Ο χρόνος δουλεύει για την ΑΕΚ

Ο χρόνος δουλεύει για την ΑΕΚ
Photo Credits: INTIME

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Εύκολη νίκη για την ΑΕΚ, που κατάφερε να κερδίσει χωρίς να φορτσάρει ιδιαίτερα και έχοντας πάλι τους 3 τραυματίες εκτός. Τέτοια ματς προσφέρονται για τους προπονητές, για να κάνουν δοκιμές σχημάτων, συστημάτων και να δώσουν χρόνο στους μικρούς που δείχνουν όλο και καλύτεροι, πράγμα που πρέπει να πιστώσουμε στο προπονητικό επιτελείο.

Η άμυνα ζώνης του Μπάνκι

Στο τουρνουά της Κύπρου, ο κόουτς Μπάνκι είχε παραξενέψει πολύ κόσμο, παίζοντας και στα 3 ματς ζώνη στο μεγαλύτερο διάστημα των αγώνων. Τότε το είχε δικαιολογήσει λέγοντας ότι ήθελε να καλύψει τις απουσίες, αλλά σίγουρα στο πίσω μέρος του μυαλού του υπάρχει και αυτή η άμυνα. Έτσι με τον Χολαργό, βρήκε την ευκαιρία να την χρησιμοποιήσει και πάλι, ξεκινώντας μάλιστα από το πρώτο λεπτό με τον Σαντ-Ρόος στην κορυφή για να καλύπτει χώρους με τα μεγάλα του χέρια. 

Η αλήθεια είναι ότι αυτή η ζώνη 3-2, δεν ήταν πολύ πετυχημένη, καθώς οι παίχτες της ΑΕΚ ήταν αρκετά ράθυμοι, χωρίς πάθος, ίσως και κουρασμένοι αφού οι απουσίες έχουν χαλάσει το ροτέισον. Οι παίχτες του Χολαργού με κύριο εκφραστή τον Λοβ βρήκαν ελεύθερα σουτ και τα βάλανε, με αποτέλεσμα ο Κόουτς Μπάνκι μετά από 5 λεπτά να την αλλάξει. Το δεκάλεπτο έκλεισε με την ΑΕΚ να χάνει 15-18 έχοντας πρόβλημα στον ρυθμό της στην επίθεση και στην συγκέντρωση της στην άμυνα. Βέβαια φαινόταν ότι με το που έκανε ένα καλό πεντάλεπτο η ΑΕΚ σε άμυνα και επίθεση το ματς θα γύριζε στα μέτρα της, όπως και έγινε αφού το 15-21 μετετράπη σε 31-26 για να τελειώσει το ημίχρονο. Ο Γκρίφιν, αυτή τη φορά εκτός από την πάρα πολύ καλή του άμυνα, ήταν πολύ θετικός και στην επίθεση που ήταν μέχρι τώρα το μείον του.

Διατήρηση της διαφοράς και Τσαλμπούρης

Στο 3ο δεκάλεπτο η ΑΕΚ μπήκε πιο ζωηρά, βρήκε ρυθμό και επέβαλλε μια διαφορά πάνω από τους 10 πόντους που απλά έπρεπε να την διαχειριστεί μέχρι το τέλος, δοκιμάζοντας και κάποια σχήματα.

Αξιοσημείωτο ήταν ένα ξέσπασμα του Γιώργου Τσαλμπούρη με 9 συνεχόμενους πόντους και ένα φανταστικό κάρφωμα που ξεσήκωσε τον (λιγοστό) κόσμο.

Βέβαια ο τραυματισμός του Ρατάν Μέις στον ώμο και η αποχώρησή του από τον αγωνιστικό χώρο πρόσθεσε άλλον ένα προβληματισμό στο τεχνικό επιτελείο και σίγουρα η ατυχία της ΑΕΚ σε αυτό το ξεκίνημα της σεζόν είναι μεγάλη.

Στο 4ο δεκάλεπτο, η ΑΕΚ ήταν απλά σοβαρή, διατήρησε τη διαφορά σε διψήφια επίπεδα με τους Γκρίφιν, Χάντερ και Ματσιούλις και πήρε μια εύκολη νίκη απέναντι στον -προ του ματς- ισόβαθμο Χολαργό.

Το πρόβλημα των τραυματισμών

Από την αρχή της σεζόν λέμε ότι το πρόβλημα της ΑΕΚ είναι τα κενά διαστήματα που κάνει μέσα στα ματς, κάτι που είναι λογικό για καινούργιες ομάδες με νέο προπονητή.

Από την καλοκαιρινή προετοιμασία μέχρι σήμερα η ΑΕΚ δεν έχει καταφέρει να κάνει έστω μια προπόνηση πλήρης και αντ’ αυτού βλέπει να χάνει συνεχώς και άλλους παίχτες.

Πολλοί δεν καταλαβαίνουν την σημαντικότητα της προπόνησης και πόση διαφορά κάνει στην συνοχή ενός γκρουπ παιχτών. 

Στην προπόνηση είναι που ο κάθε παίχτης αντιλαμβάνεται το ρόλο του, μαθαίνει τις κινήσεις των συμπαικτών του, τις συνήθειες τους στο γήπεδο καθώς και αποκτά μια αυτοματοποιημένη επικοινωνία.

Ουσιαστικά για την ΑΕΚ, αυτές οι 2 εβδομάδες που λείπουν οι Σάκοτα, Ξανθόπουλος και Καββαδάς είναι χαμένες ως προς το κομμάτι της ομοιογένειας και της συνοχής και σίγουρα θα πρέπει να περιμένουμε και άλλο για εκλείψουν τα νεκρά διαστήματα. Ακολουθεί ένα ματς με την Λιετκαμπέλις, που θεωρητικά είναι εύκολο, αλλά αν οι απουσίες γίνουν τέσσερις με τον Μέις, θα πρέπει η ΑΕΚ να είναι πολύ προσεκτική για να μην βρεθεί προ εκπλήξεως.

Ο Γιώργος Τσαλμπούρης στα τελευταία 3 ματς έχει πάρει αρκετό χρόνο, εν τη απουσία του Σάκοτα και έδειξε ότι έχει κάνει σημαντικά βήματα προόδου φέτος. Φαίνεται δια γυμνού οφθαλμού ότι δούλεψε το σώμα του το καλοκαίρι, έβαλε κιλά (πρέπει να βάλει και άλλα), έχει πλέον παραστάσεις από την Α1, μα το σημαντικότερο από όλα, είναι ότι δείχνει να έχει τρομερή αυτοπεποίθηση.

Τα μειονεκτήματά του, όπως η ταχύτητα στα πόδια και η φυσική του δύναμη, υπάρχουν ακόμα, αλλά με δουλειά μπορούν να καλυφτούν από το πολύ καλό σουτ του, το ύψος του και τα μεγάλα άκρα του. Μην ξεχνάμε ότι τέτοια κορμιά ωριμάζουν πιο αργά από το σύνηθες.

Για τον Νίκο Ρογκαβόπουλο (3η συμμετοχή φέτος) θα έχουμε σίγουρα την ευκαιρία να γράψουμε σε επόμενο blog, καθώς τα εκπληκτικά προσόντα που έχει αυτό το παιδί σε σωματοδομή και μπασκετικό ταλέντο είναι τέτοια, που είμαι βέβαιος ότι θα γίνει ο ηγέτης της ΑΕΚ στο μέλλον.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X