Το χρέος του Σιμιτζόγλου για έφεση κατά της απόφασης-σκάνδαλο

Ο Ολυμπιακός μπορεί να την… σκαπούλαρε με την αφαίρεση των τριών βαθμών για τα επεισόδια στο παιχνίδι Κυπέλλου με την Παναχαϊκή, αλλά η υπόθεση όπως όλα δείχνουν δεν έχει κλείσει ακόμα. Και δεν πρέπει να κλείσει.

Οι «ερυθρόλευκοι» έχουν προθεσμία δύο εργάσιμων ημερών από την ημέρα της κοινοποίησης της απόφασης σε αυτούς για να ασκήσουν έφεση για να ρίξουν το… βαρύ πρόστιμο των 60.000 ευρώ και τυπικά να τη βγάλουν… λάδι.

Ωστόσο,  το ίδιο δικαίωμα έχει και ο ποδοσφαιρικός εισαγγελέας Κωνσταντίνος Σιμιτζόγλου, εντός πέντε ημερών. Πρόκειται για το άρθρο 25, παράγραφος 2 του Πειθαρχικού Κώδικα στο οποίο σημειώνεται ότι μπορεί… «να ασκεί έφεση ενώπιον της Επιτροπής Εφέσεων, εντός πέντε (5) ημερών, αυτεπάγγελτα ή ύστερα από αίτηση οποιουδήποτε διαδίκου, κατά των αποφάσεων των Πρωτοβαθμίων Πειθαρχικών Επιτροπών για παράβαση διατάξεων των κανονισμών και του Καταστατικού της ΕΠΟ».

Ο ποδοσφαιρικός εισαγγελέας μπορεί να στείλει δηλαδή την υπόθεση στην Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ και αυτή με τη σειρά της εφόσον το κρίνει μπορεί να αλλάξει την ποινή-χάδι και να τιμωρήσει τον Ολυμπιακό με το άρθρο 15, παράγραφος 4β. με το οποίο είχε κληθεί σε απολογία και προβλέπει πρόστιμο, τιμωρία έδρας 2-4 αγωνιστικών και επιπρόσθετα ποινή αφαίρεσης τριών βαθμών και όχι με το 15, 4α.

Θυμίζουμε πως η ΑΕΚ τιμωρήθηκε με -3 βαθμούς και 2 ματς κεκλεισμένων των θυρών για επεισόδια εκτός του Ολυμπιακού Σταδίου στο ματς με τον Ολυμπιακό. Εφόσον ισχύουν όλα τα παραπάνω φαίνεται πως υπάρχει ένα «παραθυράκι» ώστε να μην υπάρχει η απόλυτη αλλοίωση του πρωταθλήματος, όπως ισχυρίστηκε και χθες η «κιτρινόμαυρη» ΠΑΕ μέσω της επίσημης ανακοίνωσης της.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X