Δημούτσος: «Δεν πιστεύω πως μπορεί να υποβιβαστεί η Λαμία»

Δημούτσος: «Δεν πιστεύω πως μπορεί να υποβιβαστεί η Λαμία»

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Ο Ελίνι Δημούτσος μίλησε το gazzetta.gr για όσα έχει βιώσει ως τώρα στη Λαμία, τη μάχη της παραμονής, αλλά και το πέρασμά του από τον Παναθηναϊκό.

Αναλυτικά όσα είπε:

– Πως εξελίσσεται η σεζόν ως τώρα σε προσωπικό επίπεδο;

«Η αλήθεια είναι πως δεν περίμενα πως θα είμαι τόσο καλά. Με πολλά παιδιά γνωριζόμαστε από παλαιότερα σε άλλες ομάδες, η πόλη είναι μια χαρά και το κλίμα είναι εξαιρετικό στη Λαμία, περνάμε πολύ καλά».

– Μετά την περσινή άδοξη σεζόν με τον Πλατανιά, επέστρεψες φορτσάτος φέτος με τη Λαμία. Ένιωσες σαν να εμφανίζεσαι πάλι;

«Νομίζω πως στην καριέρα μου είχα μια σταθερότητα, έχω κάνει πάνω-κάτω ίδιες σεζόν, αυτό είναι το καλό. Πάντως με πείραξε πολύ η τροπή της περσινής σεζόν με τον Πλατανιά, δεν περίμενα πως θα υποβιβαζόμασταν τόσο εύκολα. Εγωιστικά μου κόστισε πολύ. Νομίζω πως δεν κάνω κάτι τρομερό φέτος, παίζω όπως πάντα».

– Ο… άνθρωπός σου στην ομάδα είναι ο Μπλάζιτς που παίζετε δίπλα-δίπλα, ο Πλιάτσικας που ήσασταν μαζί στον Πλατανιά ή άλλος;

«Όχι μόνο αυτοί, αλλά και ο Μπερτόλιο, με τον οποίο ήμασταν συμπαίκτες στον Αστέρα! Όταν είχε έρθει στην Τρίπολη κάναμε πολύ παρέα με τον Ματίας Ιγκλέσιας, αυτός είναι και ο λόγος που έμαθα ισπανικά! Όταν έμαθα πως θα έρθει εδώ χάρηκα πολύ. Πάντως δεν είναι μόνο αυτός, με όλα τα παιδιά έχουμε πολύ καλές σχέσεις, περνάμε πολύ καλά. Και ο Μπαράλες είναι καλός φίλος μου από την εποχή μας στον Αστέρα, σε αυτόν και τον Μπερτόλιο τους αρέσει πολύ η ελληνική νοοτροπία, να βγαίνουμε, να πάμε για καφέ, η πλάκα και ο χαβαλές. Χωρίς προστριβές, χωρίς εντάσεις, είμαστε μια «γροθιά».

– Ο Μπάμπης Τεννές αποχώρησε στην αρχή της σεζόν. Επηρεάζει η αλλαγή στον πάγκο μια ομάδα, αν γίνει νωρίς, υπό τις συνθήκες αυτές;

«Ψυχολογικά δεν νομίζω πως άλλαξε κάτι, γιατί το κλίμα ήταν εξαιρετικό από την αρχή στην προετοιμασία και στο ξεκίνημα των παιχνιδιών, κάναμε καλή δουλειά κι αισθανόμασταν πολύ καλά. Από κει και πέρα, ίσως φταίει καμιά φορά η συμβατότητα υλικού και προπονητή, αν μπορούν οι παίκτες να παίξουν με έναν συγκεκριμένο τρόπο. Τώρα έχουμε βρει χημεία, παίζαμε καλά μέχρι τα τελευταία δύσκολα παιχνίδια με ΠΑΟΚ, ΑΕΚ και Ολυμπιακό. Νομίζω πως ως εκεί παίζαμε καλό ποδόσφαιρο και γνωρίσαμε ήττες που ίσως δεν αξίζαμε, γιατί προσπαθήσαμε να παίξουμε καλό ποδόσφαιρο».

– Η Λαμία φέτος έχει δαπανήσει αρκετά χρήματα σε μεταγραφές, έχοντας μακράν το πιο ακριβό ρόστερ της ιστορίας της. Σας δημιουργεί αυτό κάποια πίεση για τον στόχο της παραμονής;

«Δεν το έχουμε εισπράξει έτσι. Εγώ αυτό που σκέφτομαι όταν βλέπω το ρόστερ, με 14-15 παίκτες σε καλή ηλικία και με μεγάλη εμπειρία, είναι πως δεν μπορούμε να υποβιβαστούμε, δεν το δέχομαι! Δεν πάει ποτέ η κουβέντα στο οικονομικό, δεν ξέρει ο ένας πόσα λεφτά παίρνει ο άλλος, εγώ δεν το έχω σκεφτεί ποτέ έτσι αυτό. Δεν μας ενδιαφέρει, κοιτάμε τη δουλειά μας, είμαστε καλοί παίκτες και δεν πιστεύουμε πως μπορεί να υποβιβαστεί η Λαμία».

