Τι έχει κάνει η ΑΕΚ σε όλες τις στατιστικές κατηγορίες στα... μισά του Champions League

Τι έχει κάνει η ΑΕΚ σε όλες τις στατιστικές κατηγορίες στα... μισά του Champions League
Photo Credits: INTIME

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Βρισκόμαστε ακριβώς στα μισά των ομίλων του Champions League, αφού έχει ολοκληρωθει ο πρώτος γύρος. Η ΑΕΚ δεν έχει καταφέρει να πάρει κάποιον βαθμό, παρότι κάλλιστα θα μπορούσε, κυρίως στον αγώνα με την Μπενφίκα στο ΟΑΚΑ. Μετά το πέρας των τριών πρώτων αγωνιστικών, έχουν προκύψει ορισμένα ενδιαφέροντα στατιστικά, με την Ένωση να έχει από… κάτω της σπουδαίες ομάδες, σε επιμέρους κατηγορίες.

Άμυνα

Οι «κιτρινόμαυροι» έχουν δεχθεί 8 γκολ στον πρώτο γύρο, όσα έχουν η Τότεναμ και η Αϊντχόφεν. Χειρότερες άμυνες παρουσιάζουν η Βικτόρια Πλζεν (9) και Ερυθρός Αστέρας (10). Αντίθετα, την καλύτερη άμυνα έχουν Γιουβέντους και Ντόρτμουντ, οι οποίες έχουν κρατήσει απαραβίαστη την εστία τους.

Επιθέση

Η ΑΕΚ μπορεί έχει σκοράρει μόλις δύο φορές στο Champions League, στον αγώνα με την Μπενφίκα, ωστόσο υπάρχουν πολλές άλλες ομάδες από κάτω με λιγότερα τέρματα. Συγκεκριμένα, Βαλένθια, Λοκομοτίβ Μόσχας, Γιουνγκ Μπόις και Ερυθρός Αστέρας έχουν πετύχει μόλις ένα γκολ, ενώ δύο τέρματα όπως ο «Δικέφαλος», έχουν σημειώσει η Κλαμπ Μπριζ, η Μονακό και η Σάλκε. Την καλύτερη επίθεση έχουν Παρί Σεν Ζερμέν και Μπαρτσελόνα, οι οποίες έχουν πετύχει 10 τέρματα.

Τελικές προσπάθειες

Οι πρωταθλητές έχουν 25 τελικές προσπάθειες στη διοργάνωση (8,33/ματς), τη στιγμή που ο Ερυθρός Αστέρας έχει μόλις 14. Τις περισσότερες τελικές έχει η Ρέαλ Μαδρίτης (75). Από αυτές τις 25 της Ένωσης, μόλις οι 7 προσπάθειες βρήκαν στον στόχο (2,33/ματς), όσες και αυτές της Πλζεν, ενώ η μοναδική ομάδα με λιγότερες εύστοχες προσπάθειες είναι -και πάλι- ο Ερυθρός Αστέρας, με 6.

Κόρνερ

Ενδιαφέρον παρουσιάζουν τα στατιστικά που αφορούν τα κερδισμένα κόρνερ. Η ΑΕΚ έχει κερδίσε εώς τώρα 12, όσα και η Βαλένθια και η Λοκομοτίβ Μόσχας. Ωστόσο, υπάρχουν πολλές μεγάλες ομάδες με λιγότερα κερδισμένα, όπως είναι η πανίσχυρη Γιουβέντους, οι πορτογαλικές Μπενφίκα και Πόρτο, και οι γαλλικές Λυών και Μονακό. Αντίθετα, «πρωταθλήτρια» στην κατηγορία αναδεινκνύεται η Ρεάλ Μαδρίτης με 34!

Πάσες

Η ΑΕΚ επιχείρησε 1.228 πάσες στα τρία ματς του ομίλου (409/ματς), έχοντας από κάτω τις Γαλατασαράι (1.169), Χονφενχάιμ (1153), Βικτόρια Πλζεν (1102), Σάλκε (1100), Αϊντχόβεν (991) και Ερυθρό Αστέρα (912). Τις περισσότερες πάσες έχει όπως αναμενόταν η Μπαρτσελόνα (2.275).

Η Ένωση έχει ποσοστό ευστοχίας στις πάσες 83%, αφού από τις 1.228 που επιχείρησε, οι 1.023 βρήκαν συμπαίκτη. Η ομάδα της Βαρκελώνης έδωσε 2.034 επιτυχημένες πάσες (89,4%).

Φάουλ

Στη μέση της σχετικής λίστα βρίσκεται ο «Δικέφαλος», έχοντας παραχωρήσει 35 φάουλ (3,89/ματς). Το βραβείο… fair-play κερδίζει η Ρόμα (22 φάουλ), ενώ η πιο… σκληρή ομάδα έιναι ο αντίπαλος της ΑΕΚ στους ομίλους, ο Αγιαξ, με 50!

Αντιθέτως, οι πρωταθλητές Ελλάδος έχουν κερδίσει 27 φάουλ (9/ματς). Τα περισσότερα κερδισμένα τα έχει η Μπαρτσελόνα (47), ενώ τα λιγότερα έχει κερδίσει η Κλαμπ Μπριζ (18).

Κάρτες

Οι παίκτες της ΑