Η ΑΠΟΤΥΧΙΑ, τα αίτια της και οι υπόλογοι

Σεβασμός σε αυτούς που ξέρουν τι σημαίνει ΑΕΚ!
Photo Credits: INTIME

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Ξεκινάμε με τα βασικά. Συγχαρητήρια στον Παναιτωλικό για την πανάξια νίκη του. Η ΑΕΚ και με την εμφάνισή της και λόγω της Δέτση δεν έπρεπε να πάρει ούτε βαθμό στο Αγρίνιο και πάλι καλά που δεν πήρε, διότι σε διαφορετική περίπτωση θα γινόμασταν ίδιοι με τους άλλους. Και δεν είμαστε τέτοιοι.

Η «Ένωση» έπρεπε μετά τα στραπάτσα να βγάλει αντίδραση. Και παρότι είχε 15 μέρες για να αντιδράσει παρουσιάστηκε χειρότερη από ποτέ. Στο ποδόσφαιρο και γενικά στον αθλητισμό δικαιούσαι να χάσεις. Αυτό μπορεί να συμβεί για πολλούς λόγους. Γιατί είναι καλύτερος ο αντίπαλος. Γιατί είναι πιο τυχερός. Αυτοί είναι δύο λόγοι που δικαιολογούνται.

ΔΕΝ δικαιολογείται όμως να χάσεις επειδή δεν προσπάθησες και δεν πάλεψες και δεν έδωσες τα πάντα. Η ΑΕΚ έχασε στην Τούμπα όπου δεν άξιζε να ηττηθεί και δεν είπε κανένας τίποτα. Έχασε από τον Ατρόμητο, όπου είχε όλη τη γκίνια μαζεμένη. Ειπώθηκαν λίγα. Όμως το χθεσινό ήταν ΑΝΕΠΙΤΡΕΠΤΟ! Και ο κόσμος ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΜΕΝΑ ξεσπά κατά πάντων!

Θα προσπαθήσω να καταγράψω τα αίτια της χθεσινής ΑΠΟΤΥΧΙΑΣ που επί της ουσίας αφήνει εκτός τίτλου την ΑΕΚ από την 11η αγωνιστική. Θα προσπαθήσω να το κάνω όσο πιο ψύχραιμα γίνεται, μην αλλάζοντας ούτε λέξη από όσα έχω πει από το καλοκαίρι στην Πολωνία.

Θεωρώ λοιπόν ότι το υλικό που έχει η ΑΕΚ είναι πολύ καλό. Εντός συνόρων δεν χρειαζόταν καμία προσθήκη για να κερδίσει τον Ατρόμητο ή τον Παναιτωλικό. Δε θα κοροϊδευόμαστε μεταξύ μας. Για την Ευρώπη το έχω πει από τη μέρα που έκλεισαν οι μεταγραφές πως έγιναν «εγκλήματα» στην περίπτωση του χαφ και του εξτρέμ.

Πάμε να τα πάρουμε τμηματικά για τα αίτια και το ποιοι ευθύνονται. Ιεραρχικά, διότι έτσι πρέπει να γίνεται πάντα.

Δ. Μελισσανίδης – διοίκηση ΑΕΚ:

Πολύ καλά έκανε και δεν ανανέωσε τον Λάζαρο. Τον Αραούχο δεν μπορούσε έτσι και αλλιώς να τον κρατήσει, ούτε τον Γιόχανσον. Πολύ καλά έκανε και πούλησε τον προβληματικό Βράνιες και δεν κράτησε τον Κονέ. Η επιλογή του Ουζουνίδη, μετά τους λόγους που επήλθε το «διαζύγιο» με τον Χιμένεθ ήταν σωστή. Η ιδανική όπως φαινόταν σχεδόν σε όλους εκείνη την εποχή.

