Μπασινάς: «Μόνο στην Ελλάδα δεν βρίσκει έδρα η Εθνική ομάδα»

Μπασινάς: «Μόνο στην Ελλάδα δεν βρίσκει έδρα η Εθνική ομάδα»
Photo Credits: INTIME

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Στο ραδιοφωνικό σταθμό “FAIR PLAY FM 96,1” φιλοξενήθηκε ο νυν τεχνικός διευθυντής των Εθνικών ομάδων, Άγγελος Μπασίνας, ο οποίος μίλησε για την κατάσταση που βρήκε στην γαλανόλευκη, για την κλήρωση της προκριματικής φάσης του EURO 2020, για την έδρα της Εθνικής, για το ελληνικό πρωτάθλημα, για τον Παναθηναϊκό, αλλά και για τους ξένους διαιτητές.

Δείτε αναλυτικά όσα ανέφερε ο Άγγελος Μπασινάς:

Για την κατάσταση που βρήκε στην Εθνική: «Θέλει μία ανάταση γενικά η ομάδα για να επιστρέψουμε στον δρόμο των επιτυχιών».

Για την κλήρωση της προκριματικής φάσης του EURO 2020: «Ήταν μία κλήρωση που μας δίνει την δυνατότητα να κάνουμε την υπέρβαση και να βρεθούμε στο EURO 2020, το θέμα είναι πως θα είμαστε εμείς εκείνο τον καιρό και είναι κατά πολύ μεγάλο ποσοστό σε τι κατάσταση θα είμαστε. Όταν βλέπεις τις ομάδες στο τέλος θα φανεί ποιες είναι οι ομάδες. Τώρα εκ πρώτης όψεως η Φινλανδία και η Βοσνία θα είναι οι αντίπαλοι μας για την δεύτερη θέση, βέβαια όλα είναι πιθανά. Σίγουρα αυτές είναι οι πιο βασικές ομάδες, αλλά και στο παρελθόν έχουμε δείξει ότι τα καταφέρνουμε καλύτερα με τις δύσκολες ομάδες παρά με τις εύκολες, εμείς πρέπει να κοιτάμε κάθε παιχνίδια ξεχωριστά και να φτάσουμε στον στόχο μας».

Για την κλήση νέων παικτών: «Πρέπει να κάνουμε μία πλήρη ανάγνωση όλων των παικτών και να τους δούμε όλους γιατί πρέπει να είναι δίκαιο για όλους τους ποδοσφαιριστές και να γίνει η αξιολόγηση από τον προπονητή, πιστεύω είναι δίκαιο για όλους τους παίκτες. Η φιλοσοφία είναι του προπονητή αλλά από την στιγμή που έχουμε δώσει βάση στα παιχνίδια των Ελπίδων σημαίνει πως ο προπονητής πιστεύει κάποια από αυτά τα παιδιά και για την Εθνική Ανδρών, τώρα το τι θα κάνει θα φανεί».

Για την έδρα της Εθνικής: «Θα πρέπει να πάμε να δούμε το γήπεδο στην Κρήτη και μετά να πούμε κάτι. Αυτό που θέλω να πω είναι ότι είμαστε η μοναδική χώρα στον κόσμο οπού η Εθνική δεν έχει έδρα, είτε το ένα φταίει είτε το άλλο, έχουμε δει την Εθνική και παρακαλάμε αν βρούμε γήπεδο, αυτό το θεωρώ μεγάλη ντροπή. Στις άλλες χώρες όταν η Εθνική ζητάει μία έδρα ομάδας για να παίξει όλοι πανηγυρίζουν ενώ εδώ είναι λες «γιατί;» που δεν μπορώ να το καταλάβω. Τώρα στο θέμα του γηπέδου εμείς είχαμε πει το γήπεδο της Τούμπας αλλά και της Κρήτης εφόσον πάρουμε το ΟΚ. Από κει και πέρα από την στιγμή που υπάρχουν προβλήματα, δεν είμαστε της άποψης ότι θα παρακαλέσουμε οπότε θα πάμε εκεί που μας θέλουν. Δεν θέλουμε να έρθουμε σε αντιπαλότητα, να δημιουργήσουμε πρόβλημα στους οπαδούς του ΠΑΟΚ αλλά και στις σχέσεις αυτών με την διοίκηση. Από την στιγμή που το θεωρούν έτσι, εμείς θα κοιτάξουμε το καλύτερο, για μένα η έδρα της Κρήτης είναι η κατάλληλη και νομίζω θα καταφέρουμε να πάμε εκεί. Το Καυτατζόγλειο το σκεφτήκαμε σαν έδρα αλλά είναι δύσκολο γήπεδο και δεν ξέρουμε κατά πόσο θα αγκαλιάσει ο κόσμος την Εθνική».