– Τρεις θέσεις για υποβιβασμό, πολλοί υποψήφιοι. Πως βιώνεις τη σεζόν ως τώρα;

«Νομίζω πως αυτό έχει βοηθήσει στον ανταγωνισμό, αν και δεν μου αρέσει το ότι πέφτουν τόσες ομάδες. Πρέπει να δείχνεις συνέχεια τον χαρακτήρα σου, να πολεμάς το άγχος κάθε αγωνιστική. Αναγκαστικά όλοι οι σύλλογοι ενισχύονται, θέλουν να κάνουν τα πάντα για να «σώσουν» την κατηγορία. Βλέπεις αποτελέσματα όπως αυτά του ΟΦΗ με τον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό, ή του Παναιτωλικού με την ΑΕΚ. Κάθε ομάδα «χτυπάει» όλα τα παιχνίδια, σε όλα σκέφτεται τον τρόπο να πάρει αποτέλεσμα.

Με 14 ομάδες θα είναι σίγουρα πιο ανταγωνιστικό, αν και προσωπικά έχω αμφιβολίες για τα play-off, που αναγκαστικά θα μπουν. Δεν ξέρω αν θα τονώσουν το ενδιαφέρον ή όχι, αν θα υποβιβαστεί η διαδικασία του πρωταθλήματος. Τα παιχνίδια μεταξύ ομάδων που μάχονται για να αποφύγουν τον υποβιβασμό έχουν πολύ ενδιαφέρον,  όποιος ασχολείται σίγουρα θα κάτσει να το δει. Αυτός που ασχολείται μόνο με τον Ολυμπιακό, την ΑΕΚ ή τον ΠΑΟΚ δεν θα κάτσει να το δει ούτως ή άλλως. Δεν ξέρω τι είναι πιο σωστό, θα φανεί στο μέλλον».

– Πως βλέπεις το επίπεδο του ελληνικού πρωταθλήματος σε σύγκριση με το παρελθόν;

«Θεωρώ ότι τα τελευταία χρόνια, μέχρι και πέρυσι, είχε κάνει μεγάλη «κοιλιά», αυτό έχει αλλάξει το τελευταίο διάστημα. Για μένα το επίπεδο του ποδοσφαίρου δεν είναι κακό, δεν λείπει η ποιότητα. Απλά ο ρυθμός είναι χαμηλότερος, η ταχύτητα είναι μικρότερη, όλα όσα κάνουμε τα κάνουμε δυο τρεις φορές πιο αργά σε σύγκριση με άλλα πρωταθλήματα. Εξάλλου παίζουν ρόλο και τα γήπεδα. Στην τηλεόραση η εικόνα αδικεί όσα γίνονται στον αγωνιστικό χώρο. Είναι άδειες οι κερκίδες, είναι μέτριοι κάποιες φορές οι αγωνιστικοί χώροι και αυτό χτυπάει στο μάτι. Είναι αλλιώς να βλέπεις γεμάτα γήπεδα, αλλάζει η αίσθηση».

– Ποιο είναι το βασικό προσόν που πρέπει να έχει μια ομάδα για να μείνει στη Super League;

«Σίγουρα χαρακτήρα, αυτό είναι το σημαντικότερο. Το είδα και τα προηγούμενα χρόνια, χρειάζονται παίκτες με προσωπικότητα. Φυσικά είναι σημαντική και η τακτική, αν μια ομάδα είναι συνεπής είναι σε καλύτερη θέση».

– Σε τι θα έλεγες πως είσαι καλύτερος σε σχέση με το παρελθόν;

«Πιστεύω πως σε σχέση με τα χρόνια στον Παναθηναϊκό έχω βελτιωθεί 80%! Πλέον έχω μάθει πολύ καλά τη θέση του κέντρου, έχω καλύτερη αντίληψη, χρησιμοποιώ τις παραστάσεις και την εμπειρία μου, όλα αυτά τα μαθαίνεις με τα χρόνια αναπόφευκτα».

– Τι θυμάσαι από τα χρόνια στον Παναθηναϊκό;

«Είναι τελείως διαφορετικό να ανήκεις σε μια τέτοια ομάδα. Δεν υπάρχει εύκολο παιχνίδι, ούτε περιθώριο για ήττα. Ακόμα και με την ισοπαλία όλοι είναι στεναχωρημένοι. Δεν υπάρχει σύγκριση, έπρεπε να ήσουν συνέχεια συγκεντρωμένος, ο πρωταθλητισμός είναι άλλη κατάσταση και δύσκολη για τους παίκτες, ώστε να το διαχειριστούν».

– Παίκτης-ίνδαλμα;

«Πίρλο και Ινιέστα είναι παίκτες υπεράνω αμφισβήτησης! Μεγαλώνοντας και βλέποντας παίκτες, πώς παίζουν και τί κάνουν, νομίζω πως αυτοί οι δυο είναι σε άλλη κατηγορία!»

– Πως αντιμετωπίζεις πλέον την κατηγορία, έχοντας μπει στα 30 και με την εμπειρία πια στις πλάτες σου;

«Για μένα έχει πολύ ενδιαφέρον, ειδικά από τη μέση και κάτω. Όλες οι ομάδες παλεύουν και τα δίνουν όλα, αυτό θα έλεγα πως ξεχωρίζει και από τη φετινή σεζόν. Όλες οι ομάδες είναι κοντά, δεν ξέρεις ποιος θα πέσει. Θα δούμε».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X