Η νέα εποχή της ΑΕΚ

Η νέα εποχή της ΑΕΚ
Photo Credits: INTIME

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Οι μέρες των γιορτών δίνουν πάντα την ευκαιρία για λίγη χαλάρωση και ηρεμία. Βγαίνεις από την ένταση της καθημερινότητας, παίρνεις ανάσες και σκέφτεσαι καλύτερα κάποια πράγματα. Αφού σας ευχηθώ χαρά και υγεία για εσάς και τις οικογένειες σας, θέλω να μοιραστώ κάποιες σκέψεις μου για την ΑΕΚ και όσα συμβαίνουν το τελευταίο διάστημα. Νομίζω πως τώρα που πέρασε καιρός και μπορεί κάποιος να αντικρίσει με ψυχραιμία το παρελθόν, μπορεί να αντιληφθεί καλύτερα την κατάσταση. Η πραγματικότητα που δεν μπορεί να αλλοιωθεί και – δυστυχώς για την ΑΕΚ – δεν προσμετρήθηκε σωστά από κανέναν, είναι πως η ομάδα που κατέκτησε τα πάντα, έκλεισε τον κύκλο της. Τον περασμένο Αύγουστο, έπειτα και από τις μεγάλες προκρίσεις επί Σέλτικ και Βίντι, έκλεισε ο κύκλος της πρώτης εποχής.

Συνήθως τέτοιες μεταβάσεις δεν συμβαίνουν ομαλά. Ιστορικά, υπάρχει ένταση και σπανίως η κατάσταση εξελίσσεται δίχως απώλειες. Η ΑΕΚ το πλήρωσε με την απώλεια του πρωταθλήματος και την κακή πορεία στην Ευρώπη. Αλλά δεν ήρθε η καταστροφή. Σκέφτομαι πως στο τέλος της ημέρας, εάν η ΑΕΚ έχει κατακτήσει το κύπελλο, έχει επιστρέψει στην ελίτ της Ευρώπης, ακόμα καλύτερα εάν κερδίσει τη 2η θέση και το Champions League και έχει μειώσει τη διαφορά από την κορυφή, το πρόσημο για τη χρονιά θα είναι πετυχημένο. Ειδικά μάλιστα, εάν διαπιστωθεί στο δεύτερο μισό της περιόδου, πως η Ενωση θέτει γερές βάσεις για να είναι ανταγωνιστική τα επόμενα χρόνια.

Στην ΑΕΚ δεν έλαβαν σωστά τα μηνύματα που υπήρχαν μετά την κατάκτηση του πρωταθλήματος. Εκεί φάνηκε πως η ομάδα έφτασε στο όριο της. Πήρε τον τίτλο, είχε πάρει κύπελλο, είχε τεράστιες νίκες, επέστρεψε και στην Ευρώπη. Όταν μάλιστα αυτή η ομάδα, δίχως σχεδόν καμία προσθήκη, έφτασε και στους ομίλους του Champions League, τότε άγγιξε τα όρια της. Φάνηκε, πως δεν υπήρξαν τα ανάλογα κίνητρα, δεν υπήρχε η σωστή ψυχολογική δουλειά, ώστε η ομάδα να συνεχίσει στον ίδιο ρυθμό. Για εμένα αυτό είναι το σημαντικότερο μείον της ΑΕΚ, πέραν της αδυναμίας στην πραγματοποίηση κάποιας μεταγραφής ή σε όποιο αγωνιστικό κενό και αν υπήρχε. Την επιβεβαίωση αυτής της σκέψης, έδινε η ίδια η ΑΕΚ με την περυσινή πορεία της. Όταν έβγαλε τόση συνέπεια και ομαδικότητα, αλληλεγγύη και σύμπνοια, που κατάφερε να ξεπεράσει τις κομβικές απώλειες των Μάνταλου και Γιόχανσον.

Το παρελθόν είναι σημαντικό, ειδικά όταν καταφέρνεις να το «διαβάζεις» και να μαθαίνεις από τα λάθη σου. Τώρα, στην ΑΕΚ φαίνεται πως στρέφονται στο μέλλον έχοντας μάθει από τα παθήματα. Ετσι εισπράττω την πρακτική για την απόκτηση του Κρστίσιτς. Αν και θα μπορούσε η ΑΕΚ να περιμένει το καλοκαίρι και να κλείσει από τώρα τον παίκτη, δεν μίλησα με κανέναν στην ΑΕΚ που να άφηνε περιθώριο για κάτι τέτοιο. Απαντες, είχαν ως μέλημα να αποκτηθεί ο παίκτης τώρα, όπως και γίνεται. Τεράστια κίνηση, που ανεβάζει επίπεδο την ΑΕΚ. Βάσει βιογραφικού – μόνο έτσι μπορούμε να κρίνουμε μια μεταγραφή προτού εμφανιστεί στο χορτάρι – είναι κίνηση που κάνει τη διαφορά και αλλάζει επίπεδο.

Αυτό χρειάζεται άλλωστε η ΑΕΚ. Ποδοσφαιριστές με προσωπικότητα, με ηγετικά χαρακτηριστικά, που μπορούν να την ανεβάσουν επίπεδο. Παίκτες που μπορούν να πάρουν την ομάδα στην πλάτη τους και να βρουν τις λύσεις όταν το πράγμα ζορίζει. Να είναι χαρακτήρες που μπορούν να ξεχωρίσουν και να συσπειρώσουν γύρω τους την υπόλοιπη ομάδα. Ειδικά μάλιστα στον άξονα, όπου κρίνονται τα περισσότερα για κάθε ομάδα. Η ΑΕΚ βάζει προσωπικότητα και σχηματίζει ήδη άξονα με παίκτες όπως οι Τσιγκρίνσκι, Κρστίσιτς, Μάνταλο, Λιβάγια. Μόνο κακό δεν το λες, όποια άποψη και αν έχει ο καθένας για αυτούς τους παίκτες.

Το σπουδαίο είναι πως η ΑΕΚ μπαίνει με την απόκτηση του Κρστίσιτς στη νέα εποχή της. Δείχνει πως σκέφτεται το παρόν, αλλά κυρίως το μέλλον. Πως σχηματίζει με τρόπο σοβαρό και τεχνοκρατικό, την ομάδα που θα μπορεί να πρωταγωνιστήσει. Και αυτό είναι που δίνει την προοπτική και την ελπίδα για τη συνέχεια. Για μια ομάδα του επιπέδου της Ενωσης, είναι πάντα σημαντικό ο πήχης να είναι ψηλά. Δίχως υπερβολές, γνωρίζοντας πως οτιδήποτε έχει κατακτηθεί μέχρι τώρα, έγινε με πολύ κόπο και μεγάλη προσπάθεια. Και φαίνεται, πως όσοι συμμετέχουν σε αυτή τη διαδικασία, ξέρουν πως θα επαναφέρουν την ΑΕΚ εκεί που πρέπει.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X