Το ταμείο είναι... μείον στα ντέρμπι!

Τι κάνατε ρε;
Photo Credits: INTIME

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Μια ΑΕΚ… άχρωμη και χωρίς ιδέες στο παιχνίδι της, πέταξε στα σκουπίδια την ευκαιρία της, να πλησιάζει την κορυφή του βαθμολογικού πίνακα. Η ομάδα του Μαρίνου Ουζουνίδη πραγματοποίησε την χειρότερη εφετινή της εμφάνιση στο ντέρμπι του Ολυμπιακού Σταδίου με τον ΠΑΟ. Οι πρωταθλητές κόλλησαν στο μηδέν, σε ένα ματς από το όποιο έλειπε το πάθος των «κιτρινόμαυρων» ποδοσφαιριστών. Η «Ένωση» παρότι γνώριζε από την αρχή το αποτέλεσμα στο ματς του Περιστερίου μεταξύ του ΠΑΟΚ και του Ατρομήτου, δε μπόρεσε να ξεδιπλώσει το «πλούσιο» ταλέντο της στο χορτάρι του ΟΑΚΑ, ώστε να φύγει με ένα πολύτιμο διπλό, στην μάχη για την κατάκτηση του back to back στην Super League.

Η ΑΕΚ ολοκλήρωσε τον… κύκλο της με τα ντέρμπι και η διαφορα με πέρυσι ειναι χαώδης .

Πέρυσι 7 βαθμούς, φέτος…

Αυτή ήταν η 9η αγωνιστική, με την ΑΕΚ να έχει ήδη παίξει και τα τρία ντέρμπι της. Αντιμετώπισε τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα, φιλοξένησε τον ΟΣΦΠ στο Ολυμπιακό Στάδιο και διασταύρωσε τα ξίφη της εκτός έδρας με τους «πράσινους». Την περσινή χρονιά, η «Ένωση» έβαλε τέλος στην ξηρασία 24 ετών. Σκαρφάλωσε ξανά στο Έβερεστ του ελληνικου ποδοσφαίρου, κατακτώντας πανάξια το πρωτάθλημα. Για να φτάσει σε αυτό το σπουδαίο κατόρθωμα, χρειάστηκε να… τελειώσει και τους παραδοσιακούς της αντιπάλους. Φυσικά, η ΑΕΚ έπαιρνε τα ματς με τις μικρομεσαίες ομάδες, όπως τα παίρνει και τώρα με χαρακτηριστική ευκολία με τον Μαρίνο Ουζουνίδη στην άκρη του πάγκου, αλλά πέρυσι ήταν και… κυρίαρχος στα ντέρμπι. Τη σεζόν που μας πέρασε, η ομάδα του Μανόλο Χιμένεθ δεν ηττήθηκε σε κανένα ντέρμπι, ενώ, φέτος μέχρι στιγμής τα πράγματα είναι πολύ διαφορετικά.

Στο -2 με ΟΣΦΠ…

Πέρυσι, οι «κιτρινόμαυροι» στο πρώτο ντέρμπι της χρονιάς, κλήθηκαν να αντιμετωπίσουν τον ΟΣΦΠ. Ασφαλώς, όλοι θυμούνται τι συνέβη σε αυτόν τον ανεπανάληπτο αγώνα. Από 0-2, 3-2 σε μια επική «κιτρινόμαυρη» ανατροπή με τον Πέτρο Μάνταλο να στέλνει στο… ταμείο ανεργίας τον Μπέσνικ Χάσι και τους οπαδούς της ΑΕΚ στον… ψυχίατρο. Τρίποντο λοιπόν για την ομάδα του Χιμένεθ. Το αντίθετο με ότι συνέβη φέτος. Στην 6η αγωνιστική, οι πρωταθλητές φιλοξένησαν την ομάδα του Πέδρο Μάρτινς. Οι παίκτες του Μαρίνου Ουζουνίδη πάλεψαν μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο κόντρα στους «ερυθρόλευκους», παίρνοντας τον βαθμό της ισοπαλίας στο 90′ με τον Τάσο Μπακασέτα. Νίκη στο ΟΑΚΑ πέρυσι, ισοπαλία φέτος. Οπότε το ταμείο είναι… μείον για την πρωταθλήτρια ΑΕΚ στην μάχη που δίνει για το back to back στην Super League.

