε από την Πόρτο ως αναπληρωματικός του Κασίγιας για να παραμείνει αναπληρωματικός. Ήρθε για να παίξει.

Ο Μαρτίνς λοιπόν εμπιστεύτηκε αρχικά τον Γιαννιώτη και σιγά-σιγά, μετά τη διακοπή του Οκτωβρίου ξεκίνησε να δίνει χρόνο στον συμπατριώτη του μέχρι που τον «βίδωσε» στην ενδεκάδα και δεν τον έβγαζε.

Την ίδια στιγμή στην Πόρτο είναι ενήμεροι για την πρόθεση του Ολυμπιακού να κάνει χρήση της οψιόν αγοράς του Σα που είναι στα 2 εκ. ευρώ και να αποκτήσει τον Πορτογάλο με κανονική μεταγραφή.

Έχοντας λοιπόν ως δεδομένα κάποια πράγματα, από τη στιγμή που στις πρώτες συζητήσεις για την ανανέωση του συμβολαίου του Γιαννιώτη δεν υπήρξε συμφωνία, φάνταζε δύσκολο να ανατραπεί η κατάσταση. Και ειδικά όταν ο Ολυμπιακός αποφασίζει να έχει ως βασικό πορτιέρε για τα επόμενα χρόνια τον Σα και από την άλλη ο Γιαννιώτης είναι πλέον σε μία ηλικία που θέλει να παίζει…

Η ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΗΤΑΝ ΤΟ ΤΥΠΙΚΟ ΣΚΕΛΟΣ
Η τοποθέτηση του Κώστα Καραπαπά (ή για την ακρίβεια η επιβεβαίωση των όσων ακούγονταν από την πρώτη μέρα που έκανε μόνος του προπόνηση ο Γιαννιώτης) απλώς ήταν το τυπικό σκέλος σε μία ιστορία που έμοιαζε εδώ και μέρες προδιαγεγραμμένη.

«Όταν ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ σου φέρεται σαν οικογένεια για χρόνια ολόκληρα, όταν χρωστάς στον ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ και δεν σου χρωστάει και σου κάνει μια τεράστια προσφορά και εσύ ασχολείσαι με τη Ρωσία και την Ουκρανία, θα ΕΙΣΑΙ ΕΚΤΟΣ ΟΜΑΔΟΣ. Γιατί; Γιατί όσοι παίζουν στον ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ θα έχουν ψυχή, μυαλό, πνεύμα 100% εδώ! Αλλιώς δεν θα είναι μέλη της ομάδας. Είναι τόσο απλό! ΚΑΝΕΙΣ δεν είναι πάνω από το καλό του συνόλου και πάνω από την ομάδα», ανέφερε μεταξύ άλλων.

Ήταν ξεκάθαρα μία τοποθέτηση που άνοιξε διάπλατα την πόρτα της εξόδου και πλέον δεν αποκλείεται, από τη στιγμή που ο Ολυμπιακός κοιτάζει για τερματοφύλακα, να προκύψει θέμα ακόμα και για το αν θα αποχωρήσει πρόωρα ο Γιαννιώτης από το λιμάνι, πριν καν φτάσει δηλαδή το καλοκαίρι…

*** Ο Ανδρέας Γιαννιώτης δεν έχει μιλήσει πάντως με καμία ομάδα. Πρώτα ήθελε να ξεκαθαρίσει οριστικά το τοπίο με τον Ολυμπιακό. Δεν έχει δώσει τον λόγο του σε καμία ομάδα και ούτε συζήτησε με κανέναν το ενδεχόμενο να κλείσει από τώρα για το καλοκαίρι ως ελεύθερος.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X