H ΑΕΚάρα των ονείρων μας

Στην 1η θέση η ΑΕΚ- Αποτελέσματα, βαθμολογία και πρόγραμμα από τον όμιλο της ΑΕΚ στο BCL
Photo Credits: INTIME

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Τεράστια νίκη για την ομαδάρα του κόουτς Μπάνκι που πλέον είναι μόνη πρώτη στην βαθμολογία του ομίλου αφού υπερκάλυψε την διαφορά των 4 πόντων που είχε χάσει στο ΟΑΚΑ. Μια ΑΕΚ με απουσίες, με παίχτες ανέτοιμους αλλά παράλληλα και μια ΑΕΚ αλύγιστη, με καρδιά και φανταστικό τακτικό πλάνο που έριξε στο καναβάτσο μια ομάδα με υπερπολλαπλάσιο μπάτζετ, που έχει στο ρόστερ της παίχτες επιπέδου Ευρωλίγκας.Πλέον αν γίνουν τα απολύτως απαραίτητα, η Βασίλισσα είναι το απόλυτο φαβορί για την πρώτη θέση του ομίλου και στην χειρότερη περίπτωση για την δεύτερη κάτι που θα σημαίνει καλή κλήρωση στα νοκ-άουτ ματς.

Άψογα προετοιμασμένη

Η Χάποελ θεωρείται από πολλούς ένα από τα φαβορί της διοργάνωσης και το έδειχνε στα μέχρι τώρα παιχνίδια της. Για όσους θυμούνται το ματς στο ΟΑΚΑ, η Ένωση είχε κάνει ένα εξαιρετικό 1ο ημίχρονο αλλά στην επανάληψη δεν μπόρεσε να ανακόψει την αντεπίθεση των Ισραηλινών. Μια πολύ θεαματική ομάδα, με αθλητικούς παίχτες για όλα τα γούστα και φυσικά τον μεγάλο Αμάρε να αποτελεί την ατραξιόν.

Το ζητούμενο για την ΑΕΚ ήταν να ανακόψει τον γρήγορο ρυθμό που επιβάλλει η Χάποελ και την κάνει να έχει την πρώτη επίθεση της διοργάνωσης με 88 πόντους μ.ό. Οι 2 βασικοί άξονες του παιχνιδιού τους είναι η early offence, δηλαδή η εκτέλεση σουτ στα πρώτα 8 δευτερόλεπτα και δευτερευόντως, κεντρικό πικ εν ρολ με τον δαιμόνιο Μπλατ να δημιουργεί καταστάσεις για τους αθλητικούς ψηλούς της ομάδας.

Σε αυτό η ΑΕΚ απάντησε με απόλυτη συγκέντρωση στην άμυνα και τις επιστροφές της, δεν επέτρεψε transition για να τους δώσει το αγαπημένο τους run and gun παιχνίδι και το γήπεδο μίκρυνε για τους Ισραηλινούς. Το θέμα ήταν για πόσο μεγάλο διάστημα θα μπορούσε η ΑΕΚ να διατηρήσει αυτό το υψηλό επίπεδο ομαδικού performance λόγω του αποδεκατισμένου πάγκου και την έλλειψη έμπειρων παιχτών αλλά και τηςαναμφισβήτητης ποιότητας της Χάποελ που θα πίεζε παραπάνω.

Συνολικά αν δούμε όλο τον αγώνα η ΑΕΚ ήταν αφεντικό του ματς για περίπου 30 λεπτά, διάστημα στο οποίο έπαιρνε διαφορές που όμως χανόντουσαν με το ροτέισον των βασικών. Όταν έλειπαν από το παρκέ ταυτόχρονα ο Γκρίφιν με τον Χάντερ και έμπαινε ο Ρατάν Μέις με τον Ρόμπερσον, η ΑΕΚ αμέσως έχανε τον προσανατολισμό της σε άμυνα και επίθεση και το παιχνίδι γυρνούσε. Είναι χαρακτηριστικό ότι σε ένα ματς που η Ένωση τελικά κέρδισε με 13 πόντους, οι δύο παίχτες είχαν -15 και -12 αντίστοιχα στο +/- .

