Οι έξι υποψήφιοι δήμαρχοι Νέας Φιλαδέλφειας-Νέας Χαλκηδόνας

Εξι είναι οι υποψήφιοι για τη δημαρχία στη Νέα Φιλαδέλφεια-Νέα Χαλκηδόνα.

Το orizontes.gr δημοσιεύει τις ακόλουθες ανακοινώσεις ή δελτία Τύπου από 6 δημοτικούς συνδυασμούς, οι επικεφαλής των οποίων θα διεκδικήσουν το δημαρχιακό θώκο της πόλης.

Αναλυτικά:

Μιχάλης Κουτσάκης: Ιδρυτική διακήρυξη

«ΝΕΑ ΠΝΟΗ» για την Φιλαδέλφεια-Χαλκηδόνα Μιχάλης Κουτσάκης – Υποψήφιος Δήμαρχος

«Αγαπητοί φίλοι και φίλες, αγαπητοί συμπολίτες,

Μια νέα δημοτική παράταξη η «Νέα Πνοή» Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνας κάνει την εμφάνισή της στην πόλη μας.

Είμαστε δημότες της Νέας Φιλαδέλφειας και Νέας Χαλκηδόνας, άνθρωποι που αποφασίσαμε να κρατήσουμε αποστάσεις από κάθε είδους διαπλοκή, να ενώσουμε τις ζωντανές, δημιουργικές δυνάμεις της πόλης μας και να οργανώσουμε τις προσπάθειές μας για μια Δημοτική Αρχή που ως μοναδικό της στόχο θα έχει την προώθηση ριζοσπαστικών και δημοκρατικών λύσεων για την ισχυροποίηση του Δήμου και τη βελτίωση της κατάστασης των Δημοτών.

Πολίτες που στη πολιτική, κοινωνική και επαγγελματική μας πορεία δεν χρειάζεται να εξαργυρώσουμε κανένα «γραμμάτιο» από τους μηχανισμούς της εξουσίας κεντρικούς και αυτοδιοικητικούς.

Εμείς που δεν ανεχόμαστε τον ευτελισμό της ζωής του τόπου που ζούμε, μέσα από ξεπερασμένες μεθόδους και μικροπολιτικές σκοπιμότητες, που χρόνια τώρα υπονομεύουν κάθε προσπάθεια ανάπτυξης και προόδου.

Ενεργοί δημότες που πιστεύουμε ότι η ευημερία και η πρόοδος της πόλης μας δεν είναι αυτονόητα δώρα που θα προσφέρουν οι κεντρικές κυβερνήσεις, αλλά κατακτήσεις δικής μας γνώσης, εμπειρίας, διάθεσης για δημόσια προσφορά, επίπονης εργασίας και αγώνα για την ολοκλήρωσή τους.

Αναλαμβάνουμε σήμερα με τη δημιουργία της κίνησης και του συνδυασμού μας, πρωτοβουλία συσπείρωσης όλων των συμπολιτών μας που τους ενώνει το όραμα μιας συνεκτικής, συμμετοχικής, δημιουργικής, πολυσυλλεκτικής και πολυπολιτισμικής τοπικής κοινωνίας, γιατί πιστεύουμε ολόψυχα ότι ο δήμος μας, η Νέα Φιλαδέλφεια και η Νέα Χαλκηδόνα, πρέπει και μπορεί να έχει σαν επίκεντρο τον άνθρωπο, τον κάτοικο, το δημότη.

Αγαπητοί φίλοι και φίλες,

Θέλουμε και θα προσπαθήσουμε να πετύχουμε τη δημιουργία ενός πλειοψηφικού ρεύματος με συναίνεση και αλληλεγγύη, χωρίς άσκοπες φωνές και πολιτικάντικες μεθόδους.

Επιθυμούμε τον Δήμο Φιλαδέλφειας – Χαλκηδόνας έναν ζωντανό οργανισμό, ένα κύτταρο της Δημοκρατίας, ένα μέσο έκφρασης της δημιουργικής φαντασίας μας και όχι μηχανισμό εκμετάλλευσης της εξουσίας όπως η απερχόμενη διοίκηση έπραξε κατ’ επανάληψη, μέσα από πρακτικές και εφαρμογές «βγαλμένες» μέσα από τις πιο σκληρές «νεοφιλελεύθερες πολιτικές», που επί μια τετραετία παρακολουθήσαμε και βιώσαμε, με την ποινικοποίηση και τις επιλεκτικές διώξεις κατά των πολιτικών της αντιπάλων αλλά και κατά των ίδιων των εργαζομένων.

Επενδύουμε σε μια σύγχρονη νέα διοίκηση, με προοδευτική αντίληψη, κοινωνικό πρόσωπο, στοχευμένες και ουσιαστικές παρεμβάσεις, σε μια διοίκηση με λόγια μετρημένα και με υλοποιήσιμες υποσχέσεις.

Αγαπητοί φίλοι και φίλες,

Η Δημοτική μας παράταξη «ΝΕΑ ΠΝΟΗ» έρχεται αποφασισμένη να βάλει μια τελεία σε όλες αυτές τις πολιτικές και πρακτικές που χρόνια ταλανίζουν την πόλη μας και να αλλάξουμε σελίδα από την πρώτη μέρα της νέας διοίκησής μας, γιατί θέλουμε ένα σύγχρονο Δήμο για τον δημότη και τα καθημερινά του προβλήματα και όχι ένα δήμο απαθή διαχειριστή της μετριότητας, της προχειρότητας και της μιζέριας.

Παντρεύουμε την αυτοδιοικητική μας εμπειρία και την πολύχρονη υπεύθυνη και σοβαρή συμμετοχή μας στα κοινά μαζί με τον ενθουσιασμό, τη διάθεση για προσφορά, την πολύπλευρα επιστημονική κατάρτιση των νεωτέρων και επιδιώκουμε στην αφετηρία αυτής της προσπάθειάς μας, τις εξής προτεραιότητες:

 • Κοινωνικές δομές που αρμόζουν σε έναν δήμο που σέβεται την πολιτιστική και δημοκρατική του ιστορία.
 • Ουσιαστική καθαριότητα σε κάθε γωνιά της πόλης και ανάπτυξη του πρασίνου, εφάμιλλη με την τεράστια κληρονομιά του μοναδικού μας άλσους, με παράλληλη «θωράκιση» και ποιοτική αναβάθμισή του, έτσι ώστε να το καταστήσουμε προσβάσιμο και τόπο προορισμού σε όλους τους πολίτες του λεκανοπεδίου.
 • Οικονομική διοίκηση, με διαφάνεια και ρεαλισμό, προσαρμοσμένη στις μεταμνημονιακές απαιτήσεις των καιρών και στις πραγματικές αναπτυξιακές μας δυνατότητες, με πρωτοβουλίες για άντληση νέων πόρων και κονδυλίων.
 • Συμπόρευση με τους ιστορικούς συλλόγους της πόλης μας και ανάδειξη της τεράστιας πολιτιστικής και αθλητικής μας κληρονομιάς, με ταυτόχρονη ενεργοποίηση στο μέγιστο των κοινωνικών δυνάμεων που «κρύβονται» στους πολιτιστικούς, κοινωνικούς, αθλητικούς και άλλους συλλόγους και φορείς του Δήμου, στηρίζοντας τις δράσεις τους και ενισχύοντας το «στίγμα» τους στην τοπική κοινωνία.
 • Εφόδια σε κάθε Δημοτική Ενότητα, ικανά για ν’ αναπτύξει η καθεμιά τις δικές της, ιδιαίτερες δυνατότητες.
 • Ουσιαστική στήριξη της υφιστάμενης τοπικής επιχειρηματικότητας, για να προσελκύσουμε νέες επιχειρήσεις στην περιοχή, κτίζοντας μια διαχρονική σχέση αμοιβαίας ωφέλειας, με ξεκάθαρους κανόνες, που θα γίνονται σεβαστοί και από τις δύο πλευρές.
 • Άμεση επαναφορά κλίματος εμπιστοσύνης και καλλιέργεια μια νέας φιλοσοφίας στους εργαζόμενους του Δήμου – δηλαδή, στους άμεσους συνεργάτες κάθε δημοτικής Αρχής – ώστε να αναδείξουν έμπρακτα τις ικανότητές τους και τον σημαντικότατο κοινωνικό ρόλο που επιτελούν.

Αγαπητοί φίλοι και φίλες, συνδημότες και συνδημότισσες, συμπολίτες της Φιλαδέλφειας και της Χαλκηδόνας μας,

Με την παρούσα διακήρυξή μας καταθέτουμε ένα βασικό πλαίσιο Αρχών & Στόχων με το οποίο καταθέτουμε τις προσδοκίες μας και την επιδίωξή μας μέσα από την ομαδική μας ενεργοποίηση, να το κάνουμε πράξη, οδηγώντας το δήμο μας σε μια εποχή που μέσα από συνετές πολιτικές και υπεύθυνη διαχείριση θα δώσει το έναυσμα για ένα καλύτερο, πιο αισιόδοξο και δημιουργικό μέλλον για την πόλη μας, για τους ανθρώπους μας, για τις επόμενες γενιές μας.

Είμαστε εδώ, με όραμα, όρεξη, εμπειρία και υπευθυνότητα και με ένα πρόγραμμα συγκεκριμένων προτεραιοτήτων. Με πρακτικές λύσεις, αποτελεσματικές συνεργασίες και δυναμισμό στις διεκδικήσεις μας.

Σας καλούμε με ειλικρίνεια και σοβαρότητα να μοιραστούμε τις αγωνίες για το παρόν και το μέλλον της Πόλης, να συμπορευτούμε όλοι μαζί στην προσπάθεια που ξεκινάμε για την δημιουργία μιας προοδευτικής, πολυσυμμετοχικής, ανανεωτικής Δημοτικής κίνησης, για να φέρουμε, όλοι μαζί, μια Νέα Πνοή για το Δήμο Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνας.

«ΝΕΑ ΠΝΟΗ» για τη Νέα Φιλαδέλφεια και Νέα Χαλκηδόνα.»

Παντελής Γρετζελιάς – Ανακοίνωση συνδυασμού

«ΞΑΝΑ ΜΑΖΙ» ονομάζεται ο συνδυασμός με τον οποίο θα είναι υποψήφιος Δήμαρχος στις επικείμενες δημοτικές εκλογές τον Μάιο του 2019, ο Παντελής Γρετζελιάς.

Γιάννης Βούρος: Πρόσκληση για την ιδρυτική διακήρυξη

«Κυρίες, Κύριοι σας προσκαλώ στην ιδρυτική διακήρυξη του συνδυασμού μου ως υποψηφίου Δημάρχου Νέας Φιλαδέλφειας-Νέας Χαλκηδόνας. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 16/12  στις 12 το μεσημέρι στο Π.Π.Ι.Ε.Δ. Η παρουσία σας θα είναι ιδιαίτερα τιμητική για εμένα και τους συνεργάτες μου.

Με εκτίμηση Γιάννης Βούρος»

Τάσος Κωνσταντινίδης: Ιδρυτική διακήρυξη

«Με ιδιαίτερη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 18 Νοεμβρίου 2018, στο κατάμεστο Παγκόσμιο Πολιτιστικό Ίδρυμα Ελληνισμού Διασποράς (Π.Π.Ι.Ε.Δ.), η πρώτη δημόσια εκδήλωση της νέας Δημοτικής Παράταξης του Δήμου Ν. Φιλαδέλφειας – Ν. Χαλκηδόνας «ΠΟΛΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑ – συνεργασία, σύνθεση, προοπτική», κατά την οποία ανακοινώθηκε επισήμως το όνομα και το σήμα του συνδυασμού.

Παρουσιάστηκε, επίσης, από τον επικεφαλής και υποψήφιο Δήμαρχο Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας Αναστάσιο (ΤάσοΚωνσταντινίδη η Διακήρυξη των θέσεων και αρχών της παράταξης. Στο πλαίσιο της εκδήλωσης αναπτύχθηκε το όραμα της «ΠΟΛΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑ» για τον Δήμο και οι βασικοί άξονες της πολιτικής πάνω στους οποίους θα στηριχθεί το πρόγραμμά της που βρίσκεται υπό διαμόρφωση. Βασικός στόχος και ταυτόχρονα δέσμευση άοκνης προσπάθειας εκ μέρους όλων των μελών της παράταξης προς τους δημότες είναι «μαζί να κάνουμε την πόλη μας πραγματικά μεγάλη και σπουδαία!»

Στην εκδήλωση παρέστησαν και μας τίμησαν με την παρουσία τους, εκτός από πλήθος κόσμου που ευχαριστούμε ιδιαιτέρως, ο Δημοτικός Σύμβουλος, εκδότης της ηλεκτρονικής και έντυπης εφημερίδας «Φιλαηδόνα» και πρώην Αντιδήμαρχος κ. Νίκος Παπανικολάου, ο Πρόεδρος της Ένωσης Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Ν. Φιλ/φειας – Ν. Χαλκηδόνας κ. Αλέξανδρος Γούλας, ο Πρόεδρος του ΑΟΝΦ «ΑΤΤΑΛΟΣ» κ. Ιωάννης Τζέλης, η Πρόεδρος της Ένωσης Κρητών Ν. Φιλ/φειας-Ν. Χαλκηδόνας κα Ελένη Κανατά, ο πρώην αντιπρόεδρος του ΠΠΙΕΔ κ. Σπύρος Καβακόπουλος, ο Αντιπρόεδρος της Ένωσης Γονέων κ. Βαγγέλης Βεσκούκης, ο γνωστός μουσικός, συνθέτης και καθηγητής μουσικής κ. Χάρης Κανάκης και ο υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος Νέας Ιωνίας με το συνδυασμό «Δημιουργία-Αλληλεγγύη» κ. Σωτήρης Σκευοφύλαξ.  Την εκδήλωση κάλυψε δημοσιογραφικά και ο εκδότης της ηλεκτρονικής και έντυπης εφημερίδας «Fx-news» κ. Βασίλης Βέττος, τον οποίον επίσης ευχαριστούμε ιδιαίτερα.

