Οι νέοι είναι το παρόν και το μέλλον της ΑΕΚ! (ΦΩΤΟ)

Οι νέοι είναι το παρόν και το μέλλον της ΑΕΚ! (ΦΩΤΟ)
Photo Credits: INTIME

Με την επιστροφή της στα «σαλόνια» , η ΑΕΚ με οδηγό τον Μάκη Αγγελόπουλο εκτός από το να επιστρέψει άμεσα η «Βασίλισσα» στην φυσική της θέση, είχε και ως στόχο η ομάδα να αποτελείται από παίκτες που έχουν βγει από τα… σπλάχνα της!

Αυτό ήταν το μήνυμα του μεγαλομετόχου της Ένωσης όταν άρχισε να μαζεύει νεαρά ταλαντούχα παιδιά με την σκέψη πως αυτά κάποτε θα ήταν ο βασικός κορμός της ΑΕΚ σε λίγα χρόνια.

Φέτος, είναι η πρώτη χρονιά όπου η «Βασίλισσα» άρχισε να… γεύεται τους καρπούς της, έχοντας τον Λούκα Μπάνκι στο «τιμόνι». Έναν προπονητή που έχει δουλέψει στο παρελθόν πολλές φορές με νεαρούς αθλητές και ξέρει πως να τους εξελίσσει, ενώ παιδιά όπως ο Δημήτρης Μωραΐτης και ο Γιώργος Τσαλμπούρης έχουν δείξει προθυμία, θέληση και όρεξη για δουλειά προκειμένου να βρουν μία μόνιμη θέση στο παιχνίδι της ομάδας.

Δημήτρης Μωραΐτης

Οι νέοι είναι το παρόν και το μέλλον της ΑΕΚ! (ΦΩΤΟ)

Είναι από τους παίκτες τους οποίους όλοι πιστεύουν και ποντάρουν πολλά για το μέλλον της ομάδας! Ο Δημήτρης Μωραΐτης βρίσκεται εδώ και τρία χρόνια στην ΑΕΚ και φέτος έχει έναν ρόλο αναβαθμισμένο, καθώς ο Λούκα Μπάνκι του δείχνει εμπιστοσύνη.

Η ΑΕΚ, λόγω των απουσιών σημαντικών «κοντών» της (Ρατάν Μέις- Ξανθόπουλου), έχει περιορισμένες λύσεις στον «άσσο». Ωστόσο, ο Ιταλός κόουτς δείχνει πως θέλει να βάλει τον νεαρό γκαρντ για τα καλά στο rotation της ομάδας ως μονάδα που θα δίνει λύσεις στο οργανωτικό κομμάτι και εκείνος με τη σειρά του ανταποκρίνεται με τον καλύτερο δυνατό τρόπο από το ξεκίνημα της σεζόν.

Τόσο απέναντι στον ΠΑΟΚ στο ματς Κυπέλλου, όσο και κόντρα στη Φουενλαμπράδα και τη Λιετκαμπέλις, ο 19χρονος γκαρντ έχει ανταποκριθεί στον ρόλο του, ενώ αξίζει να σημειωθεί πως στην αναμέτρηση με τους Λιθουανούς έμεινε στο παρκέ για περίπου μισή ώρα. Ήταν η πρώτη φορά που αγωνίστηκε τόσο πολύ σε επίσημο ματς με την κιτρινόμαυρη φανέλα.

Ο 19χρονος δικαίωσε – και δικαιώνει – τον Λούκα Μπάνκι για την επιλογή να του δείξει εμπιστοσύνη, αφού μέτρησε 7 πόντους, 3 ασίστ, 1 ριμπάουντ, 2 κλεψίματα και 1 κόψιμο σε 27:50.

Το -μπασκετικό- θράσος που διαθέτει, τον κάνει να μην… μασάει, ενώ έδειξε πως μπορεί να πάρει πρωτοβουλίες δίχως να φοβάται τα πιο έμπειρα αντίπαλα γκαρντ. Το σημαντικότερο, όμως, είναι πως δείχνει ανά πάσα στιγμή έτοιμος να προσφέρει στην ομάδα του, κερδίζοντας πάντα ένα θερμό χειροκρότημα από τους φίλους της ΑΕΚ που βρίσκονται στο γήπεδο.

Γιώργος Τσαλμπούρης

Οι νέοι είναι το παρόν και το μέλλον της ΑΕΚ! (ΦΩΤΟ)

Ένας από τους παίκτες της ΑΕΚ που τράβηξαν τα βλέμματα στις τελευταίες αναμετρήσεις της «Βασίλισσας», ήταν ο Γιώργος Τσαλμπούρης! Στο παιχνίδι Κυπέλλου, κόντρα στον ΠΑΟΚ, η ΑΕΚ είχε «χτυπηθεί» από απουσίες, αφού ο Βασίλης Καββαδάς είχε τεθεί νοκ άουτ, ενώ και ο Ντούσαν Σάκοτα δεν ήταν σε θέση να ενισχύσει την ομάδα του. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα η γραμμή των ψηλών να είναι… γυμνή.

