Η ΑΕΚ του 2ου ημιχρόνου δείχνει πόσο ψηλά είναι το ταβάνι

Εικόνες από το Ντιζόν-ΑΕΚ
Photo Credits: INTIME

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Η ΑΕΚ πήγε στη Γαλλία, θέλοντας να αφήσει πίσω την ήττα από τον Προμηθέα και παράλληλα να πάρει μια σημαντική νίκη για να καλύψει την εντός έδρας ήττα από την Χάποελ την πρώτη αγωνιστική. Τα κατάφερε δείχνοντας όμως και πάλι δύο πρόσωπα, όπως μας έχει συνηθίσει φέτος.

Το 1ο ημίχρονο και τα φτηνά λάθη

Γνωρίζοντας ο κόουτς Μπάνκι, την ροπή της Ντιζόν προς το γρήγορο παιχνίδι εκτελώντας επιθέσεις στα πρώτα 8 δευτερόλεπτα (early offence), θέλησε να διατηρήσει ένα σχετικά αργό ρυθμό στις επιθέσεις της ΑΕΚ με καλή κυκλοφορία της μπάλας. Το τρικ που έκανε με την Μπάμπεργκ στο παιχνίδι του ΟΑΚΑ, βάζοντας τον καλύτερο του αμυντικό (Σαντ-Ρος) πάνω στον Ράις, το επανέλαβε και σήμερα πάνω στο επίσης μικρόσωμο Χόλστον.

Έτσι ήθελε να τον αποκόψει από την δημιουργία και το σκοράρισμα καθώς είναι ο παίχτης που δίνει τον ρυθμό στους Γάλλους. Όλο αυτό το σχέδιο πήγε περίπατο όμως, αφού η ΑΕΚ ήταν νωχελική στην άμυνα, χωρίς πίεση και κάνοντας φτηνά λάθη στην επίθεση της, έδωσε το δικαίωμα στους Γάλλους να κάνουν το αγαπημένο τους transition παιχνίδι. Σε αυτό το σημείο πρέπει να τονιστεί ότι είναι απαράδεκτο η ΑΕΚ να μην κάνει ένα απλό φάουλ για να σταματήσει τους αιφνιδιασμούς, φαινόμενο επαναλαμβανόμενο σχεδόν σε όλα της τα παιχνίδια.

Χαρακτηριστικό είναι ότι το πρώτο της φάουλ έγινε 1.45 πριν τη λήξη του 1ου δεκαλέπτου και έκανε άλλο ένα μέχρι το τέλος.
Από την άλλη μεριά ο προπονητής των Γάλλων είχε μελετήσει στο scouting, ότι η ΑΕΚ έχει πολλά παιχνίδια post είτε με τον Σάκοτα, είτε με τον Ματσιούλις είτε με τον Χάντερ. Για αυτό με το που έπαιρναν την μπάλα, έστελνε 2ο παίχτη για παγίδα αφήνοντας ελεύθερο το σουτ στην αδύνατη πλευρά της άμυνας της.

Για να χτυπηθεί αυτό το είδος άμυνας, πρέπει απλά ο παίχτης που δέχεται την παγίδα να πασάρει γρήγορα προς τα έξω και με έξτρα πάσες να βρεθεί ο ελεύθερος παίχτης στην αδύνατη πλευρά (weak side).

Οι παίχτες της ΑΕΚ καθυστερούσαν χαρακτηριστικά και είτε έχαναν την μπάλα από την πίεση, είτε οι πάσες ήταν αργές και η άμυνα προλάβαινε να κάνει την απαραίτητη περιστροφή. Δείγμα της κακής κυκλοφορίας ήταν ότι έκλεισε το ημίχρονο με 7 ασσίστ και 10 λάθη σε αντίθεση με τους Γάλλους που πήγαν στην ανάπαυλα με 15 ασσίστ και 7 λάθη. Αν προσθέσουμε σε αυτά και την αστοχία από τα 6,25, ειδικά του Σάκοτα (1/7), το 46-38 του ημιχρόνου έμοιαζε πολύ κολακευτικό για την ΑΕΚ.

