Ρίξε μια ζαριά καλή

Η δύσκολη εξίσωση στα χαφ
Photo Credits: INTIME

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Επειδή παρατηρώ και ακούω μεγάλο θόρυβο γύρω από τις μέρες ξεκούρασης του πρωτοπόρου ΠΑΟΚ και του ευρωπαίου τον Φλεβάρη Ολυμπιακού. Αμφότεροι έδωσαν κάτι σκοτωμένα ματς κυπέλλου στις 20 Δεκέμβρη. Και θα μπουν στο γήπεδο στις 8 ή στις 9 Γενάρη, πάλι για παιχνίδια κυπέλλου. Μάλιστα του ΠΑΟΚ και πάλι σχεδόν «σκοτωμένο». Τόση ξεκούραση στις γιορτές, μόνο οι Γερμανοί λόγω χιονιού. Αν το πάρουν χαμπάρι οι ποδοσφαιριστές των αγγλικών ομάδων, θα βάλουν τα κλάματα. Βεβαίως να θυμίσω πως πέρυσι η ΑΕΚ μετά από πρώτο μισό με συνεχόμενα παιχνίδια σε Ελλάδα και Ευρώπη, έδωσε το τελευταίο ματς πριν από τις γιορτές στις 20 Δεκέμβρη στο Αγρίνιο με τον Παναιτωλικό για το κύπελλο. Και ξαναμπήκε στο γήπεδο στις 6 του Γενάρη, πάλι στο Αγρίνιο, για ματς πρωταθλήματος. Ενώ στο καπάκι, δηλαδή στις 9 του μηνός, υπήρχε η ρεβάνς του κυπέλλου με τον Παναιτωλικό. Αυτά για να ξέρουμε και τι λέμε περί ξεκούρασης και κούρασης και λοιπών διαδικασιών. Πάμε παρακάτω.

Το έχω γράψει πολλές φορές, θα το γράψω και άλλη μια. Η ΑΕΚ που ξέραμε το 2018, ακόμα και καθαρά ως αγωνιστικό μοντέλο, μας τελείωσε.

Αυτή που θα εμφανιστεί στο γήπεδο από Γενάρη, θα είναι διαφορετική. Προσέξτε, δεν γράφω καλύτερη ή χειρότερη ή αποτελεσματικότερη. Αυτό θα φανεί στο γήπεδο. Σίγουρα όμως θα είναι διαφορετική. Μεγάλο ρόλο σ’ αυτό θα παίξει η προσθήκη του Κρίστιτσιτς. Πρώτον διότι είναι χαφ που πάει την μπάλα μπροστά και όχι παράλληλα και πίσω, χωρίς να είναι δαντελένιος όταν χρειάζεται να ρίξει την κλωτσιά του. Και έχει και σημασία για τον 21χρονο Γαλανόπουλο και τον 23χρονο Άλεφ, πως ο βοηθός του Μιλόγεβιτς στον Ερυθρό Αστέρα, έλεγε πως αυτό που θα λείψει περισσότερο, είναι που δεν θα μπορεί να πει ο προπονητής στους υπόλοιπους παίκτες του, «κοιτάξτε τι κάνει ο Νέναντ και κάντε το ίδιο».

Εκτός από την προσθήκη ενός παίκτη σαν τον Κρίστιτσιτς στα χαφ, την εικόνα θα την αλλάξει και ο τρόπος που υποχρεωτικά θα ξαναμοιραστεί η τράπουλα στην τετράδα της επίθεσης. Θα (πρέπει να) έρθει ένας ακόμα εξτρέμ με μεταγραφή, θα μπει περισσότερο στο παιχνίδι και ο Αλμπάνης και ο Γιαννιώτας, θα είναι το διάστημα της κρίσης για τον Μπογέ και το μέλλον του επομένως θα χρειαστεί να δείξει περισσότερα πράγματα, ο Μάνταλος θα παίζει όλο και λιγότερο στα άκρα. Όλα αυτά μαζί, θα συνθέσουν ένα εντελώς διαφορετικό αγωνιστικό στάτους για την ΑΕΚ. Επαναλαμβάνω για να εξηγούμαστε και να μην παρεξηγούμαστε, χωρίς να προδικάζω αν θα είναι περισσότερο ή λιγότερο αγωνιστικό.

Άλλωστε κάπου εδώ μπαίνει στην κουβέντα ο Ουζουνίδης, που είχε μείνει λίγο εκτός λόγω μεταγραφολογίας.

