Mατσιούλις: «Άλλος... πλανήτης η Ελλάδα, κανείς δεν πειράζει κανέναν στο clásico»

Ματσιούλις: «Νιώθω χαρούμενος στην ΑΕΚ, απολαμβάνω τη ζωή στην Αθήνα»
Photo Credits: INTIME

Έχει βρεθεί σε πέντε χώρες (Λιθουανία, Ιταλία, Ελλάδα, Ισπανία, Ρωσία) και κάθε μία έχει τους δικούς της «αιώνιους» αντιπάλους που δίνουν άλλη… αίγλη στο συναρπαστικό άθλημα του μπάσκετ.

Στα 33 του κι έχοντας ζήσει πολλά ντέρμπι με τις φανέλες των Ρεάλ (2014-18) και Παναθηναϊκού (2012-14), ο Γιόνας Ματσιούλις είναι πλέον… εξπέρ και μιλάει στo Gazzetta.gr για την «μονομαχία» των Μαδριλένων με την Μπαρτσελόνα (13/12, 22:00), η οποία θα μονοπωλήσει το ενδιαφέρον της 12ης αγωνιστικής στην κορυφαία ευρωπαϊκή διοργάνωση.

Ο φόργουορντ της ΑΕΚ σχολιάζει αρχικά: «Σε κάθε χώρα υπάρχουν οι “αιώνιοι” αντίπαλοι, που έχουν μεγάλη ιστορία μεταξύ τους. Στην Ελλάδα είναι το Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός, στην Ισπανία το Ρεάλ-Μπαρτσελόνα, στη Λιθουανία το Ζαλγκίρις-Ρίτας, στη Ρωσία το ΤΣΣΚΑ-Ζενίτ… Πάντα, σε κάθε χώρα υπάρχουν δύο ομάδες που κάνουν το μπάσκετ πιο ενδιαφέρον. Μπορείς να βρεις παντού αυτές τις ομοιότητες».

Ο Λιθουανός έχει βιώσει πολλά ντέρμπι σε Ισπανία και Ελλάδα και γνωρίζει καλά πως η αδρεναλίνη σε τέτοια ματς «χτυπά» κόκκινο! Ποια έχει απολαύσει, όμως, περισσότερο; «Είναι τελείως διαφορετικό το στυλ μπάσκετ, οι αντιδράσεις των οπαδών… Δεν μπορείς να τα συγκρίνεις», λέει και συμπληρώνει: «Φυσικά, όμως, η ατμόσφαιρα στο ΟΑΚΑ και το ΣΕΦ είναι κάτι το ξεχωριστό! Όταν πας να παίξεις εκεί, νιώθεις πραγματικά ποιος έχει το πλεονέκτημα!».

Ένα πράγμα ίσως δεν δούμε ποτέ στην χώρα μας κι αυτό είναι τους οπαδούς και των δύο ομάδων στο ίδιο γήπεδο. Όνειρο… θερινής νυκτός στην Ελλάδα, αλλά μια πραγματικότητα στην Ιβηρική χερσόνησο, αφού ο Ματσιούλις παραδέχεται: «Δεν υπάρχει μεγάλη διαφορά στους οπαδούς. Ωστόσο, μερικοί οπαδοί των αντιπάλων έρχονται για να στηρίξουν την ομάδα τους, αλλά δεν κάθονται στις ίδιες κερκίδες με τους γηπεδούχους. Επίσης, μερικοί της Μπαρτσελόνα μπορούν να πάνε στο γήπεδο της Ρεάλ, στο “Palacio”, αλλά χωρίς κασκόλ, ενώ οι πιο… φανατικοί κάθονται στο πάνω διάζωμα. Το ίδιο συμβαίνει και στο γήπεδο της Μπαρτσελόνα. Κανείς, όμως, δεν θα πειράξει κανέναν, ούτε θα πει τίποτα σε κάποιον».

Όσο για το ποια ομάδα θα νικήσει στο αποψινό ντέρμπι; Ο 33χρονος «κιτρινόμαυρος» δίνει ένα προβάδισμα στους Μαδριλένους.  «Βλέπω όλα τα νέα της Euroleague, για όλες τις ομάδες. Στο ματς που έπαιξαν στο εγχώριο πρωτάθλημα, η Ρεάλ υπέστη βαριά ήττα (σ.σ. 86-69) και τώρα πιστεύω πως θα δούμε την αντίδρασή της. Έχει παίκτες υψηλού επιπέδου, που θα αντιδράσουν και θα ψάξουν για… εκδίκηση. Θα είναι ένα πολύ καλό παιχνίδι».

4x Προσφορά* χωρίς κατάθεση από την Betsson! *Όροι & Προϋποθέσεις. 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X