Βούρος: «Κάποιοι έχουμε παλέψει για την «Αγιά Σοφιά- ΑΕΚ σημαίνει πολιτισμός, μνήμες, μέλλον»!

Βούρος: «Ο Δήμαρχος ήθελε μόνο να μην γίνει το γήπεδο της ΑΕΚ και παράτησε την περιοχή»
Photo Credits: INTIME

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Σε εκλογικούς…. ρυθμούς κινείται η περιοχή που χτυπάει η καρδιά της ΑΕΚ! Οι δημοτικές εκλογές πλησιάζουν καθώς είναι προγραμματισμένες να διεξαχθούν τον Μάιο. Την δημαρχία της Νέας Φιλαδέλφειας-Νέας Χαλκηδόνας θα διεκδικήσει σε λίγους μήνες ο Γιάννης Βούρος, γνωστός για τα ΑΕΚτζήδικα συναισθήματά του. Ο Ηθοποιός, Σεναριογράφος, Σκηνοθέτης, Παραγωγός και Πολιτικός με τον συνδυασμό «Πολιτών Πολιτεία» θα προσπαθήσει να πάρει το χρίσμα του δήμου της Νέας Φιλαδέλφειας-Νέας Χαλκηδόνας. Σε μια εφ όλης της ύλης συνέντευξης στην «ΩΡΑ των ΣΠΟΡ», ο κύριος Γιάννης Βούρος μίλησε για τις επικείμενες εκλογές, για τα πλάνα του, το γήπεδο της ΑΕΚ και γενικότερα για τα πεπραγμένα της πρωταθλήτριας Ελλάδος.

Ο υποψήφιος δήμαρχος βλέπει με μεγάλη χαρά και ικανοποίηση να ανεγείρεται το γήπεδο της ΑΕΚ στα Ιερά χώματα, για το οποίο έδωσε… αγώνα με το «κιτρινομαυρο» στολίδι να αναμένεται να φέρει σημαντικά πλεονεκτήματα στην περιοχή τα οποία και ανέφερε ο κύριος Γιάννης Βούρος. Όπως οι θέσεις εργασίας, οι οποίες και θα καλυφθούν από κατοίκους της Νέας Φιλαδέλφειας. Ή το πάργκινγκ της ΑΕΚ που θα είναι διαθέσιμο για τους πολίτες τις ημέρες και τις ώρες που δεν το χρειάζεται η «Ένωση». Η Νέα Φιλαδέλφεια θα ζωντανέψει με την παρουσία του Δικεφάλου στην περιοχή και αυτό είναι κάτι που πρέπει να το εκμεταλλευτεί Νέα Φιλαδέφεια, όπως τόνισε ο υποψήφιος δήμαρχος. O κύριος Βούρος αναφέρθηκε στο άλσος, στο μεγάλο ζήτημα με το χώρο στάθμευσης των απορριμματοφόρων, ενώ μίλησε και για τον… πολέμιο του γηπέδου, τον νυν δήμαρχο Άρη Βασιλόπουλο. Παράλληλα δε θεωρεί σίγουρη την εκλογική νίκη λόγω της στήριξης που απολαμβάνει από τον «κιτρινόμαυρο» πλανήτη, ενώ κατέθεσε και την άποψη του για την καθίζηση της ομάδας την φετινή σεζόν, βάζοντας στο κάδρο και την καταφανέσταστη όπως είπε διαιτητική εύνοια προς άλλες ομάδες.

Τι σας ώθησε να διεκδικήσετε την δημαρχία στην Νέα Φιλαδέλφεια;

«Κάποιος που έχει ασχοληθεί με τα κοινά από τα 18 του χρόνια, δε μπορεί να μένει αμέτοχος σε τέτοιες περιόδους, που αισθάνεται πως πρέπει να προσφέρει τον δικό του οβολό, την δική του συμμετοχή σε οτιδήποτε έχει σχέση με μια ομάδα, με μια εταιρία, με έναν δήμο στην τελική ανάλυση. Επομένως, όταν κλήθηκα από φίλους, γείτονες της περιοχής μου, που γεννήθηκα και μεγάλωσα, αισθάνθηκα χρέος να μπω σε αυτή την διαδικασία και να μην μείνω αμέτοχος σε αυτή την στιγμή που μπορούν μέσα στην κρίση να εμφανιστούν ευκαιρίες, προκειμένου να βελτιώσεις το οτιδήποτε έχει να κάνει με τον δήμο».

