Όταν εμφανίστηκε στο γήπεδο τελείωσαν όλα...

Όταν εμφανίστηκε στο γήπεδο τελείωσαν όλα...
Photo Credits: INTIME

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Μεγάλη νίκη με ανατροπή για την ΑΕΚ, που τελείωσε τον 1ο γύρο του φετινού Τσάμπιονς Λιγκ με ρεκόρ 6-1 και ισοβαθμεί στην πρώτη θέση με την Χάποελ που όμως έχει περάσει από το ΟΑΚΑ. Αποκτάει μεγαλύτερη σημασία αν αναλογιστούμε ότι η Μπάμπεργκ που είναι άμεσος ανταγωνιστής για τις πρώτες θέσεις, έχει 2 παραπάνω ήττες και η ΑΕΚ με φυσιολογικά αποτελέσματα στο 2ο γύρο θα είναι σίγουρα στην πρώτη τριάδα και ακόμα και αν χάσει από Χάποελ και Μπάμπεργκ, αν υπερασπιστεί τη διαφορά της νίκης της στο ΟΑΚΑ με τους Γερμανούς, θα είναι στη δύαδα.

Σε άλλο γήπεδο στο 1ο ημίχρονο

Το παιχνίδι χωρίζεται σε 2 κομμάτια, που χρονικά και τα 2 συμπίπτουν με τα δύο ημίχρονα του αγώνα. Στο 1ο ημίχρονο για άλλο ένα ματς η ΑΕΚ δεν εμφανίστηκε στο γήπεδο, μπαίνοντας πάλι νωθρά και χωρίς συγκέντρωση. Θα έχετε παρατηρήσει ότι σε όλα τα blog κάνουμε πάντα αναφορά στην συγκέντρωση που έχει ή δεν έχει η ΑΕΚ. Το να είναι μια ομάδα συγκεντρωμένη για μεγάλα κομμάτια του παιχνιδιού είναι αυτό που διαχωρίζει της απλές ομάδες από τις καλές ομάδες. Κατά τη διάρκεια ενός παιχνιδιού, πολλά μπορούν να συμβούν όπως ατυχίες, άστοχα σουτ και κακές επιλογές στην επίθεση, όμως αν το μυαλό είναι καθαρό, είναι θέμα χρόνου η ομάδα να ανακάμψει.

Καταλαβαίνετε λοιπόν ποιο ήταν το επίπεδο συγκέντρωσης της Ένωσης, όταν στο 1ο δεκάλεπτο δέχεται 24 πόντους από τους Βέλγους με 5 τρίποντα, τα 3 από αυτά σε κατάσταση transition και ενώ έχει κάνει μόλις 2 φάουλ σε 9 λεπτά. Το φαινόμενο να μην κάνουν φάουλ για να σταματήσουν τον αιφνιδιασμό είναι επαναλαμβανόμενο και σε κάποιο ματς θα στοιχίσει.

Τα προβλήματα όμως δεν τελείωναν εκεί για την Βασίλισσα, αφού όταν δεν είχαν ευκαιρία να τρέξουν οι Βέλγοι χτυπούσαν με ένα κεντρικό πικ εν ρολ, με ενορχηστρωτή τον μικρόσωμο δαίμονα Πάρις Λι. Ο κόουτς Μπάνκι για μια ακόμα φορά επέλεξε τον καλύτερο του αμυντικό (Σαντ-Ρόος) να πάει πάνω στο playmaker των Βέλγων για να προσπαθήσει να τον αποκόψει από την οργάνωση και κυρίως την δημιουργία με τα μακριά του χέρια. Η hedge out άμυνα της ΑΕΚ δεν ήταν τόσο κακή στην αντιμετώπιση του πικ εν ρολ, αλλά οι περιστροφές στην άμυνα, μετά την έξτρα πάσα του ψηλού που είχε ρολάρει στο καλάθι ήταν επιεικώς απαράδεκτη και έδινε είτε ελεύθερα σουτ, είτε εύκολα drive.

Οι Βέλγοι γνωρίζοντας ότι λείπουν οι 2 από τους 3 άσσους της ΑΕΚ, πίεσαν ιδιαίτερα την μπάλα με τους αθλητικούς γκαρντ που έχουν και δημιούργησαν σοβαρό πρόβλημα στην κυκλοφορία της. Η μπάλα κολλούσε συνήθως σε έναν παίχτη, η επίθεση γινόταν στατική και μόνο κάποιες εκλάμψεις του Σάκοτα και του Μασιούλις μαζί με τον πάντα σταθερό Χάντερ κρατούσαν την ΑΕΚ κοντά στο σκορ. Έτσι το ημίχρονο έκλεισε 38-28 και αυτή τη φορά τα στατιστικά έλεγαν όλη την αλήθεια. Η Ένωση δέχτηκε 13 πόντους από αιφνιδιασμό (αυτό που λέγαμε για τα φάουλ) έναντι 4 δικών της και είχε μόλις 6 ασίστ και 7 λάθη.

