Δημάτος: "Άλλο η κριτική άλλο η ολική καταστροφή και ισοπέδωση"

Δημάτος: "Άλλο η κριτική άλλο η ολική καταστροφή και ισοπέδωση"
Photo Credits: INTIME

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Την δική του τοποθέτηση έκανε ο διευθυντής επικοινωνίας της ΠΑΕ ΑΕΚ, Ανδρέας Δημάτος μετά την σκληρή κριτική που δέχτηκε η ομάδα μετά την χθεσινή ισοπαλία με τον Παναθηναϊκό

Η ανάρτηση του αναφέρει χαρακτηριστικά:

Δεδομένη η πολύ κακή εμφάνιση, με διαφορά η χειρότερη της εφετινής σεζόν, δεδομένη η σοκαριστική σε πολλές περιπτώσεις εικόνα της ομάδας στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα με τον Παναθηναϊκό, αναμφισβήτητα τα λάθη που έχουν γίνει από όλους μας ακόμα και στην αντιμετώπιση του συγκεκριμένου αγώνα, δεν τίθεται κανένα θέμα ότι χάθηκε άκοπα και χωρίς αντίδραση μια μεγάλη ευκαιρία για να μειωθεί η διαφορά από την κορυφή που έχει δημιουργήσει ένα αδιανόητο -3, αλλά ακόμα και στην πιο ισοπεδωτική και πάντα καλοδεχούμενη κριτική υπάρχει ενα μέτρο…
Εννοείται ότι κανείς δεν χρειάζεται να επικαλεστεί το τι έχουν πετύχει αυτά τα παιδιά που έστεψαν και πάλι την ΑΕΚ πρωταθλήτρια μετά από 24 χρόνια, εννοείται ότι δεν χρειάζεται κανείς να επικαλεστεί ότι μαζί με τον νέο τους προπονητή, Μαρίνο Ουζουνίδη, κατάφεραν κόντρα στις προβλέψεις, τα προγνωστικά και τα δεδομένα να βάλουν την ομαδα μετά από δώδεκα χρόνια στους ομίλους του Champions League. Κανείς δεν τα επικαλείται αυτά γιατί στο ποδόσφαιρο μια μεγάλη ομάδα κρίνεται όχι με βάση τα όσα έχει πετύχει αλλά με βάση το τι πετυχαίνει σε κάθε παιχνίδι, εξετάσεις δίνει κάθε μέρα και δεν μένει ποτέ στα κεκτημένα.
Αλλά από αυτό μέχρι την ολική καταστροφή και την ισοπέδωση ανθρώπινων χαρακτήρων εξαιτίας ενός πολύ κακού παιχνιδιού η απόσταση είναι μεγάλη. Και για όσους έζησαν τις εικόνες στα κιτρινόμαυρα αποδυτήρια μετά από αυτό το 1-1 με τον Παναθηναϊκό, για όσους είδαν αντιδράσεις, για όσους συζήτησαν με όσους σήμερα έχουν στηθεί στον… τοίχο της εκτέλεσης δεν υπάρχει η παραμικρή αμφιβολία ότι αυτή η ομάδα θα συνεχίσει να βαδίζει σωστά, να βελτιώνεται και κατά την ταπεινή μου άποψη να είναι καθημερινά καλύτερη από την περσινή πανάξια πρωταθλήτρια. Οι βιαστικές και πρόχειρες συγκρίσεις εκτιμώ ότι είναι καταδικασμένες σε διάψευση, αν και στο ποδόσφαιρο δεν μπορείς ποτέ να κάνεις το μάγο…
Το ότι μια ολόκληρη ομάδα βρέθηκε εκτός αγώνα είναι δεδομένο. Ακόμα πιο δεδομένο είναι όμως ότι αυτή η ομάδα ούτε για υποτίμηση αντιπάλου μπορεί ποτέ να κατηγορηθεί, ούτε για μπλαζέ ύφος, ούτε για αδιαφορία, ούτε πολύ περισσότερο για έλλειψη ποιότητας. Γιατί αν ίσχυε κάτι τέτοιο δεν θα προξενούσε τόσο μεγάλη εντύπωση το ότι δεν κέρδισε έναν αξιόμαχο και 100% αξιέπαινο αντίπαλο που έχει πετύχει πολλά φέτος. Κακή προσέγγιση του αγώνα και ψυχολογικά και αγωνιστικά, ναι! Αδιαφορία, ποτέ!
Εστω κι αν μιλάνε όλοι σήμερα για τα μωρά του Γιώργου Δώνη απέναντι στην έμπειρη πρωταθλήτρια με μια μικρή λεπτομέρεια ότι ο μέσος όρος της χθεσινής ενδεκάδας του Παναθηναϊκού ήταν στα 24,8 χρόνια και αυτή της ΑΕΚ στα 26… Δεν το λες και χάσμα γενεών!
Από εκεί και πέρα δεν νομίζω οτι μια ομάδα με τη σοβαρότητα της ΑΕΚ χρειάζεται να αρθρώσει λόγο απάντησης στην όποια απόπειρα αμφισβήτησης ή και αποδόμησης του Μαρίνου Ουζουνίδη και των όσων έχει δώσει μέχρι σήμερα στην ομάδα του, ενώ είναι ξεκάθαρα άδικη στα όρια της βαναυσότητας (για να μην πω του… μίσους) η στοχοποίηση του Πέτρου Μάνταλου σε έναν αγώνα που εντοπίζεις με δυσκολία διακριθέντες σε μια ομάδα, όπως παρατήρησε και ο προπονητής του. Εχει περάσει και πιο δύσκολα ο αρχηγός και τα έχει καταφέρει επιλέγοντας τον δικό του μοναχικό -και μακριά από συνήθεις λαϊκισμούς- τρόπο αντίδρασης.
Προσωπικά και κρίνοντας από τους χαρακτήρες και τις προσωπικότητες που απαρτίζουν αυτή την ομάδα δεν έχω την παραμικρή αμφιβολία ότι αυτή η ομάδα, που έχει μάθει να ζει μέσα στην αμφισβήτηση, θα βγάλει αντίδραση. Πιστεύω μάλιστα ότι ακόμα δεν έχουμε δει την καλή ΑΕΚ… Δεν έχουμε καν το μέτρο σύγκρισης.
Απλώς θα χρειαστεί να το παλέψει πολύ περισσότερο από τις πολλές αντίστοιχες και πιο σκληρές περιπτώσεις στις οποίες βρέθηκε και πάλεψε πέρυσι.
Γιατί πέρυσι δεν ήταν τίποτα πέραν του μεγάλου ονόματος που πάντα θα κουβαλάει. Φέτος είναι η πρωταθλήτρια και άπαντες την υπολογίζουν πολύ περισσότερο. Είναι και περισσότεροι σίγουρα αυτοί που πανηγυρίζουν όταν την βλέπουν πεσμένη. Αλλά αυτό είναι και φυσιολογικό και αναμενόμενο.
Για την ΑΕΚ δεν τελείωσε τίποτα σε ένα πρωτάθλημα!
Οι επιτυχίες και η αλλαγή επιπέδου κάνουν ακόμα πιο σκληρή την κριτική στην όποια αποτυχία.
Και αυτό είναι κάτι που επίσης πρέπει να συνηθίσουμε!
Αυτοί που πρέπει θα είναι εκεί!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X