Ποιο είναι το όραμα σας για την Νέα Φιλαδέλφεια;

«Αυτό που έλεγα είναι πως η Νέα Φιλαδέλφεια έχει ένα συγκριτικό πλεονέκτημα. Είναι ένα προάστιο δίπλα στην Αθήνα, επομένως μπορεί να απορροφήσει πάρα πολλές δραστηριότητες, από αυτές που πια η Αθήνα έχει γεμίσει. Είναι ένα προάστιο ήσυχο, ένα μέρος που μπορεί να αναπτυχθεί σε πολύ μεγάλο βαθμό με το άλσος που έχει, με τις πλατείες που έχει. Μπορεί να βελτιώσει συνθήκες διαβίωσης, αλλά και άλλων δραστηριοτήτων προς την μεριά του ποταμού. Έχει ένα brand name, που ακούει στο όνομα ΑΕΚ, πρέπει να το εκμεταλλευτεί αυτό. Είναι κάποια σημεία, κάποιες επικεφαλίδες, που θα μπορούσαν να μπουν και κάτω από αυτές τις επικεφαλίδες, μπορείς διάφορες άλλες παραμέτρους να τις αναπτύξεις».

Πως βλέπετε το θέμα με τον χώρο στάθμευσης των απορριμματοφόρων;

«Αυτό το έθιξα και στην συνέντευξη τύπου που έδωσα. Είναι κάτι που δεν μπορεί να συνεχιστεί, πρέπει να βρεθεί ένας τρόπος, προκειμένου το πάρκο κυκλοφοριακής αγωγής να ξαναδοθεί προς χρήση και τα απορριμματοφόρα να περάσουν σε κάποιους άλλους χώρους. Δόξα τον Θεό υπάρχουν χώροι μέσα στον Δήμο Νέας Φιλαδέλφειας-Νέας Χαλκηδόνας και να απεμπλακεί εκείνος ο χώρος ο οποίος είναι για τελείως διαφορετική χρήση».

Έχετε κάποιες σκέψεις για να εκμεταλλευτείτε περαιτέρω το άλσος της Νέας Φιλαδέλφειας;

«Ναι! Στο άλσος υπάρχει ένας πνεύμονας οξυγόνου, αθλοπαιδιών, δραστηριοτήτων, συναντήσεων, ψυχαγωγίας, ότι μπορεί να συνθέσει την καθημερινότητα του πολίτη με το μίνιμουμ των δραστηριοτήτων, που μπορεί να φιλοξενεί ένα άλσος, που μόνο εγκαταλελειμμένο δεν πρέπει να είναι».

Έχετε απέναντι σας έναν δήμαρχο, που εκλέχτηκε ως υπέρμαχος του γηπέδου της ΑΕΚ και στη συνέχεια μετατράπηκε σε… πολέμιος. Έχετε να σχολιάσετε κάτι για αυτό το θέμα;

«Όχι. Η ιστορία έχει καταγράψει και την πορεία των πολέμιων του γηπέδου της ΑΕΚ και το δίκιο, αυτονόητο της ανέγερσης του γηπέδου στον συγκεκριμένο χώρο. Δεν έχω να προσθέσω κάτι πάνω σε αυτό. Ήδη το γήπεδο… σηκώνεται και πιστεύω πως θα αποτελέσει ένα πολύ δυνατό εργαλείο οικονομικής ανάπτυξης της περιοχής».

Θεωρείται πως ο Κύριος Βασιλόπουλος έκανε έργα στην Νέα Φιλαδέλφεια ή επιδόθηκε μόνο σε πόλεμο με την ΑΕΚ για το θέμα του γηπέδου.

«Ότι μπορεί να έκανε ο κύριος Βασιλόπουλος, πράγματα τα οποία ήταν μικρής κλίμακας και πράγματα τα οποία μπορούν να αφορούν κάτι το οποίο δεν συμβάλλει σε αυτό που επιδιώκει και που πρέπει να έχει ως στόχο ένας δήμος. Την οικονομική του ανάπτυξη, τις σχέσεις με την κοινωνία, την παιδεία, τον πολιτισμό, την αισθητική. Οπότε, το οτιδήποτε έχει γίνει, μπορεί να έχει γίνει στα πλαίσια της μικρής κλίμακας δράσης».