Η Οργανωτική Γραμματεία της Παράταξης (αλφαβητικά)

 1. Βίκυ Ανδρή, συντάκτρια ύλης περιοδικών,
 2. Ιλιάδα Βλαχοπούλου, καθηγήτρια αγγλικών,
 3. Σωκράτης Βοριάς, συνταξιούχος εκπαιδευτικός, πρώην διευθυντής Γυμνασίου,
 4. Νίκος Θεοδωρόπουλος, αρχιτέκτων μηχανικός,
 5. Κώστας Ιωάννου, τραπεζικός υπάλληλος,
 6. Σπύρος Καπετανάκης, ιδιωτικός υπάλληλος, διαιτητής ποδοσφαίρου,
 7. Τριαντάφυλλος Καραγιάννης, στέλεχος επιχείρησης,
 8. Νικηφόρος Κορρές, ηλεκτρολόγος μηχανικός, στέλεχος επιχείρησης,
 9. Αναστάσιος (Τάσος) Κωνσταντινίδης, δικηγόρος,
 10. Αντώνης Λιναρίτης, ηλεκτρολόγος μηχανικός, στέλεχος επιχείρησης,
 11. Μαργαρίτα Παντελιά, διακοσμήτρια εσωτερικών χώρων,
 12. Γιάννης Σταύρου, δημοσιογράφος,
 13. Σόλων Τζέλης, εκπαιδευτικός, διευθυντής σχολείου,
 14. Νίκος Τσορβάς, στέλεχος επιχείρησης.»

ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΘΕΣΕΩΝ ΚΑΙ ΑΡΧΩΝ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ Ν. ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑΣ – Ν. ΧΑΛΚΗΔΟΝΑΣ «ΠΟΛΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑ»

Έχουμε τη χαρά και την τιμή να μοιραστούμε μαζί σας τις βασικές αρχές της νέας δημοτικής μας παράταξης, της παράταξης «Πόλης Ενότητα – συνεργασία, σύνθεση προοπτική». Εδώ θα ήθελα να τονίσω ότι οι βασικές αρχές αυτές δεν αποτελούν το πρόγραμμά μας, που βρίσκεται υπό διαμόρφωση, και το οποίο θα είναι αναλυτικό, εμπεριστατωμένο και απολύτως εξειδικευμένο ανά τομέα.  Η παρούσα διακήρυξη είναι εκ φύσεως πιο γενική, αλλά ταυτόχρονα πιστεύουμε όλως ενδεικτική και αποκαλυπτική των βασικών μας οραμάτων για την πόλη. Αποκαλυπτική των αρχών και των δεσμεύσεων μιας νέας, ανεξάρτητης δημοτικής παράταξης, με ως επί το πλείστον νέους στην πολιτική και γεμάτους όρεξη να προσφέρουν ανθρώπους, που πιστεύουμε ότι θα παίξει καταλυτικό ρόλο στον τόπο μας.

Αγαπητοί φίλοι, για να πετύχεις τους στόχους σου δεν αρκεί να στοχεύεις απλώς στα αυτονόητα. Απαιτείται όραμα και μεγάλη προσπάθεια για να πετύχεις κάτι σημαντικό. Έτσι και για την πόλη μας. Χρειάζεται μεγαλόπνοο και εμπνευσμένο όραμα και μεγάλη προσπάθεια για να γίνει πραγματικά σπουδαία. Και τίποτα λιγότερο από αυτό δεν αξίζει για τον δήμο μας. Ποιο είναι αυτό λοιπόν το όραμα και πού θα κατατείνει η προσπάθειά μας;

1) Οραματιζόμαστε τη Νέα Φιλαδέλφεια και τη Νέα Χαλκηδόνα πραγματικά ενωμένες ως μια ενιαία πόλη. Με τις κατάλληλες παρεμβάσεις και πρωτοβουλίες ώστε να αμβλυνθούν και εν τέλει να εκλείψουν οι ανισότητες στις απομακρυσμένες από το κέντρο γειτονιές του δήμου μας. Να παύσουν οι κάτοικοι των συνοικιών αυτών να αισθάνονται δημότες β΄ κατηγορίας. Στο πλαίσιο αυτό θα οργανώσουμε στοχευμένα αποκεντρωμένους χώρους πολιτισμού για τη συμμετοχή στα πολιτιστικά δρώμενα των δημοτών και χώρους διαλόγου για τη λύση των προβλημάτων τους σε αυτές τις συνοικίες της πόλης. Θα δώσουμε ιδιαίτερη προσοχή σε θέματα καθαριότητας, φωτισμού, ενίσχυσης του πρασίνου, επισκευής δρόμων και πεζοδρομίων, αλλά και στο μεγάλο ζήτημα της πρόσβασης των δημοτών από τα σύνορα της πόλης προς το κέντρο της και τους σταθμούς του ηλεκτρικού. Ποτέ ξανά δεν θα αισθανθούν αυτοί οι συμπολίτες μας εγκαταλελειμμένοι από τη Δημοτική τους Αρχή!

2) Οραματιζόμαστε τη διοίκηση του Δήμου, τη στελέχωση των οργανισμών και των επιτροπών με διαφάνεια, καθαρότητα, με διάθεση συνεργασίας και γνώμονα το συμφέρον της πόλης. Οραματιζόμαστε χρηστή οικονομική διαχείριση, χωρίς σπατάλες, αλλά ταυτόχρονα με ενίσχυση δομών και προγραμμάτων που είναι απαραίτητα για τον τόπο μας. Οραματιζόμαστε μια διοίκηση του Δήμου που θα σέβεται απολύτως τα χρήματα των δημοτών και θα τα διαχειρίζεται προς όφελος όλων των συμπολιτών μας, χωρίς να υπηρετεί μικροπολιτικούς και πολιτικά ή παραταξιακά ιδιοτελείς σκοπούς. Τρανταχτό παράδειγμα αυτής της απαράδεκτης νοοτροπίας που μας γυρίζει τόσο πίσω, η πρόσφατη κυκλοφορία από την απερχόμενη δημοτική αρχή του κ. Βασιλόπουλου, με χρήματα όλων των δημοτών, μηνιαίου εντύπου τάχα ενημερωτικού για τα τρέχοντα προγράμματα του Δήμου, αλλά στην ουσία καθαρά προεκλογικού και διαφημιστικού του έργου ή του δήθεν έργου του την προηγούμενη τετραετία.

Οραματιζόμαστε την οργάνωση προγραμμάτων, σεμιναρίων και εκδηλώσεων με κριτήριο την αξιοκρατία και την πραγματική ωφέλεια του δημότη. Κύριο μέλημά μας θα είναι η αξιοποίηση προγραμμάτων ΕΣΠΑ για τη χρηματοδότηση δράσεων ενίσχυσης και αναβάθμισης της πόλης στους τομείς της τοπικής βιώσιμης ανάπτυξης, της προστασίας του περιβάλλοντος και των κοινωνικών και πολιτιστικών υποδομών.

Οραματιζόμαστε ελκυστικές για τον δημότη και αποτελεσματικές συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου. Όχι ατέρμονες και κουραστικές συζητήσεις για τα ελάσσονα θέματα. Δεν είναι λίγες οι φορές που είδαμε, με ευθύνη κυρίως της Δημοτικής Αρχής, σοβαρά θέματα ημερησίας διατάξεως να συζητούνται αργά το βράδυ από ελάχιστους δημοτικούς συμβούλους και ενώπιον ακόμη λιγότερων δημοτών.

Δεσμευόμαστε ότι μέσα από ειλικρινή διάλογο με τους εκπροσώπους των επαγγελματιών της πόλης και τους δημότες μας θα επιχειρήσουμε εξορθολογισμό των δημοτικών τελών και επιβαρύνσεων, ώστε να μην αποτελούν οικονομική μέγγενη για τα καταστήματα της περιοχής μας και τους κατοίκους.

Θεωρούμε, επίσης, ιδιαίτερα σημαντικές για την ασφάλεια των συμπολιτών μας τις δομές της «πολιτικής προστασίας» του Δήμου μας και απολύτως απαραίτητη την ενίσχυσή τους με κάθε πρόσφορο μέσο με σκοπό την περαιτέρω θωράκιση της πόλης σε περιπτώσεις εκτάκτων συνθηκών. Πρόσφατες είναι οι καταστροφικές και θανατηφόρες πυρκαγιές στην Αττική, τις τραγικές συνέπειες των οποίων βίωσαν τόσοι συνάνθρωποί μας, ενώ ειδικότερα την περιοχή μας έχουν πλήξει παλαιότερα σεισμοί και πλημμύρες με επίσης τραγικές συνέπειες. Υπό το πρίσμα της κλιματικής αλλαγής και των όλο και πιο συχνών εντόνων φαινομένων που προκαλεί, η σωστά δομημένη και εξοπλισμένη «πολιτική προστασία» της πόλης αποτελεί κρίσιμο ζήτημα ασφάλειας για την πόλη μας και βασική μέριμνά μας.

3) Οραματιζόμαστε την πόλη μας καθαρή, περιποιημένη, προσιτή σε όλους τους δημότες. Το Άλσος, τα δέντρα της και τους χώρους πρασίνου καλλωπισμένους και υγιείς, όχι εξαθλιωμένους και παρατημένους. Οραματιζόμαστε να λένε οι επισκέπτες της πόλης πόσο καθαρός είναι ο Δήμος μας και όχι να κουνάνε αποδοκιμαστικά το κεφάλι τους. Οραματιζόμαστε προγράμματα ευαισθητοποίησης του δημότη για την ανακύκλωση, διεύρυνση των υπαρχουσών δομών ανακύκλωσης στην πόλη, στα σχολεία, στα δημόσια κτίρια και την ενεργό συμμετοχή του δημότη σε διάφορες μορφές αξιοποίησης φυτικών υπολειμμάτων (κομποστοποίηση) σε οικιακό επίπεδο ή επίπεδο γειτονιάς.

Βασικό στόχο μας επίσης θα αποτελέσει η όσο το δυνατόν πιο γρήγορη αποκατάσταση και επαναλειτουργία του Πάρκου Κυκλοφοριακής Αγωγής στη Νέα Χαλκηδόνα που ισοπέδωσε η απερχόμενη δημοτική αρχή του κ. Βασιλόπουλου για να το μετατρέψει άρον άρον σε χώρο στάθμευσης απορριμματοφόρων. Αυτό ήταν το αποτέλεσμα της απίστευτης αδράνειας που επέδειξε τόσα χρόνια, αν και γνώριζε ότι υπήρχε αμετάκλητη απόφαση κατεδάφισης των αυθαίρετων εγκαταστάσεων μεταφόρτωσης απορριμμάτων στο Άλσος. Για την αντιμετώπιση του ζητήματος θα αναζητήσουμε άλλες προσωρινές λύσεις μέχρι την οριστική διευθέτηση του προβλήματος, ώστε το Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής, αυτό το μοναδικό έργο για τον Δήμο μας, που χρηματοδοτήθηκε μάλιστα από κονδύλια της Ευρωπαϊκής Ένωσης, να παραδοθεί πάλι λειτουργικό στους μαθητές και τους δημότες της πόλης.

Οραματιζόμαστε παιδικές χαρές σύγχρονες και ασφαλείς και καθαρούς, φιλικούς δημόσιους χώρους και πλατείες με ελεύθερη πρόσβαση στο διαδίκτυο για τις νέες και τους νέους της πόλης. Οραματιζόμαστε τα πεζοδρόμια φιλικά στα ΑΜΕΑ και τις διαβάσεις τους χωρίς παρκαρισμένα αυτοκίνητα. Σε αυτήν την περίπτωση, όπως έχουμε καταντήσει, τα αυτονόητα είναι ακόμη ζητούμενα. Οραματιζόμαστε να περπατάει κάποιος στα πεζοδρόμια χωρίς να σκοντάφτει σε πάσης φύσεως εμπόδια και κολωνάκια. Οραματιζόμαστε εύκολη πρόσβαση των δημοτών και των επισκεπτών στην πόλη και ανοιχτούς δρόμους. Οραματιζόμαστε την λειτουργία επιτέλους δημοτικής συγκοινωνίας που θα εξυπηρετεί την πρόσβαση των συμπολιτών μας σε κομβικά σημεία της πόλης. Οραματιζόμαστε χώρους στάθμευσης και ειδική πρόνοια για τους κατοίκους του Δήμου που επί τόσα χρόνια ταλαιπωρούνται, ειδικά στο κέντρο και στα στενά γύρω από αυτό. Οραματιζόμαστε ποδηλατοδρόμους, όπως κάθε σύγχρονη πόλη απαιτείται να έχει. Επιδιώκουμε τη διαμόρφωση ειδικών προστατευμένων χώρων για τους τετράποδους φίλους μας για να παίζουν και να γυμνάζονται με ασφάλεια, χωρίς να ενοχλούν και να ενοχλούνται, και επιδιώκουμε σημαντική ενίσχυση του ούτως ή άλλως εξαιρετικού έργου του φιλοζωικού σωματείου της πόλης μας.

Εκτός από τους οραματισμούς στο σημείο αυτό θα ήθελα να εκφράσω και κάποιες ρητές δεσμεύσεις μας. Δεσμευόμαστε, λοιπόν, ρητά ότι θα προστατεύσουμε και θα αναδείξουμε τον ιστορικό αρχιτεκτονικό πλούτο της πόλης. Θα προασπίσουμε τον προσφυγικό συνοικισμό και τους όρους της δόμησής του, το Άλσος και τους χώρους πρασίνου του Δήμου μας και θα υπερασπισθούμε σε κάθε περίπτωση τον ιδιαίτερο χαρακτήρα της πόλης μας και το φυσικό περιβάλλον της που την κάνει μοναδική. Στο πλαίσιο αυτό θα ενταχθεί και η προσπάθειά μας για τη διάσωση του φυσικού περιβάλλοντος του Ποδονίφτη και την ανατροπή της πρόσφατης απόφασης για τη σφράγιση του ρέματος, με παράλληλη, βέβαια, μέριμνα για την ασφάλεια των παρόχθιων περιοχών.

