Σιδηρόπουλος: «Θα ζητήσουμε την προστασία των διαιτητών από αυτούς που μας στοχοποιούν»

Σιδηρόπουλος: «Θα ζητήσουμε την προστασία των διαιτητών από αυτούς που μας στοχοποιούν»

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Για την επικείμενη συνάντηση της αντιπροσωπείας των διαιτητών με την ΕΠΟ και την ΚΕΔ μίλησε στην ΕΡΑ ΣΠΟΡ ο Τάσος Σιδηρόπουλος.

Αναλυτικά όσα είπε ο Δωδεκανήσιος ρέφερι:

Για τις πληροφορίες περί εντοπισμού των δραστών της επίθεσης στον Θανάση Τζήλο: «Δεν γνωρίζω κάτι παραπάνω, πέρα από αυτά που διαβάζω. Από μόνο του είναι ένα πολύ θετικό γεγονός. Αν οι φήμες γίνουν πραγματικότητα, τότε θα ηρεμήσει ο πολύπαθος χώρος του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Η Αστυνομία βρίσκεται σε άλλο επίπεδο τα τελευταία χρόνια. Νομίζω ότι ήρθε το πλήρωμα του χρόνου να προσθέσει άλλη μία επιτυχία στο ενεργητικό της».

Για τη συνάντηση της αντιπροσωπείας των διαιτητών που θα δώσουν το παρών στο ραντεβού με τις ΕΠΟ και ΚΕΔ στις 04/01: «Είχαμε ζητήσει από διαιτητές και βοηθούς της πρώτης κατηγορίας να καταθέσουν τις προτάσεις τους για να προκύψει τα θέμα που θα τεθούν στη συνάντηση. Έχουμε την ατζέντα μας, αλλά περιμένουμε και τις προτάσεις από τις ΕΠΟ και FIFA. Εγώ δε θα δώσω το παρών στη συνάντηση λόγω υποχρεώσεων στο εξωτερικό, όμως εκεί θα βρίσκονται οι διαιτητές Παπαπέτρου, Παπαδόπουλος και οι βοηθοί μου Κωσταράς και Δημητριάδης».

Για τα θέματα που θα τεθούν στη συνάντηση: «Ο ξυλοδαρμός Τζήλου είναι ένα ακόμα συμβάν στο ποδόσφαιρο. Θα απαιτήσουμε αναβάθμιση του προϊόντος, προκειμένου οι διαιτησίες να βελτιωθούν και ο κόσμος να επιστρέψει στα γήπεδα.

Επιπλέον, θα ζητήσουμε οι διαιτητές να προστατεύονται από τις δηλώσεις εκπροσώπων ΠΑΕ, τους «κύκλους» τους, ανακοινώσεις που κάποιες φορές είναι άστοχες, τα πρωτοσέλιδα στις εφημερίδες και τα δημοσιεύματα σε ηλεκτρονικά ΜΜΕ που στοχοποιούν ανθρώπους, αλλά και τα περιβόητα «ντου» στα γήπεδα. Πρέπει να εφαρμόζεται ο νόμος και να επιβάλλονται οι αυστηρότερες ποινές.

Παράλληλα, θα τεθούν και κάποια δευτερεύοντα θέματα, όπως είναι οικονομικά ζητήματα, η συμπεριφορά των ποδοσφαιριστών και την αύξηση των σεμιναρίων για την εκπαίδευση των διαιτητών”.

 Για τους ξένους διαιτητές: «Είναι ένα μέτρο που πέτυχε όσον αφορά τους αγώνες, αλλά απέτυχε καθώς απαξίωσε τους Ελληνες διαιτητές. Είναι ένα θέμα που πρέπει να ζητηθεί μόνο με την ΕΠΟ και την ΚΕΔ».

Για την καχυποψία που ενδέχεται να υπάρχει ακόμα και με το VAR: «Υπάρχει καταγραφή όσων γίνονται και όσων λέγονται. Αν υπάρχει ακόμα και τότε καχυποψία, τότε το πρόβλημα είναι αλλού.

Ο διαιτητές δικαιούται να κάνει λάθος, ο VAR όχι. Αν παραβιάσει το πρωτόκολλο προκύπτει λόγος επανάληψης του αγώνα. Αν ο διαιτητής δεν δεχτεί την υπόδειξή του, θα πρέπει να δεχτεί και τις συνέπειες».

Για το αν θα συνεχιστεί η αποχή: «Η απόφαση θα είναι συλλογική. Αν ικανοποιηθούν τα αιτήματα των διαιτητών, τότε θα σταματήσει η αποχή. Από τη φύση μου είμαι αισιόδοξος. Δεν υπάρχει λόγος να κοντραριζόμαστε με την ΕΠΟ. Ολοι θέλουμε το καλό του ποδοσφαίρου».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X