Βασιλειάδης: «Δεν βλέπω να επιστρέφω στην Ελλάδα»

Βασιλειάδης: «Δεν βλέπω να επιστρέφω στην Ελλάδα»
Photo Credits: INTIME

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Ο Κώστας Βασιλειάδης είναι ένας από τους παίχτες που έχει περάσει από την ΑΕΚ την περίοδο 2016-17 και αυτή την στιγμή αγωνίζεται στην Ομπραδόιρο. Να σημειωθεί ότι, βγήκε  MVP για τον Δεκέμβριο στην ισπανική Λίγκα και έγινε πατέρας για δεύτερη φορά. Ο διεθνής σούτινγκ γκαρντ μίλησε στο SDNA για όλους και για όλα. Μάλιστα, ένα από αυτά που τόνισε είναι ότι δεν προτίθεται να επιστρέψει στην Ελλάδα.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε:

– Ζεις μια δεύτερη νεότητα; Τι συμβαίνει με σένα και κάνεις μία χρονιά που είναι από τις καλύτερες στην  καριέρα σου;

«Μάλλον είναι δεύτερη νεότητα ναι… νιώθω πολύ καλά εκεί που είμαι και αυτό φαίνεται. Δεν έχω τραυματισμούς, η ομάδα πέτυχε ορισμένες σημαντικές νίκες, οι στόχοι είναι συγκεκριμένοι και θέλουμε σύντομα να εξασφαλίσουμε την παραμονή ώστε να κοιτάξουμε πιο ψηλά εφόσον μπορούμε. Αν αυτό είναι τα πλέι οφ, ακόμα καλύτερα. Γενικά με βοηθάει πάρα πολύ η ομάδα, το κλίμα είναι εξαιρετικό και αυτό μου βγαίνει μέσα στο γήπεδο».

– Τα νούμερα πάντως είναι εντυπωσιακά. Πρώτος σκόρερ σε μέσο όρο στην Liga ACB με 16.2 πόντους, 11ος στο συνολικό ranking του πρωταθλήματος και φυσικά πρώτος στα τρίποντα…

«Ναι πραγματικά είναι πολύ καλά τα στατιστικά μου, αλλά μπορώ να πω ότι με βοηθάει το στυλ παιχνιδιού της ομάδας μας. Τα συστήματα μας στην πλειοψηφία τους είναι για τους περιφερειακούς, τους σουτέρ. Αυτό είναι το βασικό στοιχείο της φιλοσοφίας του προπονητή μας. Έχουμε πέντε παίκτες στην περιφέρεια και παίζουμε πολύ με το τρίποντο. Βέβαια στο τέλος της ημέρας μετράει η νίκη και τίποτα παραπάνω, όμως μέχρι στιγμής το στυλ που έχουμε βοηθάει κι εμένα και την ομάδα».

– Γιατί στην Ισπανία ο Βασιλειάδης είναι πρώτος σκόρερ και στην Ελλάδα έψαχνε ομάδα, πηγαίνοντας για παράδειγμα στα Τρίκαλα;

«Δεν μπορώ να δώσω καθαρή εξήγηση, μπορώ να πω ότι εκεί ξέρουν τι μπορώ να κάνω, ότι το βασικό μου «όπλο» είναι το τρίποντο και γι’ αυτό με θέλουν στην ομάδα τους. Εδώ στην Ελλάδα το κοροϊδεύουμε το τρίποντο, εκεί είναι διαφορετικά. Εμένα μου ταιριάζει περισσότερο το ισπανικό στυλ. Εκεί με σέβονται. Κάποιοι έλεγαν ότι δεν μπορώ να παίξω πια καλό μπάσκετ, ευτυχώς κάποιοι άλλοι στην Ισπανία είχαν άλλη άποψη».

«Δύσκολα να επιστρέψω στην Ελλάδα»

– Είναι θέμα νοοτροπίας; Ότι εκεί σε ξέρουν και σου δίνω χρόνο, ενώ εδώ θέλουν άμεσα να μπεις και να βάζεις τριαντάρες;

«Στην Ελλάδα χάνεις 2-3 σουτ και αμέσως δέχεσαι κριτική. Βάζεις 2-3 τρίποντα, κερδίζεις και είσαι ο καλύτερος όλων. Δεν έχουμε υπομονή στην Ελλάδα. Από 17 χρονών το ζω αυτό. Πόσες ομάδες έχουμε δει να χτίζονται πάνω σε νεαρούς παίκτες; Δεν μπορούμε να δημιουργήσουμε με υπομονή στην Ελλάδα, πάντα κοιτάμε το άμεσο αποτέλεσμα. Στην Ελλάδα αυτή την στιγμή λόγω και της οικονομική κρίσης οι ομάδες θα έπρεπε να δείχνουν μεγαλύτερη υπομονή στην φιλοσοφία ενός προπονητή, στο πλάνο του. Εδώ στην Ισπανία για παράδειγμα είναι αλλιώς, ο προπονητής στην ομάδα μας είναι εννέα χρόνια. Δεν κάνουν αλλαγές εύκολα στα ρόστερ αλλά λίγες προσθήκες. Δεν κάνουν μεταγραφές απλά για να δείξουν στον κόσμο».