Όμως κακώς δεν «επένδυσε» περισσότερο στην ομάδα. Έχοντας και ο ίδιος ποδοσφαιρικό κριτήριο κάκιστα δεν επέμενε ο ίδιος για να ενισχυθεί περισσότερο η ομάδα. Ενδεχομένως να έκρινε και ο ίδιος λανθασμένα το ρόστερ. Το αναγνώρισε στις πρόσφατες ατάκες του και οφείλει να το διορθώσει άμεσα. Διότι η σεζόν δεν τελειώνει με την απώλεια του τίτλου. Υπάρχει το Κύπελλο και η 2η θέση… Επίσης έπρεπε να απαιτήσει ο σχεδιασμός της ομάδας να τρέξει πιο γρήγορα. Διότι το καλοκαίρι αυτά που έγιναν, όσο και αν τα δικαιολογούσαν οι ιθύνοντες της ΑΕΚ, ήταν εκτός λογικής.

Η επιτυχία και η αποτυχία μίας ομάδας πάντα έχει αντίκτυπο στο μεγάλο αφεντικό. Και ο ίδιος μιλώντας στα Σπάτα το είπε: «Αν δεν πάρουμε το πρωτάθλημα θα έχουμε αποτύχει όλοι με πρώτο εμένα». Ε, λοιπόν σε αυτό το κομμάτι απέτυχαν!

Το κακό για την ΑΕΚ, είναι ότι αν δεν κάνει κάτι προσωπικά ο Μελισσανίδης μετά υπάρχει το χάος. Δεν υπάρχει ούτε ένας στο Μαρούσι και στα Σπάτα να του πει: «Πρόεδρε πρέπει να κάνουμε αυτό και όχι αυτό που σκέφτεσαι», παραθέτοντάς του επιχειρήματα. Όλοι βαράνε προσοχή και καταπίνουν τη γλώσσα τους μπροστά του. Λες και αν πούνε κάτι διαφορετικό ή αν ακούσουν ένα… μπινελίκι θα εξαφανιστούν από προσώπου γης… Μετά τον «Τίγρη» στην ΑΕΚ υπάρχει έλλειμμα προσωπικότητας.

Τεχνικοί διευθυντές και στελέχη…

Προ ημερών το Enwsi.gr σας αποκάλυψε το τέλος του Ματιάτσεβιτς. Ενός ακόμα κρίκου σε μία χαλασμένη αλυσίδα. Δυστυχώς εδώ και χρόνια η ΑΕΚ δεν έχει καταφέρει να βρει τρόπο να στελεχώσει και να λειτουργήσει ένα τμήμα που να μπορεί να κάνει σωστή δουλειά. Κάθε χρόνο και ένας νέος έρχεται μέχρι να φύγει. Μπορεί ο Μελισσανίδης να είπε: «Και 20 να χρειαστεί να αλλάξω θα το κάνω», αλλά δε γίνεται κάθε χρονιά να επαναλαμβάνεται το ίδιο βιολί.

 

Η ΑΕΚ δεν έχει έναν άνθρωπο που να γνωρίζει την αγορά του εξωτερικού και να κάνει δέκα σωστές προτάσεις. Όλο το καλοκαίρι το φάγαμε με τον Πόνσε -που είναι καλός παίκτης, αλλά όχι ο killer που έψαχνε η ομάδα- λόγω του Ντε Μπαρτόλο. Και εκεί που «χάλασε» η μεταγραφή και αποσύραμε το ενδιαφέρον, τον… ανακοινώσαμε.

Ο Λυμπερόπουλος είναι καλός χρυσός και… Άγιος. Αλλά πείτε μου πλην των εντός των συνόρων στόχων ποιον παίκτη έχει φέρει από το εξωτερικό; Πόσες περιπτώσεις έχει φέρει εις πέρας με επιτυχία; Θέλουμε δηλαδή Τεχνικό Διευθυντή για να μας λέει ποιους να πάρουμε από την Ελλάδα; Να μιλήσουμε για τον Αλμπάνη ή για τον Μοράν που επιμένει να… υπερασπίζεται; Ε συγγνώμη, ο Μελισσανίδης πήρε μόνος του τον Μάνταλο και τον Μπάρκα.