Ο Λούκα Μπάνκι έριξε στο παρκέ τον Γιώργο Τσαλμπούρη κατά τη διάρκεια του πρώτου ημιχρόνου στην Πυλαία, με τον 22χρονο άσο να στέλνει τα πρώτα… μηνύματα. Στα 13’48’’ που πάτησε παρκέ μέτρησε 8 πόντους και 3 ριμπάουντ, δείχνοντας έτοιμος να… αρπάξει από τα μαλλιά κάθε ευκαιρία που θα του δοθεί. Κόντρα στη Φουενλαμπράδα ξεκίνησε στην αρχική πεντάδα της ΑΕΚ, με τον Ιταλό κόουτς να δείχνει, με την κίνηση αυτή, πως τον εμπιστεύεται αρκετά. Και εκείνος, με τη σειρά του, φρόντισε να τον δικαιώσει.

Τα νούμερα του νεαρού σέντερ στον αγώνα με τους Ισπανούς μπορεί να μην ήταν… εξωπραγματικά, καθώς είχε 7 πόντους (2/2β., 1/1δ., 1/2τρ.), 1 ριμπάουντ, 1 ασίστ, 1 κλέψιμο και 1 τάπα σε 15:23 λεπτά συμμετοχής, ωστόσο καταχειροκροτήθηκε σε κάθε του βήμα.

Στην αναμέτρηση με τη Λιετκαμπέλις η στατιστική του ήταν άδεια στα 8′ που πάτησε παρκέ, όμως ο «Τσάλμπο» έδειξε πως βελτιώνεται σημαντικά στην άμυνα και δεν φοβάται να βάλει πλέον το κορμί του μέσα στη ρακέτα κόντρα σε πιο μεγαλόσωμους αντιπάλους.

O νεαρός σέντερ δούλεψε πολύ και με μεγάλη συνέπεια σε κάθε τομέα του παιχνιδιού του. Δυνάμωσε ακόμα περισσότερο το κορμί του, κάτι που γίνεται εμφανές και στο παιχνίδι του. Περιθώρια βελτίωσης φυσικά και υπάρχουν. Ο χαρακτήρας του όμως αλλά και η εξαιρετική νοοτροπία του νεαρού της Ένωσης εγγυώνται πως δεν υπάρχει περίπτωση να μη δώσει το 100% του εαυτού του σε κάθε προσωπική «μάχη».

Νίκος Ρογκαβόπουλος

Οι νέοι είναι το παρόν και το μέλλον της ΑΕΚ! (ΦΩΤΟ)

Ο 17χρονος Ρογκαβόπουλος είναι ένας από τους πιο χαρισματικός παίκτες της γενιάς του και εντάσσοντας τον στο δυναμικό της, η ΑΕΚ έχει να κερδίσει πολλά από τον νεαρό αυτόν παίκτη.

Ο Λούκα Μπάνκι υπολογίζει στον 17χρονο γκαρντ/φόργουορντ. Αυτό, εξάλλου, φάνηκε και στην προετοιμασία της Ένωσης, τόσο στο Ζλάτιμπορ, όσο και στα φιλικά σε Κύπρο και Κωνσταντινούπολη, όπου ο Ιταλός κόουτς του έδωσε ευκαιρίες. Και εκείνος τις… άρπαξε από τα μαλλιά, δείχνοντας την εικόνα του εντός παρκέ.

Ο «Ρόγκα» είναι η επιτομή του σύγχρονου γκαρντ. Ψηλός, με μακριά άκρα, που μπορεί να παίξει σε τουλάχιστον δύο θέσεις. Στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα U18 της Λετονίας ήταν ο ηγέτης της Εθνικής Εφήβων, ενώ και στα τμήματα υποδομής της «Βασίλισσας» είναι ο παίκτης που εξακολουθεί να κάνει τη διαφορά.

Παρά το νεαρό της ηλικίας του, η επαφή που έχει με το καλάθι είναι τρομερή. Έχει αθλητικά προσόντα και έχει ένα σπάνιο χάρισμα στο σκοράρισμα και στη δημιουργία, ενώ με την πάροδο του χρόνου αναμένεται να έχει ακόμα πιο ενεργό ρόλο στο παρκέ.

Στέργιος Πράπας

Οι νέοι είναι το παρόν και το μέλλον της ΑΕΚ! (ΦΩΤΟ)

Τα προβλήματα τραυματισμών (Σάκοτα, Ρατάν Μέις, Ξανθόπουλος Καββαδάς) δημιούργησαν μεγάλα κενά στην 12άδα της ομάδας του Λούκα Μπάνκι και για τον λόγο αυτόν, ο Ιταλός κόουτς συμπεριέλαβε στην αποστολή της ΑΕΚ για τον αγώνα με τη Λιετκαμπέλις τον 16χρονο Στέργιο Πράπα, ο οποίος προπονείται με τους Εφήβους του Νίκου Χατζή και πραγματοποιεί πολύ καλές εμφανίσεις.

Ο νεαρός αθλητής, διεθνής με τις μικρές εθνικές ομάδες, αποτελεί μία από τις μεγάλες «επενδύσεις» της «Βασίλισσας», ενώ αξίζει να σημειωθεί πως δηλώθηκε κανονικά στη λίστα της ΑΕΚ για το Basketball Champions League λίγο πριν ξεκινήσει η φάση των ομίλων.

Ο Στέργιος Πράπας μπορεί να μην χρησιμοποιήθηκε λεπτό στην αναμέτρηση με τους Λιθουανούς και ο ρόλος του να ήταν απλά συμπληρωματικός στην 12άδα, ωστόσο η στιγμή που στα μεγάφωνα του ΟΑΚΑ ακούστηκε το όνομα του, ήταν μια στιγμή ζωής για εκείνον.

4x Προσφορά* χωρίς κατάθεση από την Betsson! *Όροι & Προϋποθέσεις. 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X