Αυτά προτείνει η ΑΕΚ για τις ποινές

«Αισχρή προσβολή για την ΑΕΚ όσα λένε αστήρικτα-αβάσιμα για τους τραυματισμούς!»
Photo Credits: INTIME

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Δείτε το πλαίσιο προτάσεων της ΑΕΚ για όσα πρέπει να αλλάξουν στον πειθαρχικό κώδικα, όπως αποτυπώνεται στην έρευνα της εφημερίδας «Live Sport»:

Η αφαίρεση βαθμών θα μπορούσε να παραμείνει σε κάποιες ακραίες παραβατικές συμπεριφορές με ανώτατο όριο αφαίρεσης τους δύο βαθμούς, έτσι ώστε αυτός που τιμωρείται, αν έχει κερδίσει, να μην βγαίνει ολοκληρωτικά χαμένος βαθμολογικά αλλά να διατηρεί τουλάχιστον τον βαθμό της ισοπαλίας.

Το σημαντικό όμως είναι στον πειθαρχικό κώδικά να υπάρξει εξάλειψη των κατώτατων ορίων στις ποινές. Καμία προβλεπόμενη ποινή να μην έχει κατώτατο όριο και οποιαδήποτε πρόβλεψη να έχει τη μορφή του έως. Για παράδειγμα πρόστιμο έως 100.000 ευρώ, τιμωρία έδρας έως τρεις αγωνιστικές και να μην υπάρχει το σημερινό σκληρό πλαίσιο ποινής με την έννοια του κατώτατου ορίου.

Από εκεί και πέρα θα πρέπει να υπάρξει απλούστευση των διατάξεων του πειθαρχικού κώδικά χωρίς τις τόσες πολλές σημερινές αναφορές σε περιπτώσεις παραβατικών συμπεριφορών, έτσι ώστε οι τακτικοί δικαστές, που είναι έμπειροι στην απονομή δικαιοσύνης, να έχουν ευρύτερο πεδίο κρίσης ανά περίπτωση και να μην αποφασίζουν στη βάση του σημερινού «τιμοκαταλόγου ποινών». Να έχουν τη δυνατότητα να κρίνουν σε κάθε περίπτωση το τι είναι παραβατική συμπεριφορά και ποια θα πρέπει να είναι η ανάλογη ποινή σε σχέση με το αδίκημα. Και βεβαίως η ρητή πρόβλεψη στον πειθαρχικό κανονισμό για την εφαρμογή της αρχής της αναλογικότητας.

Αυτό που θα βοηθούσε πάρα πολύ θα ήταν η χρήση της τεχνολογίας στις εκθέσεις των παρατηρητών με δυνατότητα upload των εκθέσεων σε ελάχιστο χρόνο μετά το τέλος του αγώνα με επισύναψη των ανάλογων φωτογραφιών κάτι που θα μπορέσει να δώσει τη δυνατότητα για μεγαλύτερη ταχύτητα στην άσκηση των διώξεων.

Μια ακόμα πρόταση θα μπορούσε να είναι η εισαγωγή του θεσμού του παρατηρητή ασφαλείας (security officer στα πρότυπα της UEFA) ειδικά στα ντέρμπι για ακόμα καλύτερη παρακολούθηση και καταγραφή των όσων συμβαίνουν εκτός αγωνιστικού χώρου.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X