Η σταθερά της φετινής ΑΕΚ είναι η άμυνα

Στο 2ο ημίχρονο, ο Ιταλός κόουτς της ΑΕΚ ξεκίνησε την καλύτερη αμυντική πεντάδα (Ρόος,Λάρυ,Γκρίφιν,Μασιούλις,Χάντερ) που διαθέτει, δείχνοντας έκδηλα ότι θέλει να γυρίσει το ματς από τα μετόπισθεν. Η αντιμετώπιση του πικ εν ρολ πλέον διαφοροποιήθηκε, πηγαίνοντας σε αλλαγές στα σκριν, κάτι που βγήκε στον Ιταλό, αφού οι παίχτες της Αντβερπ δεν μπορούσαν να εκμεταλλευτούν τα mismatch ψηλών-κοντών. Η άμυνα της ΑΕΚ σκλήρυνε, τα ελεύθερα σουτ κόπηκαν, η κυκλοφορία χάλασε και σιγά σιγά ο ρυθμός του αγώνα άρχισε να αλλάζει. Επιθετικά η ΑΕΚ φαινόταν ότι χρειαζόταν ένα ξέσπασμα που λόγω κάκιστης εμφάνισης του Γκρίφιν δεν ερχόταν. Ο Αμερικάνος ήταν πολύ άστοχος πάλι και είναι χαρακτηριστικό ότι μόλις μπήκε ο Μωραΐτης στην θέση του, η ΑΕΚ έτρεξε ένα σερί και προσπέρασε στο τέλος του δεκαλέπτου με καλάθι του μικρού.

Το μομέντουμ ήταν με την ΑΕΚ πλέον που έπρεπε να βγάλει την ποιότητα των πρωτοκλασάτων παικτών της στο παρκέ για να πάρει τη νίκη. Έτσι, με άσσο (!!) τον Σαντ-Ρόος, που έστηνε αριστοτεχνικά πικ εν ρολ και με καλή κυκλοφορία μπάλας με έξτρα πάσες, ο Λαρετζάκης για ένα ακόμα ματς φώναξε παρών και πήρε την ΑΕΚ στις πλάτες του τα τελευταία κρίσιμα λεπτά.

Ένα κρίσιμο τρίποντο και ένα φανταστικό drive σφράγισαν την μεγάλη νίκη της Βασίλισσας που έφυγε αήττητη από μια ακόμα εκτός έδρας αναμέτρηση.

Σημαντικά στοιχεία του αγώνα

Η ΑΕΚ στο 2ο ημίχρονο δέχτηκε 2 πόντους παραπάνω (26) από όσους δέχτηκε μόνο στο 1ο δεκάλεπτο. Επέτρεψε στους Βέλγους μόλις 3 πόντους από αιφνιδιασμό σε σχέση με τους 13 του 1ου μέρους και τους κατέβασε από το μ.ο σκοραρίσματος τους κατά 20 πόντους.

Ο Σάκοτα για άλλο ένα ματς έδειξε πόσο πολύτιμος είναι για την ομάδα καθώς πλέον έχει ωριμάσει μπασκετικά και ξέρει τι πρέπει να κάνει σε κάθε φάση. Η ικανότητα του στο σουτ αναγκάζει τους αμυντικούς να βρίσκονται πολύ κοντά του στην περιφέρεια αφήνοντας μεγάλους χώρους στη ρακέτα οπού ο Χάντερ στο ένας με έναν δεν έχει αντίπαλο.

Ο Σαντ-Ρόος είναι το πολυεργαλείο της φετινής ΑΕΚ. Ο Κουβανός, εκτός της εκπληκτικής του συνέπειας στην άμυνα, τα κλεψίματα και τα ριμπάουντ, έχει αναλάβει στα τελευταία ματς και ρόλο οργανωτή που τον φέρνει εις πέρας αποτελεσματικά. Σε 31:16 μέτρησε 4 πόντους, 3 ριμπάουντ, 3 ασίστ και 2 μπλοκ αλλά έκανε όλα αυτά τα μικρά πραγματάκια που δεν αποτυπώνονται στα στατιστικά και που είναι ο λόγος που έχει σταθερά την μεγαλύτερη συμμετοχή στους αγώνες.

Ο Γιαννούλης Λαρετζάκης είναι αναμφισβήτητα ο ηγέτης της φετινής ΑΕΚ και ο παίχτης που μιλάει στα δύσκολα. Μπορεί εύκολα να καταλάβει κανείς με πόσο μεγάλη αυτοπεποίθηση παίζει αν διάβασε τα χείλη του μετά το τελευταίο drive που κλείδωσε τη νίκη (και για ευνόητους λόγους δεν το γράφουμε) .

Ο Γκρίφιν συνεχίζει να προβληματίζει, ο Ράταν Μέις δεν μπόρεσε να αγωνιστεί κανονικά και το πρόβλημα στον άσσο μπορεί να καλύπτεται εσωτερικά αλλά σε δυσκολότερα παιχνίδια θα βγει στην επιφάνεια. Για να δούμε τι θα προκύψει….

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X