Ποια είναι τα πλεονεκτήματα του νέου γηπέδου;

«Το γεγονός ότι έχουμε έρθει σε συνεννόηση πρώτα με την Δικέφαλος ΑΕ, προκειμένου οι θέσεις εργασίας να καλυφθούν από κατοίκους του δήμου Νέας Φιλαδέλφειας-Νέας Χαλκηδόνας. Δεύτερον, το πάρκινγκ το οποίο είναι μια περίπτωση που έχει δυσκολέψει αφάνταστα την ζωή των κατοίκων. Η Λεωφόρος Δεκελείας σχεδόν γίνεται απροσπέλαστη. Το πάρκινγκ θα δίνεται για τους κατοίκους της Νέας Φιλαδέλφειας τις ώρες και τις ημέρες που η ΑΕΚ δεν θα το χρησιμοποιεί για τους αγώνες της. Το γεγονός πως πέρα από τα παιχνίδια του ελληνικού πρωταθλήματος και την επίσκεψη των φιλάθλων, όλα τα μαγαζιά θα έχουν μεγάλη προσέλευση. Όλων των ειδών των επαγγελματοβιοτεχνών. Επίσης, αν συνυπολογίσουμε και τα παιχνίδια με ομάδες του εξωτερικού, καταλαβαίνετε ότι η Νεα Φιλαδέλφεια θα γίνει πάλι ένα αντίστοιχο των μεγάλων πόλεων, που έχουν ομάδες. Με την παρουσία της ΑΕΚ, θα ζωντανέψει η περιοχή»!

Πως νιώθετε που μπορεί να είστε ο δήμαρχος ο οποίος θα κόψει την… κορδέλα στο νέο στολίδι της ΑΕΚ;

«Δεν είναι και το ζητούμενο αυτό, το ποιος θα κόψει την κορδέλα. Το θέμα είναι πως κάποιοι άνθρωποι έχουμε παλέψει για το γήπεδο της ΑΕΚ, έχουμε μπει σε μια λογική από την αρχή ακόμα, να κυνηγάμε τον νόμο, τις νομοτεχνικές βελτιώσεις, τις τροπολογίες, προκειμένου να εξασφαλίσουμε ότι το γήπεδο μπορεί να χτιστεί εκεί. Από την στιγμή λοιπόν, που έχω μπει σε αυτή την λογική και στην Βουλή που ήμουν στην επιτροπή για να εξασφαλίσω τον νόμο για το γήπεδο, καταλαβαίνετε πως απλά θα είναι μια καλή συνέχεια και ένα πολύ καλό τέλος για μένα. Αλλά, δεν είναι αυτό το ζητούμενο. Δηλαδή δεν με ενδιαφέρει το φαίνεσθαι, ούτε οι τίτλοι, ούτε τα αξιώματα, ούτε η προβολή, το ποιος κόβει την κορδέλα του γηπέδου. Σημασία έχει ότι η ΑΕΚ, θα μπορέσει σαν ομάδα με ένα ισχυρό brand name να έχει τον δικό της χώρο».

Ποια είναι η σχέση που έχετε με την ΑΕΚ και τον Δημήτρη Μελισσανίδη;

«Με την ΑΕΚ η σχέση μου είναι πως έχω φορέσει τον Δικέφαλο Αετό στο στήθος, αυτό νομίζω πως τα λέει όλα. Το δελτίο μου βρίσκεται ακόμα στα γραφεία της ΑΕΚ, δεν το πήρα ποτέ όταν σταμάτησα και θα μπορούσα σε μικρότερη ηλικία να πάω σε ένα άλλο σωματείο. Δε δέχθηκα ποτέ να φύγω από την ΑΕΚ. Η σχέση μου με τον Δημήτρη Μελισσανίδη είναι η σχέση που έχει ένας επώνυμος φίλαθλος με το όποιο προεδρείο της ομάδας, που αγαπάει. Αυτό συνεπάγεται ότι η σχέση που είχα με τους προηγούμενους προέδρους, είτε λεγόταν Τροχανάς, Αδαμίδης, Δημητρέλος, είναι αυτή, που συζητάμε όταν βρεθούμε στα members. Να πούμε δυο πράγματα, που αφορούν την ομάδα, το πως πήγαμε, τι κάναμε».