Πήραμε τον Ματιάτσεβιτς για να… πουλήσει παίκτες, αλλά ο Σέρβος ήρθε για άλλα και στην πορεία έκανε άλλα. Ποιος μίλησε μαζί του, τι συζήτησε; Πως ήρθε; Καμία λογική… Όλο το υπόλοιπο «επιτελείο» τι προτάσεις έχει κάνει; Γιατί δεν υπάρχει μία συνέχεια και μία συνέπεια στον προγραμματισμό; Γιατί όσες προτάσεις έκαναν το καλοκαίρι «κόπηκαν» από τον Ουζουνίδη και τον Κόλα; Κατάλαβε κανείς τι παίκτες ήθελε ο προπονητής της ΑΕΚ; Αμφιβάλλω. Και αμφιβάλλω για το αν θα έχουμε άμεσα εξελίξεις με παίκτες ενόψει Ιανουαρίου. Βεβαίως τώρα με το ζόρι, ίσως τρέξουν…

Ουζουνίδης: Από την προπόνηση, μέχρι τους αγώνες

Θα το πάρω από την αρχή. Ο Ουζουνίδης και με δική του ευθύνη, γιατί το καλοκαίρι ο ένας του βρώμαγε και ο άλλος του μύριζε, δούλεψε με άλλη ομάδα στην προετοιμασία. Επί της ουσίας από τους εννιά παίκτες που αποκτήθηκαν μόνο ο Οικονόμου ήταν από την πρώτη μέρα στη διάθεσή του.

Ο Αλμπάνης έχει τρεις τραυματισμούς ο ένας αρκετά σοβαρός με αποτέλεσμα να έχει χάσει όλη τη χρονιά. Ο Γιαννίκογλου ήρθε ως τρίτος γκολκίπερ. Ο Σβάρνας ως πέμπτο στόπερ. Ο Πέδρο Βίτορ ήρθε για να τον… δώσουμε στον Άρη.

Οι τρεις σημαντικές σου μεταγραφές ήρθαν μετά την προετοιμασία! Όλοι δανεικοί! Στις 18/7 ο Μπογέ, στις 19/7 ο Πόνσε και στις 20/7 ο Άλεφ! Ο δε Γιαννιώτας που ήταν ο νέος δεξιός εξτρέμ ήρθε στις 29 Αυγούστου!

Προσθέστε ότι ο Μπογέ έμεινε εκτός για μεγάλο διάστημα λόγω τραυματισμού και ότι ο Γιαννιώτας ακόμα δεν… Αντιλαμβάνεστε λοιπόν, ότι ενώ υπάρχουν επιλογές, όλοι οι παίκτες δεν είναι στα ίδια επίπεδα φυσικής κατάστασης. Διότι και όλοι οι οργανισμοί δεν είναι οι ίδιοι… Με άλλους πάλεψε το καλοκαίρι και άλλους προσπαθεί να προσθέσει τώρα στην εξίσωση. Πως να κάνεις σωστή δουλειά. Έχω ξαναπεί. Ποιότητα υπάρχει. Αλλού είναι το πρόβλημα.

Στα τελευταία ματς ο Ουζουνίδης είναι εκνευρισμένος πριν τα… ματς. Έξω φρενών στο πρώτο λάθος με όλους και με όλα. Και σε κάθε γκολ που θα δεχθεί η ομάδα, παλαμάκια «πάμε γερά», «έλα να ανεβούμε».

Δεν είναι διαλλακτικός, έχει εμμονή με τη διάταξη, δεν του βγαίνουν οι αλλαγές και δεν έχει ζήσει αλλού την πίεση που βιώνει τώρα εδώ στην ΑΕΚ (ως προπονητής). Δεν θεωρώ ότι η κατάσταση είναι μη αναστρέψιμη και είμαι απόλυτα βέβαιος πως δεν είναι… Μοράις. Όμως οι παίκτες είναι αυτοί που ανεβάζουν και κατεβάζουν «κυβερνήσεις».

