Αλλαγή στο νόμο, η ΠΑΕ ΑΕΚ θα μπορεί να χρηματοδοτήσει το γήπεδο της!

Αλλαγή στο νόμο, η ΠΑΕ ΑΕΚ θα μπορεί να χρηματοδοτήσει το γήπεδο της!
Photo Credits: INTIME

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Το Σχέδιο Νόμου του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού “Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού – Προπονητές και Εκπαιδευτές – Ιδιωτικά Γυμναστήρια και ιδιωτικές σχολές εκμάθησης αθλημάτων – Δημοκρατικός εκσυγχρονισμός ομοσπονδιών και άλλες διατάξεις” έρχεται να φέρει μερικές αλλαγές στον αθλητικό χάρτη της χώρας, που αφορούν για παράδειγμα το αυτοδιοίκητο της ΕΠΟ, τις θητείες των ομοσπονδιών καθώς και τα γήπεδα.

Συγκεκριμένα στο αθλητικό νομοσχέδιο που έβγαλε χθες προς διαβούλευση ο υφυπουργός αθλητισμού, Γιώργος Βασιλειάδης καταργείται μια περιοριστική διάταξη όπου δεν επέτρεπε σε ΠΑΕ ή ΚΑΕ να χρηματοδοτούν την κατασκευή των γηπέδων ή των προπονητηρίων τους.

Ο υφυπουργός αθλητισμού με το νέο αθλητικό νομοσχέδιο που κατατέθηκε προς διαβούλευση αλλάζει αυτή διάταξη, με αποτέλεσμα να ανοίγει ο δρόμος για την ΠΑΕ ΑΕΚ για να επενδύσει στο γήπεδο της χρήματα από το δικό της ταμείο.

Αναλυτικά το άρθρο 93 που διευκολύνει την ΑΕΚ

«1. Αθλητικές ανώνυμες εταιρείες (Α.Α.Ε) μπορούν, ύστερα από άδεια της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού, να αναθέτουν, με δική τους δαπάνη, σε φυσικά ή νομικά πρόσωπα της επιλογής τους, την ανέγερση, ανακατασκευή, επισκευή ή και συντήρηση (α) των αθλητικών εγκαταστάσεων του ιδρυτικού τους αθλητικού σωματείου ή και (β) αθλητικών εγκαταστάσεων που ανήκουν σε τρίτα φυσικά ή νομικά πρόσωπα, δημόσιου ή ιδιωτικού δικαίου, ή στο Ελληνικό Δημόσιο και τις οποίες έχουν δικαίωμα, βάσει νόμου ή σύμβασης, να τις χρησιμοποιούν για τις προπονητικές ή και αγωνιστικές τους υποχρεώσεις».

Όπως αναφέρει  η παράγραφος 2, αρκεί να μην θίγεται η οικονομική βιωσιμότητα της Α.Α.Ε και διαπιστώνεται η νομιμότητα της προέλευσης των κεφαλαίων με τα οποία πρόκειται να καλυφθεί η δαπάνη για την ανέγερση, ανακατασκευή, επισκευή ή και συντήρηση των αθλητικών εγκαταστάσεων της παρ. 1»

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X