Για τα κριτήρια επιλογής: «Πρέπει να έχει κάποιες παροχές. Να είναι το αεροδρόμιο κοντά, να έχει ξενοδοχεία 4-5 αστέρων. Στο παρελθόν έχουν δείξει ότι οι Κρητικοί έχουν αγκαλιάσει την Εθνική και στο παρελθόν σε ένα παιχνίδι βετεράνων του 2004 και είχε 20.000 κόσμο».

Για το ελληνικό πρωτάθλημα: «Ο καθρέφτης για εμένα είναι η Εθνική ομάδα. Όταν η Εθνική δεν έχει επιτυχίες στην Ευρώπη τότε δεν μπορούν και οι ομάδες να έχουν. Δεν είναι τόσο το εγχώριο πρωτάθλημα αλλά η Ευρώπη και κατά πόσο μπορείς να σταθείς εκεί. Πρέπει να κάνουμε μεγάλη προσπάθεια, δεν πρέπει να γυρίσουμε πίσω».

Για την κούρσα του πρωταθλήματος: «Το καλό είναι ότι βλέπουμε δύο ομάδες και τον Ατρόμητο μέσα στην πρώτη τριάδα, η οποία δείχνει ότι και οι μικρές ομάδες έχουν βελτιωθεί και μπορούν να κάνουν πράγματα. Μακάρι όλες οι ομάδες να ακολουθήσουν το παράδειγμα του Ατρόμητου και να έχουμε πιο ανταγωνιστικό πρωτάθλημα, γιατί όταν υπάρχει ανταγωνιστικό πρωτάθλημα αντέχουν οι ομάδες στην Ευρώπη. Τώρα υπάρχει η διακοπή των μεταγραφών οπότε ενδέχεται να ενισχυθούν κάποιες ομάδες οπότε είναι λίγο νωρίς να συζητάμε, βέβαια προβάδισμα μικρό έχει η ομάδα που είναι πρώτη αλλά μην θεωρούμε δεδομένο ότι θα τελειώσει έτσι».

Για τον Παναθηναϊκό: «Ο Παναθηναϊκός έχει δείξει στο παρελθόν ότι το έχει ξανακάνει αυτό το εγχείρημα με εμάς και το 1996 που είχε φτάσει στον ημιτελικό του Τσάμπιονς Λιγκ αλλά και το 2010 με βάση Ελλήνων ποδοσφαιριστών. Τώρα έστω και με τον τρόπο που έγινε θα αποκτήσει μία πάρα πολύ καλή βάση για τα επόμενα χρόνια και με τις οδηγίες των Νταμπίζα και Δώνη θα είναι όχι απλά ανταγωνιστικός αλλά πολύ καλός γιατί η φανέλα και η δυναμική του Παναθηναϊκού μετράει πολύ στην Ευρώπη».

Για τους ξένους διαιτητές: «Αυτό από την στιγμή που θα το χρεώνεται η κάθε ομάδα ας το κάνει από την στιγμή που άνοιξε. Η πίεση που έχουν οι ξένοι διαιτητές πριν από τα παιχνίδια είναι μηδενική ενώ οι Έλληνες έχουν τεράστια πίεση από την ώρα που έχουν κληρωθεί μέχρι την ώρα του αγώνα. Πρέπει να σταματήσει η πίεση που ασκείται στους Έλληνες διαιτητές». 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X