Ειδική μνεία πρέπει να γίνει εδώ και για ένα μεγάλο και πολύ σημαντικό έργο που γίνεται στην πόλη μας. Το γήπεδο της ΑΕΚ, της ομάδας που είναι συνυφασμένη με την ιστορία της πόλης και την προσφυγική της κληρονομιά. Βούλησή μας είναι να κάνουμε ό,τι μπορούμε για να λειτουργήσει όσο γίνεται υπέρ του δημότη μας αυτό το μεγάλο έργο. Προς την κατεύθυνση αυτή ήδη εξετάζουμε προτάσεις για την υλοποίηση των οποίων θα συνεργαστούμε με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς.

4) Οραματιζόμαστε τον Δήμο ως μια μεγάλη προστατευτική ομπρέλα προς όφελος του οικονομικά αδυνάτου, του ασθενή ή του χρήζοντος βοήθεια συμπολίτη μας. Ο εθελοντισμός των συμπολιτών μας είναι πολύτιμος για διάφορες επιμέρους δράσεις και θα ενισχυθεί, αλλά δεν μπορεί να εφαρμόζεται για να ασκεί ο δήμος κοινωνική πολιτική. Έτσι οραματιζόμαστε τις οργανωμένες κοινωνικές δομές του Δήμου αρωγούς του δημότη. Οραματιζόμαστε τις υπηρεσίες του Δήμου κοντά στον οικονομικά αδύνατο συμπολίτη μας. Θέλουμε τους ασθενείς και ηλικιωμένους δημότες να αισθάνονται ασφαλείς, ότι δεν είναι αφημένοι στη μοίρα τους. Με λειτουργικά και οργανωμένα προγράμματα φιλοξενίας αστέγων και απόρων, απασχόλησης ηλικιωμένων και παροχής ψυχολογικής στήριξης, υπηρεσιών υγείας και πρωτογενούς ιατρικής φροντίδας για όσους την έχουν ανάγκη. Οραματιζόμαστε όλα αυτά να γίνουν, όμως, όχι με μη αμειβόμενη εργασία και πρόχειρα, αλλά οργανωμένα και με τη συμμετοχή ειδικών, πιστοποιημένων, ασφαλισμένων και αμειβόμενων εργαζομένων.

5) Οραματιζόμαστε την πόλη, τα δημοτικά κτίριά της και τα σχολεία πραγματικά ασφαλή. Γι’ αυτόν τον σκοπό απαιτούνται σύγχρονες υποδομές ασφάλειας και η πρόσληψη σχολικών φυλάκων για τη νύχτα. Οραματιζόμαστε τους χώρους μέσα και έξω από τα σχολεία καθαρούς, περιποιημένους και διπλά προσεγμένους, τόσο για αισθητικούς λόγους όσο, και κυριότερα, για λόγους δημόσιας υγείας. Απαραίτητη είναι επίσης η αναβάθμιση των πεπαλαιωμένων σχολικών κτιρίων μέσω προγραμμάτων που μπορούμε να αξιοποιήσουμε, όπως και η κάλυψη όλων των αναγκών των δημοτών μας για πρόσβαση σε παιδικούς σταθμούς. Οραματιζόμαστε ακόμη μια ισότιμη συνεργασία του δήμου και της εκπαιδευτικής κοινότητας. Κύριο χαρακτηριστικό της θα είναι η οικονομική διαχείριση των χρημάτων της κρατικής επιχορήγησης κάθε σχολείου από το συμβούλιο της σχολικής κοινότητας του σχολείου, με επισταμένο έλεγχο βέβαια της νομιμότητας των δαπανών από τη σχολική επιτροπή. Μόνο έτσι θα επιτευχθεί η ορθότερη αντιμετώπιση των αναγκών κάθε σχολείου, αφού το ίδιο γνωρίζει καλύτερα τις ανάγκες του. Οραματιζόμαστε καλοσυντηρημένα σχολεία, με περαιτέρω αύξηση της επιχορήγησης από τον Δήμο για την αποτελεσματική κάλυψη των αναγκών τους. Μπορεί και πρέπει να δοθεί μεγαλύτερο μέρος των εσόδων από την «Πρωτομαγιά» για αυτούς τους σκοπούς, για να έχει και νόημα η ταλαιπωρία της πόλης κάθε χρόνο. Οραματιζόμαστε κοινόχρηστους χώρους και χώρους πλησίον των σχολείων και άλλων ευαίσθητων σημείων χωρίς κεραίες κινητής τηλεφωνίας.

6) Οραματιζόμαστε τον πολιτισμό ως μια από τις βασικές προτεραιότητες του Δήμου, μαζί με τα σχολεία, την καθαριότητα, τον αθλητισμό, την κοινωνική πολιτική και τη βελτίωση της καθημερινότητας του Δημότη. Θέλουμε έναν Δήμο που θα ενισχύει με σημαντική οικονομική και υλικοτεχνική βοήθεια τις αξιέπαινες προσπάθειες των θεατρικών ομάδων των σχολείων, όπως και των υπολοίπων θεατρικών, μουσικών και πολιτιστικών συλλόγων και ομάδων συμπολιτών μας, που παράγουν έως σήμερα με μεγάλη προσπάθεια και χωρίς σημαντική βοήθεια πλούσιο έργο στα πολιτιστικά δρώμενα της πόλης μας. Οραματιζόμαστε την αθρόα συμμετοχή των νέων και όλων των δημοτών μας σε πολιτιστικά προγράμματα του Δήμου που θα οργανώνονται έγκαιρα και σωστά. Οραματιζόμαστε την εκμετάλλευση και αναζωογόνηση εγκαταλελειμμένων κτιρίων της πόλης που θα αποτελούν κύτταρα πολιτισμού, διαλόγου και δημοκρατίας, θα φιλοξενούν εκθέσεις, εργαστήρια, θεατρικές ομάδες και θα στεγάζουν πολιτιστικούς συλλόγους. Οραματιζόμαστε την υλοποίηση προγραμμάτων εξοικείωσης με τα ψηφιακά μέσα και την τεχνολογία, καθώς και την προώθηση καινοτόμων δράσεων και εφαρμογών. Οραματιζόμαστε την επαναλειτουργία της δημοτικής φιλαρμονικής σε αναβαθμισμένη μορφή, καθώς και την ίδρυση και λειτουργία δημοτικής μουσικής σχολής στο πλαίσιο της λειτουργίας της φιλαρμονικής. Οραματιζόμαστε ότι θα υπάρχει έγκαιρος σχεδιασμός, ώστε να έχουμε επιτέλους ένα συγκεκριμένο πολιτιστικό πρόγραμμα, ισόρροπα διανεμημένο στη Νέα Φιλαδέλφεια και τη Νέα Χαλκηδόνα, όπως αξίζει στους δημότες μας. Οραματιζόμαστε τον Δήμο μας πόλο έλξης επισκεπτών, με πολλαπλά οφέλη για την πόλη. Οραματιζόμαστε σημαντικές πολιτιστικές εκδηλώσεις και τη συμμετοχή γνωστών καλλιτεχνών με την αξιοποίηση ενός μεγάλου πλεονεκτήματός μας. Του κοσμήματος της πόλης μας. Της λίμνης του Άλσους που παραμένει αναξιοποίητη. Στο πλαίσιο αυτό δεσμευόμαστε για την όσο το δυνατόν πιο γρήγορη ανέγερση και επαναλειτουργία χώρου αναψυχής στη Λίμνη (στον πρώην Κένταυρο), με τους όρους βέβαια και τις προϋποθέσεις που ο νόμος ορίζει.