– Στην Ισπανία θα τελειώσεις την καριέρα σου ή σκέφτεσαι την επιστροφή στην Ελλάδα;

«Όχι δεν βλέπω να επιστρέφω. Είμαι καλά στην Ισπανία, ελπίζω καταρχήν να τελειώσει η φετινή χρονιά με υγεία, να είμαι δυνατός. Για του χρόνου βλέπουμε, αλλά το μυαλό μου είναι στο εξωτερικό και στην Ισπανία σε πρώτη φάση».

«Είναι συνήθεια πλέον οι γιορτές μακριά από την Θεσσαλονίκη»

– Τι σου λείπε περισσότερο αυτές τις ημέρες από την Ελλάδα;

«Αυτό που μου λείπει φέτος όπως και όσες φορές έχω περάσει αυτές τις γιορτές εκτός Ελλάδας και είναι πολλές, οι φίλοι, οι συγγενείς, η οικογένεια. Για μένα πλέον έχει γίνει συνήθεια να περνάω αυτές τις ημέρες στο γήπεδο, στις προπονήσεις. Η οικογένεια είναι το σημαντικότερο που λείπει πάντα σε έναν αθλητή. Αλλά το μυαλό μου είναι στο τέλος της χρονιάς, όταν και θα γυρίσω πίσω στην Θεσσαλονίκη».

– Αν συγκρίνεις Χριστούγεννα στην Ισπανία και στην Θεσσαλονίκη ποιος κερδίζει;

«Κοίτα είναι πολύ όμορφα στην Θεσσαλονίκη αυτές τις ημέρες, ο κόσμος γιορτάζει και αυτό είναι που λείπει. Αλλά και στην Ισπανία είναι ωραία, ανάλογα με την πόλη. Τώρα εκεί που βρίσκομαι, είναι μία μικρή πόλη, είναι στολισμένη πολύ όμορφα, έχει αρκετούς τουρίστες και σίγουρα είναι πολύ ωραία. Αλλά σίγουρα η Θεσσαλονίκη έχει ιδιαίτερη ομορφιά».

«Ο ΠΑΟΚ, ο Άρης και ο Ρικ Πιτίνο»

– Είναι λογικό η κουβέντα μας να πάει στον ΠΑΟΚ. Πως βλέπεις την ομάδα;

«Μου αρέσει πολύ ο ΠΑΟΚ και έχω πει και στο παρελθόν ότι μου αρέσει αρκετά ο προπονητής. Ο Ηλίας Παπαθεοδώρου ανήκει στην γενιά των νέων Ελλήνων προπονητών, έχει μία σύγχρονη ματιά για το μπάσκετ. Πρέπει να τον αφήσουν να κάνει την δουλειά του, κάτι που βλέπω ότι γίνεται στον ΠΑΟΚ. Πιστεύω ότι θα είναι μία καλή χρονιά για τον ΠΑΟΚ, θέλω να κάνει κάτι παραπάνω στην Ευρώπη κάτι που σίγουρα είναι δύσκολο, αλλά έχει καλό υλικό για να μπορέσει να κάνει ένα βήμα παραπάνω σε σχέση με πέρυσι».

– Το σχόλιο σου για τον Άρη ο οποίος βιώνει μία δύσκολη κατάσταση…

«Η χρονιά ξεκίνησε με πολλές δυσκολίες για τον Άρη λόγω του απαγορευτικού της FIBA. Πιστεύω ότι θα βρει τον δρόμο του, είναι ένα μεγάλο σωματείο και σίγουρα μπορεί να ξεπεράσει τα προβλήματα που αντιμετωπίζει τώρα. Έχει έναν νεαρό προπονητή με καινούργιες ιδέες για το μπάσκετ, κάτι που μου αρέσει. Θέλει να κάνει κάποιες νίκες για να αποκτήσει ψυχολογία, δεν νομίζω ότι θα έχει προβλήματα με την παραμονή, παρότι είναι χαμηλά στην βαθμολογία».

– Κλείνοντας θα ήθελα και το σχόλιο σου για το μεγάλο θέμα των τελευταίων ημερών που δεν είναι άλλο από την συμφωνία του Παναθηναϊκού με τον Ρικ Πιτίνο…

«Ότι και να πω για τον Ρικ Πιτίνο είναι λίγο, είναι μία εξαιρετική επιλογή και φάνηκε από την πρώτη στιγμή, πως άλλαξε τον Παναθηναϊκό. Ήδη προσπαθεί να αλλάξει πράγματα και στοιχεία μέσα στην ομάδα, θέλει σίγουρα χρόνο για να μάθει καλύτερα τους παίκτες. Σίγουρα είναι ένας προπονητής που μπορεί να αλλάξει την πορεία του Παναθηναϊκού προς το καλύτερο».

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X