Στο -4 από την κορυφή η ΑΕΚ μετά την «τεσσάρα» επί του Άρη
Photo Credits: INTIME

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Η… αγγαρεία στη Λάρισα πέρασε με τον πλέον ιδανικό τρόπο. Με τον Μαρίνο Ουζουνίδη να κάνει εκτεταμένο rotation και να δίνει χρόνο σε παίκτες που έπρεπε να χρησιμοποιηθούν γιατί υπολογίζονται για τη συνέχεια και σε νέους και «μικρούς» για να αποκτήσουν εμπειρίες. Και η αλήθεια είναι ότι οι περισσότεροι τα κατάφεραν εξαιρετικά και ειδικά οι μικροί που αποδείχθηκαν ωραίοι.

Η ΑΕΚ είναι ξεκάθαρο πως έχει παρόν και μέλλον. Και με την κατάλληλη δουλειά και υποστήριξη (σε όλα τα επίπεδα), θα μεγαλώνει καθημερινά. Δε χρειάζεται να τρέξει. Το κάνουν άλλοι εδώ και χρόνια και τρώνε τα μούτρα τους με εντυπωσιακό μάλιστα τρόπο. Απολαυστικό! Ένα βήμα παραπάνω κάθε φορά θα είναι αρκετό για να γιγαντωθεί ξανά!

Δε θα ασχοληθώ άλλο με το παιχνίδι που πέρασε, αλλά θα επικεντρωθώ σε αυτό που έρχεται με τον Παναθηναϊκό. Τα πράγματα είναι πολύ απλά. Ο Παναθηναϊκός -παραδοσιακός μας εχθρός και όχι κάποιος που εμφανίστηκε χθες στο προσκήνιο- ακόμα και στα… χειρότερά του, πάντα προκαλούσε προβλήματα στην ΑΕΚ. Μόνο εύκολος αντίπαλος δε θα είναι το Σάββατο. Παίζουμε εκτός έδρας, ο κόσμος του θα είναι εκεί για να βοηθήσει τους «μικρούς» και άγουρους παίκτες του και ο Δώνης θα κάνει ότι περνάει από το χέρι του για να προκαλέσει προβλήματα στην ομάδα που απέτυχε παταγωδώς και έκτοτε το κρατάει μανιάτικο.

Διάβασα πολλά για το πώς πήγε να διαχειριστεί το ματς με τον ΠΑΟΚ. Ο Δώνης λοιπόν πήγε στην Τούμπα με συνταγή ΑΕΚ. Να πιέσει ψηλά και να μην επιτρέψει στους γηπεδούχους να κυκλοφορήσουν τη μπάλα από τα μετόπισθεν. Μόνο που η διαφορά ποιότητας του ΠΑΟΚ με τον Παναθηναϊκό είναι τεράστια. Όπως τεράστια είναι και η διαφορά της ΑΕΚ με τον Παναθηναϊκό. Ο Ουζουνίδης το έκανε αυτό έχοντας στην επίθεση τους Πόνσε και Λιβάια και στον άξονα τον Γαλανόπουλο με τον Σιμόες (κόντρα στους Μαουρίτσιο και Κάνιας).

Ο Δώνης πήγε να το κάνει αυτό με τον Μακέντα και τον Καμπετσή και στη μεσαία γραμμή επιχείρησε να σταματήσει τους Κάνιας και Βέρνμπλουμ με τους Κουρμπέλη και Μπουζούκη. Συγγνώμη αλλά δεν το λες και… εξυπνάδα αυτό. Δε γίνεται όταν υστερείς τόσο ποιοτικά να θεωρείς ότι μπορείς να κάνεις πράγματα που δεν μπορείς. Για αυτό λοιπόν ο προπονητής του Παναθηναϊκού δε θα κάνει το ίδιο λάθος δύο φορές. Θα αλλάξει διάταξη και δεν υπάρχει περίπτωση να παίξει με δύο επιθετικούς. Δε θα μπω καν στη διαδικασία να συγκρίνω κορμιά.