7) Οραματιζόμαστε τη δημιουργία σύγχρονων αθλητικών εγκαταστάσεων και υποδομών. Στόχος μας είναι να αποκτήσει επιτέλους η πόλη ποδοσφαιρικό γήπεδο 11×11 στον Δήμο για τη διεξαγωγή προπονήσεων και αγώνων των ερασιτεχνικών αθλητικών συλλόγων και ακαδημιών της πόλης, με την αξιοποίηση ελεύθερων δημοτικών χώρων. Η μεταστέγαση του 3ου Γυμνασίου-Λυκείου Ν. Φιλ/φειας στο οικόπεδο στο «φουγάρο», που θα γίνει πραγματικότητα μετά από μεγάλη κοινή προσπάθεια στην οποία αρκετοί από εμάς είχαμε την τιμή να συμμετάσχουμε ενεργά, θα αφήσει ελεύθερο χώρο για την κατασκευή γηπέδου και αθλητικών εγκαταστάσεων. Οραματιζόμαστε ένα γενικότερο σχέδιο ανάπτυξης του ερασιτεχνικού αθλητισμού στην πόλη, που πρέπει να περνάει μέσα από την ενίσχυση των αθλητικών συλλόγων της. Η συνδρομή σε αυτόν τον τομέα είναι υποχρέωση της Πολιτείας και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Απαιτείται, λοιπόν, διεκδίκηση από την Πολιτεία, αξιοποίηση σχετικών κρατικών και ευρωπαϊκών προγραμμάτων και χρηματοδότηση από τον Δήμο με μέρος από τα πολλά, όπως διατείνεται η απερχόμενη δημοτική αρχή, έσοδα του Δήμου.

Μετά από όλα αυτά θα ρωτήσετε εύλογα. Και πώς θα γίνουν αυτά τα οράματα πράξη;

Αγαπητοί φίλοι, για τη λύση των προβλημάτων της πόλης και την πραγματοποίηση των οραμάτων μας απαιτείται μια εντελώς διαφορετική φιλοσοφία. Χρειάζεται σύνθεση ιδεών, δυνατότητα συνεργασίας και συστράτευση των υγιών δυνάμεων αυτού του τόπου με κριτήριο τη δυνατότητα προσφοράς. Χρειάζεται ενότητα των δημοτών και συμμετοχή όλων στην κοινή προσπάθεια. Χρειάζεται αγωνιστικό πνεύμα και διάθεση διεκδίκησης των συμφερόντων της πόλης μας. Χρειάζονται νέα, καθαρά, ανεξάρτητα από κομματικές δεσμεύσεις, αλλά όχι «απολιτικοποιημένα» πρόσωπα, με διάθεση για δουλειά και καινοτόμες ιδέες, με διοικητική και επαγγελματική εμπειρία για να εκφράσουν αυτή την αλλαγή. Χρειάζονται πρόσωπα με κοινωνική δράση και δημιουργική ικανότητα. Και πάντα, φυσικά, χρειάζεται να είναι πλαισιωμένα από ανθρώπους που έχουν ήδη αποδείξει ότι μπορούν να βοηθήσουν. Ο στόχος μας, λοιπόν, να κάνουμε την πόλη μας πραγματικά σπουδαία, πρότυπο σε όλη την Αττική δεν είναι ουτοπικός. Όπως είπαμε στην αρχή, όραμα και μάλιστα όραμα εμπνευσμένο και μεγαλόπνοο χρειάζεται. Και κάτι ακόμη. Οι κατάλληλοι άνθρωποι στις κατάλληλες θέσεις. Με μοναδική σκέψη σε όλους ότι τίποτα λιγότερο από το καλύτερο δεν αρμόζει στην πόλη μας.

Αγαπητοί φίλοι, σας θέλουμε και σας χρειαζόμαστε όλους συμμέτοχους και συνοδοιπόρους σε αυτή την προσπάθεια. Σας καλούμε να μας εμπιστευτείτε και να μας βοηθήσετε. Γνωρίζουμε τις δυσκολίες και τα προβλήματα. Γνωρίζουμε ότι ο δρόμος προς την Ιθάκη είναι δύσκολος. Έχουμε, όμως, τη γνώση, την εμπειρία, την ικανότητα, τη θέληση και πιστεύουμε ακράδαντα ότι θα τα καταφέρουμε. Μαζί θα κάνουμε την πόλη μας πραγματικά μεγάλη και σπουδαία! Δεν θα σταματήσουμε την προσπάθειά μας μέχρι να επιτύχουμε. Αυτό είναι υπόσχεση όλων των μελών της παράταξής μας. Σας ευχαριστούμε πολύ.»

Αρης Βασιλόπουλος: Ανακοίνωση συμμετοχής στις εκλογές του ερχόμενου Μαΐου

Τις αποφάσεις της γενικής συνέλευσης της παράταξης, που έγινε πριν λίγο καιρό, δημοσιοποιεί με δελτίο τύπου που εξέδωσε η Δύναμη Πολιτών. Ανάμεσα στις αποφάσεις, η επαναβεβαίωση εμπιστοσύνης στο πρόσωπο του Άρη Βασιλόπουλου και η δημιουργία ευρύτερου μετώπου με όλες τις αριστερές, προοδευτικές και δημοκρατικές δυνάμεις της πόλης για την διεκδίκηση της δημοτικής αρχής στις εκλογές του ερχόμενου Μαΐου. Ολόκληρο το κείμενο:

«Με μεγάλη συμμετοχή παλιών και νέων μελών πραγματοποιήθηκε πριν λίγες μέρες γενική συνέλευση της Δύναμης Πολιτών. Η παράταξη αξιολόγησε θετικά τον απολογισμό της δημοτικής αρχής και επαναβεβαίωσε την εμπιστοσύνη της στο πρόσωπο του Άρη Βασιλόπουλου, ψηφίζοντάς τον εκ νέου ως επικεφαλής της Δύναμης Πολιτών.

Ενόψει των δημοτικών εκλογών του Μαΐου, αποφασίστηκε ότι η Δύναμη Πολιτών, ως αυτοδιοικητική παράταξη της ριζοσπαστικής Αριστεράς, θα επιχειρήσει να δημιουργήσει ένα ευρύτερο μέτωπο με όλες τις αριστερές, προοδευτικές και δημοκρατικές δυνάμεις της πόλης, διεκδικώντας εκ νέου τη δημοτική αρχή με στόχο την υλοποίηση του προγράμματος της.

Τέλος, η γενική συνέλευση ευχαριστεί για την προσφορά τους στο Δήμο και την παράταξη όσους αποχώρησαν, αναγνωρίζοντας παράλληλα ότι αδίκως τέθηκε «ηθικό θέμα» σε σχέση με την κ. Παπαλουκά.

Η συνέλευση εξέλεξε νέα επταμελή γραμματεία με επικεφαλής τον Άρη Βασιλόπουλο, αποτελούμενη από τους Αθανασίου Δήμητρα, Εμμανουήλ Δανάη, Γεωργιόπουλο Ανδρέα, Καλαμπόκη Γιάννη, Κατερίνη Γιώργο και Παπανικολάου Ελένη και αναπληρωματικά μέλη τους Κόλλια Αντώνη και Παπαθεοφάνους Παύλο. Ως γραμματέας της παράταξης εκλέχθηκε ομόφωνα σε συνεδρίαση της νέας γραμματείας η Εμμανουήλ Δανάη.

Μέχρι το Δεκέμβριο θα πραγματοποιηθούν δύο νέες γενικές συνελεύσεις της Δύναμης Πολιτών προκειμένου να συζητηθεί διεξοδικά και να αποφασιστεί το πολιτικό πλαίσιο, το πρόγραμμα δράσης και οι συνεργασίες της παράταξης.»

Χρήστος Κοπελούσος: Ιδρυτική Διακήρυξη

«Παρουσιάστηκε την Τετάρτη 31 Οκτωβρίου 2018 στην κατάμεστη αίθουσα του Πνευματικού κέντρου Νέας Φιλαδέλφειας η Ιδρυτική Διακήρυξη της Δημοτικής Παράταξης «Τώρα, ώρα Νέα Φιλαδέλφεια – Νέα Χαλκηδόνα» με επικεφαλής και Υποψήφιο Δήμαρχο Χρήστο Κοπελούσο.

Έμπειρα στελέχη, διατελέσαντες αιρετοί , δημότες κάθε ηλικίας με δυνατό παλμό και μαζικότητα, έδωσαν έναν  ξεχωριστό τόνο στην πρώτη επίσημη παρουσίαση της νέας Δημοτικής παράταξης.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με την παρουσίαση της Οργανωτικής Επιτροπής της παράταξης που αποτελείται από τους:

 • τον Ιατρό, Κωνσταντίνο Κωνσταντόπουλο
 • την Ιδιωτική υπάλληλο, Μαριάννα Ζαφειρακοπούλου
 • τον Διαιτητή Χάντμπολ, Αντώνη Λεφάκη
 • τον Ασφαλιστικό Σύμβουλο, Νίκο Παπαδόπουλο
 • τον Διευθυντή εκδοτικού οίκου, Χρήστο Τριανταφύλλου

Στη συνέχεια παρουσιάστηκε η Ιδρυτική Διακήρυξη και τέθηκαν οι προτεραιότητες, οι βασικοί πυλώνες  και οι επιδιώξεις του συνδυασμού «Τώρα, ώρα Νέα Φιλαδέλφεια – Νέα Χαλκηδόνα».

Την εκδήλωση χαιρέτισαν:

 • Ο πρώην Πρόεδρος της εταιρίας Johnson & Johnson στην Ελλάδα Μιχάλης Παγίδας, ο οποίος εγκωμίασε το ήθος και την εργατικότητα του Χρήστου Κοπελούσου όταν εργαζόταν ως Διευθυντικό στέλεχος στην εταιρεία.
 • Ο πρώην Πρόεδρος της Β4 ΝΟΔΕ της Νέας Δημοκρατίας Νίκος Αδαμόπουλος ο οποίος είπε για τον Χρήστο Κοπελούσο το πόσο ενεργά έχει υπηρετήσει την Νέα Δημοκρατία από όποια θέση και αν βρίσκεται και ότι εξακολουθεί να αποτελεί ενεργό μέλος του κόμματος.
 • Ο Ιατρός, Κωνσταντίνος Κωνσταντόπουλος, ο οποίος μεταξύ άλλων τόνισε:

«Ο Χρήστος Κοπελούσος είναι ένας άνθρωπος ηπίων τόνων, συνεπής, μετρημένος και πάνω από όλα έτοιμος να συμβάλει με όποιον τρόπο μπορεί, και με όποιον τρόπο του ζητηθεί, στην άμεση λύση των καθημερινών προβλημάτων του Δήμου μας. Η αγάπη του για την πόλη, η εργατικότητα του και η εμπειρία του στην επίλυση των σοβαρών προβλημάτων της πόλης δεν μπορεί να αμφισβητηθεί πλέον από κανέναν, όπως επιβεβαιώνουν και τόσοι συμπολίτες μας που τον τιμούν πάντα στις πρώτες θέσεις σταυρού προτίμησης ως Δημοτικό Σύμβουλο τόσα χρόνια τώρα»

 • Η Αντιπρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών Ιωάννα Καλατζάκου η οποία μεταξύ άλλων ευχήθηκε καλή επιτυχία στον δυναμικό και ξεχωριστό Χρήστο Κοπελούσο.

Στην ομιλία του ο υποψήφιος Δήμαρχος Χρήστος Κοπελούσος χαρακτήρισε την συγκέντρωση αυτή συγκέντρωση νίκης και αλλαγής και τόνισε:

Βρισκόμαστε πολύ κοντά σε μια πολύ κρίσιμη μάχη για την πόλη μας, στις Δημοτικές εκλογές του Μαΐου του 2019. Ήρθε η ώρα να σταθούμε ενωμένοι όλοι μπροστά στις κάλπες για το καλό της Νέας Φιλαδέλφειας και της Νέας Χαλκηδόνας.

Μιας πόλης που όλοι αγαπάμε και όλοι θέλουμε να την δούμε έτσι όπως της αξίζει.

Η δύναμη της πόλης μας προέρχεται από την δύναμη των ανθρώπων της. Είμαστε φυσικά σε μια δύσκολη εποχή, που η δυσπιστία κυριαρχεί και η αμφιβολία γεννά δισταγμούς. Μια εποχή όμως,  που πρέπει η δύναμη της απόφασης, της συμμετοχής και της έμπνευσης στα κοινά της πόλης μας να είναι κάτι περισσότερο από υποχρέωση. Να είναι καθήκον.

Δυστυχώς τα τελευταία χρόνια στον Δήμο μας, η ποιότητα ζωής διαρκώς πέφτει. Η σημερινή Διοίκηση πανηγυρίζει ότι κατάφερε να κρατήσει ένα Δήμο όρθιο, ότι δημιούργησε ένα Δήμο ανθρωπιάς και αλληλεγγύης, ότι έγιναν μεγάλα έργα και συνέβαλε στην αύξηση της ποιότητας της ζωής της πόλης.

Δυστυχώς όμως,  η εικόνα αυτή δεν έχει καμία σχέση με την πραγματικότητα και με τα λόγια της σημερινής Διοίκησης. Ζούμε στην πόλη, ζούμε στην Νέα Φιλαδέλφεια και την Νέα Χαλκηδόνα και το βλέπουμε με τα ίδια μας τα μάτια.

Ο Δήμος βρίσκεται σε μία παρατεταμένη στασιμότητα. Οι δρόμοι, οι πλατείες, τα πεζοδρόμια βγάζουν δυστυχώς εικόνα παρακμής.

Τα μεγάλα έργα που βροντοφωνάζει η σημερινή Δημοτική Αρχή είναι απλά έργα βιτρίνας και μακριά από πραγματικές ανάγκες.

Φίλες και Φίλοι,

Με γνωρίζετε χρόνια τώρα, γνωρίζετε την ιστορία μου, η ανάμιξη μου με τα κοινά της πόλης ήταν πάντα στις προτεραιότητες μου, πάντα ήμουν δίπλα στα προβλήματα της πόλης, πάντα ενεργός στο να προσφέρω.

Ήρθε η ώρα όλοι μαζί να πάμε μπροστά, να φτιάξουμε την Νέα Φιλαδέλφεια και την Νέα Χαλκηδόνα που αγαπάμε, την Νέα Χαλκηδόνα και την Νέα Φιλαδέλφεια που ζούμε.

Τώρα, είναι η ώρα να φτιάξουμε έναν αναγεννημένο Δήμο που θα παραδώσουμε στις επόμενες γενιές. Μια υπόθεση όλων μας.

Καλώ σε συμπόρευση και στράτευση όλες τις υγιείς παραγωγικές Δυνάμεις αυτής της πόλης. Σας καλώ να στηρίξετε και να πλαισιώσετε την Ανεξάρτητη Δημοτική Παράταξη «Τώρα, ώρα Νέα Φιλαδέλφεια – Νέα Χαλκηδόνα».  Ήρθε η ώρα στο να αλλάξει πραγματικά ο Δήμος μας σελίδα. Ο χρόνος δεν μας περιμένει. Οι δυσκολίες θα είναι αρκετές, οι δυνατότητες και οι προκλήσεις μεγάλες,  οι ευκαιρίες λιγότερες αλλά υπαρκτές.

Έχουμε σχέδιο, γνώση, θέληση, δύναμη και εμπειρία. Υπάρχει η ανάγκη να πετύχουμε τους στόχους μας.

Πιστεύω, πως η Τοπική Αυτοδιοίκηση δεν είναι χώρος για εκπλήρωση προσωπικών φιλοδοξιών και προβολής. Είναι χώρος δουλειάς, προσπάθειας και προσφοράς. Προσφοράς στην πόλη που αγαπάς, προσφοράς στον συνάνθρωπο. Μια Δημοτική Αρχή, που πάνω από όλα να υπηρετεί τους πολίτες – και όχι το αντίθετο, να δώσει αξία σε όλα τα επίπεδα και να κάνει καλύτερη την ζωή των δημοτών και μόνο.

Στο ξεκίνημα μας βάζουμε προτεραιότητες και επιδιώκουμε. Το φυλλάδιο που σας έχει μοιραστεί τα λέει αναλυτικά, δεν θέλω να σας κουράσω. Διαβάστε το, αναρωτηθείτε και οι συνεργάτες μου και εγώ είμαστε ανοικτοί σε οτιδήποτε θέλετε να μας ρωτήσετε, σε οποιαδήποτε παρατήρηση. Αυτό θέλουμε, αυτό αναζητούμε. Στόχος μας είναι να παρουσιάσουμε την 1 Ιανουαρίου  του 2019   ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμά για την πόλη, για την δική μας Νέα Φιλαδέλφεια και Νέα Χαλκηδόνα, μέσα από τις δικές σας προτάσεις, μέσα από τις δικές σας παρατηρήσεις.

Εμείς βάζουμε τα θεμέλια για να ενωθούμε. Έχουμε όραμα, αφήνουμε έξω τις κομματικές και προσωπικές αντιπαραθέσεις. Όλοι μαζί, κάνουμε μια νέα αρχή.

Τώρα, ώρα Νέα Φιλαδέλφεια – Νέα Χαλκηδόνα

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν:

ο Δημήτρης Γκίκας, ο Δημήτρης και η Νία Ζησιμάτου, ο Ιερόθεος Καλόστος, ο Γιώργος Καραβίας , ο Ξενοφώντας Μπουσούς, ο Τόλης Κουλουμάσης, ο Γιάννης Λεοντίτσης, ο Γιάννης Παπαδόπουλος, ο Βασίλης Μπουρμάς, η Ελευθερία Χρυσίνα, ο Ηλίας Καβαλιέρος, ο Λίνος Κουντουράς, ο Ντίνος Μποσινάκος, ο Ανδρέας Ρίζος, η Καίτη Καρακάση, η Νατάσα Χαρακτινιώτη, ο Σπύρος Μπέκος, ο Κωνσταντίνος Θεοχαρόπουλος, ο Νίκος Χάλκος, ο Βασίλης Μαστρακούλιας, ο Σπύρος Μπέγος, η Αθηνά Λεφάκη, ο Μίμης Θωμόπουλος, ο Νίκος Σταθόπουλος, ο Λευτέρης Σαταράκης, ο Ηρακλής Λιβαδίτης, ο Χρήστος Καρεκλάς, η Κατερίνα Γιαζιτζή, η Φρόσω Κακογιαννάκη, ο Γιάννης Νοταράς, η Ελένη Χριστοδούλου, ο Γιάννης Παλλικαράκης, ο Κώστας Νεστορίδης, ο Νίκος Λαζαρίδης, ο Δημήτρης Καραδήμος, ο Θανάσης Πατσούρας, ο Βαγγέλης Μουρελάτος, η οικογένεια Μωυσιάδη, η Μαρία Γαλάτη, ο Κώστας Καλογερόπουλος, ο Μιχάλης Λεωνίδας, ο Κώστας Σταμέλος, ο Φίλιππος Ιωάννου, ο Σπύρος Γκίνος, ο Παναγιώτης Μήτσιας, ο Δημήτρης Ρούσσος, η Κούλα Καρατζένη κ.α

6ος υποψήφιος δήμαρχος Νέας Φιλαδέλφειας-Νέας Χαλκηδόνας και ιδρυτικές διακηρύξεις

Να σημειωθεί ότι στο νέο ξεκίνημα της Δημοτικής Παράταξης «Τώρα, ώρα Νέα Φιλαδέλφεια – Νέα Χαλκηδόνα» και στον Χρήστο Κοπελούσο εξέφρασαν την στήριξη τους αρκετοί Βουλευτές, Πολιτευτές και στελέχη της Νέας Δημοκρατίας με αποστολή emails, μηνύματα και επιστολές.»

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X