Αν θεωρεί πως κάποιοι παίζουν για να παίζουν, καλά θα κάνει να τους αλλάξει άμεσα και κακώς δεν το έκανε τόσο καιρό. Διαφορετικά -αν δεν μπορεί να το διαχειριστεί όλο αυτό- υπάρχει και η παραίτηση.

Παίκτες της ΑΕΚ

Επί Κετσπάγια και Μοράις ήμουν από τους λίγους που έλεγα ότι φταίνε οι παίκτες. Ξαφνικά ήρθε ο Χιμένεθ και όλοι ως δια μαγείας άλλαξαν συμπεριφορά. Είναι ανεπίτρεπτο και απαράδεκτο να είναι παίκτης της πρωταθλήτριας ΑΕΚ και αν εμφανίζεις αυτή την αγωνιστική συμπεριφορά που έδειξαν οι «κιτρινόμαυροι» στο Αγρίνιο. Όπως τους είπαν «μπράβο» για την πρόκριση στους ομίλους, έτσι πρέπει να τα ακούσουν για τη ντροπιαστική εικόνα τους κόντρα στον Παναιτωλικό.

Όταν παίζεις με τη φανέλα της πρωταθλήτριας ΑΕΚ δε χρειάζεσαι κανένα απολύτως επιπλέον κίνητρο. Πρέπει να αποδεικνύεις σε κάθε ματς ότι αξίζεις να τη φοράς. Αλλιώς ζήτα να φύγεις. Αν νιώθεις ότι ολοκληρώθηκε ο κύκλος σου στο καλό. Όπως ο Γιόχανσον. Αν επειδή έκανες νέο συμβόλαιο νομίζεις ότι θα κάνεις ότι θες, πάρε το αλλιώς! Αν δεν έχεις κάνει νέο συμβόλαιο επίσης πάρε το αλλιώς. Έχεις συμβόλαιο μέχρι το καλοκαίρι, παίξε και τίμησέ του. Μετά στο καλό…

Αν επειδή «πάλιωσες» ή είσαι αρχηγός πιστεύεις πως μπορείς να κάνεις ό,τι γουστάρεις, γιατί είσαι και πρωταθλητής, μάθε ότι από την ΑΕΚ πέρασαν «ιερά τέρατα» που μπροστά τους δεν πιάνεις μία και κάθε Κυριακή ήταν υποδείγματα αγωνιστικής συμπεριφοράς. Αν θες να ξενυχτάς, να πίνεις ή να κάνεις κόντρες με αυτοκίνητα, άλλαξε επάγγελμα. Αναλάβετε επιτέλους τις ευθύνες σας και μην πληγώνετε τον κόσμο που σας στηρίζει. Δυστυχώς κάποιοι δεν ανταποκρίνονται καθόλου στις απαιτήσεις του club.

ΥΓ: Για μένα η ΑΕΚ το καλοκαίρι έκανε μία επιλογή. Οφείλει και πρέπει να τη στηρίξει. Να δώσει το χρόνο στον Ουζουνίδη να περάσει αυτά που θέλει, ακόμα και αν αυτό σημαίνει ότι το πρωτάθλημα χάθηκε. Θα πρέπει όμως να τον στηρίξει κανονικά και πραγματικά. Όχι στην στραβή να γίνει το εξιλαστήριο θύμα. Έχω την πληροφόρηση πως δεν πρόκειται να φερθεί η ΑΕΚ έτσι στον προπονητή της. Διότι αναγνωρίζει τα μεγάλα της λάθη.

ΥΓ 2: Είναι αλήθεια πως η είσοδος στους ομίλους ήταν ο τεράστιος στόχος. Επιτεύχθηκε και κάποιοι πίστεψαν ότι η δουλειά τελείωσε. Λάθος! Η δουλειά δεν τελειώνει ποτέ. Οι υποχρεώσεις και οι απαιτήσεις είναι τεράστιες. Το θέμα δεν είναι να ανέβεις απλά στην κορυφή αλλά να μείνεις εκεί. Και κάποιοι αυτό δεν το έχουν καταλάβει.