Το θέμα σε αυτό το παιχνίδι είναι τι θα κάνει η ΑΕΚ και μόνο αυτή. Αν παίξει το παιχνίδι της και δεν υπάρξουν άλλοι παράγοντες, εύκολα ή δύσκολα -το πιθανότερο δύσκολα γιατί τίποτα δεν έρχεται εύκολα σε αυτή την ομάδα- να πάρει αυτό που χρειάζεται. Αυτό που είναι υποχρεωμένη να πάρει. Το τρίποντο, διότι σε διαφορετική περίπτωση κινδυνεύει να μείνει πολύ πίσω και μετά η διαφορά πολύ δύσκολα θα καλυφθεί.

Επίσης είναι σημαντικό το ότι η ΑΕΚ θα ξέρει τι θα έχει κάνει ο ΠΑΟΚ στο Περιστέρι. Εκεί όπου βλέπεις πόσο δίνουν κάποιες στοιχηματικές εταιρείες του εξωτερικού τον άσο και πόσο το διπλό και απορείς; Τόσο σίγουροι είναι για το διπλό; Μα καλά δεν παίζει ο πρώτος με τον δεύτερο; Τόσο… χάλια είναι ο Ατρόμητος που ο άσος ξεπερνάει σε απόδοση το 5 και το 6; Ρε τι ζούμε με την υπερομάδα της Θεσσαλονίκης.

Έχει πλάκα πάντως. Είναι τόσο μεγάλη η έπαρσή τους που θέλω όσο τίποτα άλλο να ακούσω τον κρότο που θα κάνουν στο πέσιμο. Θέλετε ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα; Πάρτε τον Βέρνμπλουμ. Στο ματς με τον Παναθηναϊκό πάει και προκαλεί τον Διούδη κάνοντας του κίνηση με τα χέρια «κλάψε, κλάψε». Και αμέσως μετά όταν τον ακουμπάει ο γκολκίπερ του Παναθηναϊκού στην πλάτη με τα γάντια σωριάζεται στο έδαφος λες και τον έχει χτυπήσει κεραυνός. Για να «κλέψει» την αποβολή. Ποιον Αλέκο να μου θυμίζει η συμπεριφορά του. Αλλά όπως είναι γνωστό, όπου λιμάνι και καημός.

Αυτό πάντως με το ότι θα το πάρουν το πρωτάθλημα μόνο με νίκες το έλεγαν και κάποιοι άλλοι! Μπήκαν στη θέση τους όταν έπρεπε με τον τρόπο που έπρεπε. Ήδη το καλοκαιρινό «παραμύθι» με το χωριό – καφενείο Βίντι τους απέδειξε πολλά. Κάντε λίγο υπομονή και πιστέψτε όσο γίνεται περισσότερο αυτή στην ΑΕΚ. Δε θα βγείτε χαμένοι. Ίσα – ίσα που σε αυτή την ομάδα τα λάθη αναγνωρίζονται και γίνονται διορθωτικές κινήσεις. Στα λιμάνια, πάντα φταίνε άλλοι.

Πόσα παραμύθια άλλωστε δε σας έλεγαν το καλοκαίρι; Συνέκριναν τον Οικονόμου με τον Χατσερίντι! Δείτε που είναι ο ένας και που είναι ο άλλος. Δείτε τον… Ντιμπιντάι πόσες φορές έχει κάνει άνω κάτω τον ΠΑΟΚ και όλα του τα παραπτώματα μπαίνουν με σκούπα κάτω από το χαλί και δείτε το χθεσινό κλίμα που έβγαλαν οι παίκτες της ΑΕΚ για τον Πάρη Μπάμπη. Η μέρα με τη νύχτα.