Απο την Βουλή, είχατε δώσει τον δικό σας αγώνα για να γίνει πραγματικότητα το γήπεδο της ΑΕΚ. Η «Αγιά Σοφιά» χτίζεται, οι κόποι σας ανταμείφθηκαν; Ποια είναι τα συναισθήματα σας;

«Αυτό ακριβώς, βλέπω με μεγάλη συγκίνηση και χαρά, πως άξιζε τον κόπο και δε θέλω να δρέψω εγώ τις δάφνες αυτές, γιατί υπήρξαν και άλλοι συνάδελφοι από άλλα κόμματα, που συνυπέγραψαν τον νομοτεχνικές βελτιώσεις και τις τροπολογίες προκειμένου να περάσει το όποιο νομοσχέδιο για το γήπεδο της ΑΕΚ. Απλώς έτυχε εκείνη την περίοδο, εγώ να έχω αναλάβει αυτή την πρωτοβουλία».

Πιστεύετε πως με την δεδομένη στήριξη της ΑΕΚ θα έρθει πιο εύκολα η εκλογική νίκη;

«Δεν είναι απαραίτητο γιατί στο παρελθόν δεν είχαμε τέτοια αποτελέσματα, εννοώ ομάδων, όχι απαραίτητα ποδοσφαιρικών, που μπορεί να στήριξαν και δε σημαίνει πως μπορεί να έχεις το αποτέλεσμα που θέλεις. Άλλωστε, δεν είναι όλη η Νέα Φιλαδέλφεια ΑΕΚ. Το γεγονός πως οι δημοσιογράφοι της ΑΕΚ και γενικότερα το οπαδικό στοιχείο της ΑΕΚ είπαν ότι εμείς στηρίζουμε και θέλουμε τον Γιάννη Βούρο στην δημαρχία, αυτό δε σημαίνει ότι είναι και εξασφαλισμένο το εκλογικό αποτέλεσμα που επιθυμούμε. Είναι ευχάριστο φυσικά, καλοδεχούμενο, αλλά δεν είναι το απαραίτητο συστατικό μιας επιτυχίας».

Ως φίλος της ΑΕΚ, τι πιστεύετε πως φταίει για την καθίζηση της ομάδας;

«Νομίζω πως έχει λείψει μια περίεργη χημεία και ένα περίεργο πάθος στην φετινή ΑΕΚ. Ήρθαν και κάποια στραβά αποτελέσματα, που δεν κερδίζεις ενώ είσαι καλύτερος, έχεις δοκάρια και χάνεις. Νομίζω πως είναι μια κακή συγκυρία. Δεν πιστεύω ότι είναι τόσο κακή η ΑΕΚ για να βρίσκεται εκεί που βρίσκεται στον βαθμολογικό πίνακα. Είναι μια περίεργη συγκυρία, αν δείτε τον βαθμολογικό πίνακα δεν είναι πολύ μακριά από αυτούς που είχε πέρυσι. Είναι συγκυρία μιας συγκεκριμένης και καταφανέστατης εύνοιας προς άλλες ομάδες, διαιτητικές εύνοιες και κάποιες συγκυρίες, όπου η ΑΕΚ θα μπορούσε να αποκομίσει περισσότερους βαθμούς. Για παράδειγμα ο ΟΣΦΠ έχει κερδίσει περίπου 12 βαθμούς από το 90′-95′, είναι μια κακή εικόνα που δεν απεικονίζει στον απόλυτο βαθμό γιατί η ΑΕΚ βρίσκεται εκεί, θα μπορούσε να είναι πολύ πιο πάνω. Ήταν άτυχη σε κάποια παιχνίδια, αν δεν είχε χαθεί αυτή η χημεία και αν υπήρχε το πάθος που υπήρχε πέρυσι στα μάτια των παικτών».

Με τρεις λέξεις, μπορείτε να μας περιγράψετε τι πρεσβεύει η ΑΕΚ;

«Πολιτισμός, μνήμες, μέλλον»!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X