Το πυρηνικό όπλο όμως της φετινής ΑΕΚ, η περιφερειακή της άμυνα με Σαντ-Ρόος, Λάρυ και Γκρίφιν τσάκισε κόκκαλα, αναγκάζοντας τους Φελντέιν και Μπράουν να πάρουν δύσκολα σουτ τελειώνοντας το ματς με 11/33 προσπάθειες συνολικά. Αυτοί οι 3 όταν παίζουν μαζί, συνδυάζουν μέγεθος και γρήγορα πόδια, μπορούν να κάνουν αλλαγές σε όλα τα σκριν και έχουν μεγάλη έφεση στο κλέψιμο, κάτι που δημιουργεί ευκαιρίες αιφνιδιασμού. Όταν μάλιστα είναι και σε καλή επιθετική βραδιά πραγματικά κάνουν την διαφορά για την Ένωση.

Η ψυχολογική και τακτική προετοιμασία από τον Μπάνκι ήταν εξαιρετική και φάνηκε από το πώς μπήκε η ΑΕΚ στο ματς αλλά και στο πως αντιδρούσε κάθε φορά που η Χάποελ πλησίαζε στο σκορ. Ψύχραιμες επιθέσεις, διάβασμα στα mismatch ψηλών-κοντών, καθαρό μυαλό και σίγουρα ο Ιταλός θα είναι περήφανος για αυτό που έβγαλαν οι παίχτες του στο γήπεδο. Τα 2 ματς με την Χάποελ απέχουν χρονικά μεταξύ τους περίπου 2 μήνες, διάστημα αρκετά ικανοποιητικό για να δούμε την μεγάλη διαφορά εκείνης της ΑΕΚ από την σημερινή.

Η σημερινή ΑΕΚ έχει αποκτήσει τον χαρακτήρα που θέλει ο προπονητής της, σκληρή και απροσπέλαστη στην άμυνα, σύγχρονη και λειτουργική στην επίθεση, με πλουραλισμό στην εκτέλεση, ωραία δουλεμένα plays και διαφορετικούς πρωταγωνιστές από παιχνίδι σε παιχνίδι. Με την επιστροφή των τραυματιών που θα δώσουν λύσεις στο ροτέισον, μόνο καλύτερα πράγματα μπορούμε να περιμένουμε στο μέλλον.

ΥΓ. Ο Μάλκομ Γκρίφιν θύμισε το παίχτη που θαυμάσαμε πέρσι με τον Κολοσσό και φανταζόταν ο Μπάνκι όταν τον απέκτησε. Έναν τρομερό αμυντικό και ένα επιθετικό όπλο. Σήμερα φάνηκε εξαρχής ότι είχε οδηγία να πάρει προσπάθειες εναντίον του Μπλατ για να εκμεταλλευτεί τη διαφορά μεγέθους και έδειξε ότι είναι παίχτης ψυχολογίας. Μόλις μπήκαν τα πρώτα σουτ, λύθηκε και έκανε όργια είτε με σουτ από μακριά, είτε με drive δικαιώνοντας τον κόουτς που τον στήριζε στις άσχημες μέρες του.

ΥΓ2. Αν ήμουν Μάκης Αγγελόπουλος (ευτυχώς για την ΑΕΚ, δεν είμαι) και έβλεπα αυτή την ομαδάρα με τα όλα της στο παρκέ, θα έδινα στον κόουτς την ευχέρεια για μία αλλαγή και μετά θα έκλεινα τα εισιτήρια για το final-4 όπου και αν αυτό γίνει.

ΥΓ3.Πενταετές στο Μπάνκι γίνεται ;

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X