Όμως τον πρώτο λόγο για την εικόνα που θα παρουσιάσει η ΑΕΚ και τον τρόπο που θα γίνει η διαχείριση αυτών των καινούργιων αγωνιστικών δεδομένων, είναι στον Μαρίνο.

Άλλωστε ο λόγος που πήρε την ψήφο εμπιστοσύνης από την διοίκηση, είναι προκειμένου να κάνει ακριβώς αυτό. Για όσους θα βιαστούν να θυμηθούν τι έκανε στραβά και ανάποδα ο Ουζουνίδης στο πρώτο μισό της σεζόν και πως φώναζαν από τον Νοέμβρη και την μεγάλη κρίση πως θα έπρεπε να είχε φύγει, υπενθυμίζω πως ο χρόνος δεν γυρίζει πίσω. Κανείς δεν προχωράει μπροστά, όταν κοιτάζει συνεχώς πίσω. Νόμος.

Βεβαίως από την άλλη μεριά, η σεζόν δεν θα αρχίσει από την αρχή, επειδή μπήκε ο νέος χρόνος. Η ΑΕΚ κουβαλά τις αμαρτίες και τα λάθη του πρώτου γύρου. Το ίδιο και ο προπονητής. Γι αυτό και πραγματικότητα είναι πως ο Ουζουνίδης έχει μπροστά του επί της ουσίας μια τελευταία ζαριά για να πείσει πως το πρότζεκτ του στην ΑΕΚ, μπορεί να είναι πετυχημένο. Αν είναι καλή αυτή η ζαριά, μπορεί το πράγμα να γυρίσει. Τόσο για την ομάδα, όσο και για τον ίδιο τον Ουζουνίδη. Θυμίζω πως με τον τρόπο που άλλαξε ο Χιμένεθ την εικόνα και τα αποτελέσματα της ΑΕΚ, όταν ανέλαβε τέλη Γενάρη, κέρδισε την εμπιστοσύνη και για την επόμενη σεζόν. Μια επόμενη σεζόν που έφερε το πρωτάθλημα.

Φυσικά ο Ουζουνίδης δεν θα έχει το πλεονέκτημα πως αναλαμβάνει τώρα ως καινούργιος, όπως ήταν με τον Χιμένεθ και μ’ ότι αυτό συνεπάγεται. Όμως για να ξέρουμε και τι λέμε, αν η ΑΕΚ παρουσιάσει εξαιρετική εικόνα στον δεύτερο γύρο, τερματίσει δεύτερη και κατακτήσει και το κύπελλο, ποιος θα μπορεί να ισχυριστεί πως το τελικό ταμείον θα είναι μείον για τον Ουζουνίδη. Ειδικά από την στιγμή που θα μπει σ’ αυτό το ταμείο και η πρόκριση στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ, την οποία πιστώνεται.

Από την άλλη μεριά, αν αυτή η τελευταία ζαριά που θα ρίξει ο Μαρίνος, δεν είναι καλή, τότε υπάρχει ο κίνδυνος να έχει την τύχη του Μοράις. Αυτή είναι η πραγματικότητα.

Θυμίζω πως και τον Μοράις η ΑΕΚ τον είχε στηρίξει και είχε αποφασίσει να δώσει χρόνο στο πρότζεκτ του και μέσα στον Γενάρη. Αλλά τα αποτελέσματα συνέχισαν να είναι απογοητευτικά. Και μάλιστα κατάλαβε και ο ίδιος ο Μοράις, πως αυτή η τελευταία του ζαριά, ήταν ασόδυο. Εξ ου και έφυγε μόνος του. Εξάλλου τα αποτελέσματα πάντα είναι αυτά που καθορίζουν το μέλλον όλων στο ποδόσφαιρο και κυρίως των προπονητών.

Για να ξέρουμε και τι λέμε, το συμφέρον της ΑΕΚ είναι αυτή η τελευταία ζαριά που θα ρίξει ο Ουζουνίδης, να είναι καλή. Αφενός διότι θα είναι μεγάλη απογοήτευση αν τελικά δεν προχωρήσει αυτό το μοντέλο του Έλληνα και με φρέσκιες ιδέες προπονητή. Αφετέρου διότι θα έχει χαθεί οριστικά ολόκληρη η σεζόν. Δηλαδή και οι υπόλοιποι στόχοι που έχουν απομείνει. Όλα πάντως, θα φανούν στο γήπεδο.

Και στο χειροκρότημα. Ή τη νεκροψία, που λέει και ο Μελισσανίδης. Καλή χρονιά είπαμε;

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X