ΥΓ 3: Είναι αδιανόητο όλα να τα αφήνει η ΑΕΚ για την τούρλα του Σαββάτου. Δείχνει ερασιτεχνισμό! Υπάρχουν συμβόλαια που λήγουν. Μπακασέτας, Σιμόες, Λαμπρόπουλος, Γκάλο, αλλά και Λόπες. Ας τελειώσουν με τον ένα ή τον άλλο τρόπο αυτές οι υποθέσεις, διότι πολλοί λένε ότι οι παίκτες δεν είναι απόλυτα συγκεντρωμένοι. Κακώς, αλλά είναι μία πραγματικότητα.

ΥΓ 4: Στην ΑΕΚ υπάρχουν παίκτες με μηδενική προσφορά και άλλη με μηδενική εξέλιξη. Ας αποφασίσουν τι ακριβώς θέλουν να κάνουν με αυτούς. Ποιος ο λόγος να έχεις στο ρόστερ παίκτες όπως ο Μοράν, ο Αϊντάρεβιτς, ο Γιακουμάκης (που έχει μείνει στο γκολ στο «Καραϊσκάκη», ο Γιαννούτσος, όταν δεν τους εμπιστεύεσαι ή όταν παίζουν δεν πιάνουν την ευκαιρία από τα μαλλιά;

ΥΓ 5: Το «όπλο» πέρσι ήταν τα αποδυτήρια. Φέτος δυστυχώς κάπου έχει χαθεί η μπάλα. Δεν είπε κανένας όλοι να είναι φίλοι με όλους. Αλλά τόσοι νοματαίοι στα Σπάτα κανένας δεν έχει πάρει χαμπάρι τι συμβαίνει; Κάθε τρεις και λίγο έχουμε και ένα θέμα. Και αυτό με τους τσαμπουκάδες του Τσόσιτς πρέπει επιτέλους να σταματήσει… χθες!

ΥΓ 6: Συγχαρητήρια στον κόσμο που πήγε στο Αγρίνιο και δε σταμάτησε στιγμή να τραγουδά. Συγχαρητήρια που τα έχωσε στους παίκτες. Μπράβο στους παίκτες που πήγαν και τα «άκουσαν». Έδειξαν με αυτόν τον τρόπο ότι αναλαμβάνουν την ευθύνη. Κακώς δεν ήταν εκεί και ο Ουζουνίδης. Ο καλός ο καπετάνιος στη φουρτούνα φαίνεται.

ΥΓ 7: Ήμουν από αυτούς που λάτρευαν τον Μανόλο Χιμένεθ. Βλέπω τύπους που τον έβριζαν πρωί μεσημέρι και βράδυ να λένε πως πρέπει να γυρίσει. Ειλικρινά η κωλοτούμπα πάει σύννεφο. Δεν υπάρχει σωτηρία… Μία ομάδα δεν μπορεί να μένει σε μία αποτυχία. Ούτε η πλέον πετυχημένη. Η Ρεάλ. Που έφαγε 5 από τη Μπαρτσελόνα, άλλαξε προπονητή και έφαγε τρία από την Εϊμπάρ.

ΥΓ 8: Αυτοί που σε διαιτητικά λάθη και «σφαγές» αντιπάλων πανηγύριζαν, από χθες το βράδυ πουλάνε πνεύμα και τρελίτσα. Σε ματς μάλιστα που η ΑΕΚ έχασε. Το μόνο που πρέπει να κάνει κάνεις, είναι να ανασύρει από το… ντουλάπι τα ατελείωτα «εγκλήματά τους και να τους ξεφτιλίσει. Αλλά από την άλλη, γιατί να γίνεις σαν αυτούς;

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X