Δείτε για παράδειγμα πόσα γκολ έχουν κάνει στο πρωτάθλημα οι Ποντένσε, Χριστοδουλόπουλος, Χασάν, Γκερέρο και… Φετφατζίδης. Όλοι από ένα εκτός από τον τελευταίο που έχει μηδέν. Το σύνολο 4. Ένα λιγότερο δηλαδή από όσα έχει πετύχει μόνος του ο Πόνσε. Δείτε που είναι ο Τουρέ με το συμβόλαιο των 2,5 εκατ. Ευρώ το χρόνο και που ο Γαλανόπουλος. Δεν συγκρίνω ποδοσφαιρικές αξίες, αλλά προσφορά μέχρι σήμερα.

Η επιστροφή του Καλφόγλου!

Πέρασε στα ψιλά, αλλά όχι απαρατήρητο! Πριν από δύο χρόνια, ο Γιώργος Καλφόγλου του συνδέσμου Θεσπρωτίας, ο βοηθός του Κομίνη στον περιβόητο τελικό του Βόλου που είχε μετρήσει το γκολ offside του Ενρίκε χάρη στο οποίο ο ΠΑΟΚ κατέκτησε το Κύπελλο Ελλάδος, είχε υποβάλλει την παραίτησή του για «λόγους ευθιξίας».

Η ευθιξία του λοιπόν έφτασε στο τέλος της. Τον περασμένο Αύγουστο έδωσε εξετάσεις και όπως έγινε γνωστό χθες επέστρεψε στην ενεργό δράση! Ο Καλφόγλου μαζί με άλλους δύο βοηθούς και ένα διαιτητή που την τελευταία διετία είχαν μείνει εκτός πινάκων του Μέλο Περέιρα, θα ορίζεται από εδώ και στο εξής σε αγώνες της Γ’ Εθνικής και των πρωταθλημάτων υποδομών. Να τον χαίρεστε!

ΥΓ: Θα μιλήσω πρώτα επί προσωπικού. Τα τελευταία χρόνια που πηγαίνω στην Τούμπα, η φιλοξενία από τη διοίκηση της ΠΑΕ ΠΑΟΚ και των ανθρώπων της είναι πραγματικά υποδειγματική. Δεν έχω να καταλογίσω το παραμικρό. Προσέξτε τι γράφω. Μιλάω για την ΠΑΕ. Όχι τη συμπεριφορά κάποιων δημοσιογράφων που καλύπτουν το ρεπορτάζ της. Η χθεσινή επιστολή εναντίον δημοσιογράφων είναι προσβλητική και απαράδεκτη. Δεν είναι δυνατόν να στοχοποιούν κόσμο που κάνει τη δουλειά του επειδή έγραψαν στα social media τη γνώμη τους. Που είχε χαθεί πέρσι η ευαισθησία της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, όταν για παράδειγμα είχαν κατηγορηθεί παίκτες της ΑΕΚ ότι ήταν ντοπαρισμένοι από ρεπόρτερ που καλύπτουν το ρεπορτάζ της ομάδας της Θεσσαλονίκης; Όταν μόλις λίγα 24ωρα νωρίτερα οι ίδιοι άνθρωποι κατηγορούσαν τον Άρη ότι… άνοιξε τα πόδια στην ΑΕΚ; Μόνο μία λέξη: Κρίμα! Διότι αυτές τις πρακτικές τις… καταδίκαζαν. Αλλά φαίνεται πως τις αντιγράφουν μέχρι κεραίας!

ΥΓ 2: Καλώς σας βρήκα λοιπόν! Η παρέα του Enwsi.gr μεγαλώνει και χαίρομαι πάρα πολύ που από σήμερα θα είμαι μέλος της. Μία κουβέντα με τον Σταύρο ήταν αρκετή. Άλλωστε γνωριζόμαστε πάνω από μία 20ετία και είναι ένας από τους δημοσιογράφους που εκτιμώ απεριόριστα στο χώρο μας και ειδικά στο «κιτρινόμαυρο» ρεπορτάζ. Δε χρειάζεται να πούμε περισσότερα. Άλλωστε έχουμε τόσα πολλά να περιμένουμε το επόμενο διάστημα για την καψούρα μας που όλα τα υπόλοιπα δεν έχουν σημασία.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X