Αρνητικό το πρόσημο και με ΠΑΟΚ

Κανείς δεν μπορεί να ξεχάσει το περσινό ντέρμπι της Τούμπας με τον ΠΑΟΚ, όπου ο πρόεδρος των Θεσσαλονικιών μπήκε με όπλο στον αγωνιστικό χώρο. Η κατάληξη γνωστή, με την ΑΕΚ φυσικά να παίρνει το ματς με 3-0.

Στο φετινό ντέρμπι της 4ης αγωνιστικής, η ΑΕΚ δεν κατάφερε να αποδράσει με το διπλό από την Τούμπα. Παρότι καλύτερη, η «Ένωση» δεν έβρισκε δίχτυα, σημαδεύοντας μόνο… δοκάρια! Η ομάδα του Μαρίνου Ουζουνίδη ηττήθηκε με 2-0, πληρώνοντας και τα λάθη της στην άμυνά της. Τρίποντο πέρυσι, ήττα φέτος.

Στα… ίδια με ΠΑΟ

Άλλη έδρα, αλλά το ίδιο αποτέλεσμα. Οι «πράσινοι» με τον νυν κόουτς της ΑΕΚ στον πάγκο φιλοξένησαν την «Ένωση», σε ένα ματς που έμεινε στην ιστορία και για την χειρονομία του Μανόλο Χιμένεθ, αλλά και για το φοβερό γκολ του Μάρκο Λιβάγια. Με το σκορ να είναι στο 1-0, στις καθυστερήσεις του αγώνα, ο Κροάτης «μάγος» έπιασε ένα τρομερό σουτ, ισοφαρίζοντας για την μετέπειτα πρωταθλήτρια. 1-1 λοιπόν στα… χασομέρια και «χρυσός» βαθμός για την ΑΕΚ. Έναν χρόνο μετά, οι δυο ομάδες ήρθαν αντιμέτωπες στο Ολυμπιακό Στάδιο, με το αποτέλεσμα να παραμένει το ίδιο. 0-0, ένας βαθμός για κάθε ομάδα, με την ΑΕΚ να κυμαίνεται στα ίδια επίπεδα με πέρυσι.

Όταν κάνεις πρωταθλητισμό, τα ντέρμπι είναι σημείο αναφοράς. Μέχρι στιγμής, οι «κιτρινόμαυροι» δεν έχουν δείξει το απαιτούμενο πάθος για να πάρουν ένα μεγάλο ντέρμπι. Αναμφίβολα, η ποιότητα των παικτών της ΑΕΚ είναι δεδομένη και δεν αμφισβητείται. Άλλα μέχρι στιγμής, οι πρωταθλητές δεν έχουν δώσει ότι μπορούν για να πάρουν ένα πολύτιμο τρίποντο σε μεγάλο ματς. Αν εξαιρέσει κανείς το ματς με τον ΟΣΦΠ και την μαχητικότητα μέχρι το τέλος, η οποία και ανταμείφθηκε με το γκολ του Μπακασέτα, η «Ένωση» δεν έχει δείξει στο χορτάρι το ίδιο … μέταλλο με τα περσινά ντέρμπι. Στο ματς με τον ΠΑΟ, η εικόνα των πρωταθλητών ήταν  προβληματική και είναι χαρακτηριστικό, πως στα τρία ντέρμπι, η ομάδα του Μαρίνου Ουζουνίδη έχει βρει μόλις μια φορά τον δρόμο προς τα αντίπαλα δίχτυα!

Τίποτα δεν έχει τελειώσει ως προς την κατάκτηση του πρωταθλήματος, αλλά η ΑΕΚ καλείται να μην ξανά εμφανίσει τέτοιο πρόσωπο.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X