Άλλη ομάδα στο 2ο ημίχρονο

Δεν ξέρω τι τους είπε ο κόουτς Μπάνκι στον ημίχρονο, αλλά η ΑΕΚ που εμφανίστηκε στο παρκέ στο 3ο δεκάλεπτο είναι η ΑΕΚ που θέλουμε να βλέπουμε, που θαυμάσαμε μέχρι τώρα σε κάποια δεκαπεντάλεπτα σε προηγούμενα ματς, η ΑΕΚ που μας πείθει ότι όταν δέσει, αποκτήσει συνοχή και διάρκεια, έχει πολύ υψηλό ταβάνι.

Με μπροστάρη τον Λάρρυ σε άμυνα (2 κλεψίματα) και επίθεση (5 ασιστ) μαζί με έναν εκπληκτικό Χάντερ που τελείωσε όσες φάσεις πήρε, η ΑΕΚ γύρισε το ματς, πήρε τον ρυθμό του αγώνα, πάτησε γκάζι και ξέφυγε.

Πλέον η κυκλοφορία της μπάλας ήταν η ενδεδειγμένη, οι αποστάσεις τέλειες, οι έξτρα πάσες έβγαιναν σωστά και νομοτελειακά τα σουτ από μακριά άρχισαν να μπαίνουν. Σημαντική προσφορά είχε και ο Ρατάν Μέις, καθώς ήταν συγκεντρωμένος, πήρε τα σουτ που έπρεπε, μοίρασε σωστά την μπάλα με υπομονή και έκανε ίσως το πιο ώριμο του παιχνίδι μέχρι σήμερα.

Σε αυτό το διάστημα η ΑΕΚ υπέπεσε σε μόλις ένα λάθος και τελείωσε το 3ο δεκάλεπτο με το εκπληκτικό σκορ 15-32 που την έβαλε για τα καλά σε θέση οδηγού. Πλέον οι Γάλλοι από το αγαπημένο τους γρήγορο και ανέμελο παιχνίδι του 1ου ημιχρόνου, έπρεπε να βάλουν το μυαλό τους να δουλέψει σε σετ επιθέσεις 5 εναντίον 5 κάτι που δεν έχουν τη δυνατότητα να κάνουν.

Στο 4ο δεκάλεπτο η ΑΕΚ απλά έπρεπε να διατηρήσει τη συγκέντρωση της, να παίξει με το χρόνο και να κρατήσει τη διαφορά στα επίπεδα του +10 , κάτι που έκανε αρκετά εύκολα.

Κάπως έτσι ήρθε η σημαντική νίκη για την ΑΕΚ, αλλά επειδή δεν πρέπει να κρίνουμε μόνο από το αποτέλεσμα καλό είναι να τονίσουμε κάποια στοιχεία που πλέον είναι εμφανή.

Ο Χάντερ δεν μπορεί σε κάθε ματς να κρατάει μόνος του τη front line της ΑΕΚ. Ο Καββαδάς είναι ευπαθείς σε τραυματισμούς και ο Ρόμπερσον, ενώ έχει προσόντα, είναι ακόμα πολύ άγουρος. Ο Γκρίφιν, ακόμα δεν έχει προσφέρει τα αναμενόμενα στην επίθεση της ΑΕΚ.

Δεν είναι σταθερός σουτέρ και σε αρκετά ματς χάνεται. Προσφέρει πάρα πολύ στην άμυνα, βάζει το κορμί του στη φωτιά, παλεύει κάθε κατοχή αλλά είναι αρκετά αυτά; Περιμένω βελτίωση αναλογιζόμενος τι έκανε πέρσι με τον Κολοσσό.

Η Βασίλισσα εμφάνισε και πάλι δύο πρόσωπα, πολύ διαφορετικά μεταξύ τους. Ευτυχώς αυτή τη φορά το καλό το κράτησε για το 2ο ημίχρονο, αλλά πρέπει σιγά σιγά να επέλθει μια σταθερότητα.

Όλα τα λεφτά πλέον είναι το νοκ άουτ ματς του Σαββάτου στην Πυλαία, καθώς η ΑΕΚ πάει να παίξει έναν από τους δύο βασικούς/εφικτούς στόχους που έχει μέσα στη χρονιά. Δύσκολο παιχνίδι, που η απουσία του πολύ έμπειρου Ξανθόπουλου το κάνει ακόμα δυσκολότερο.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X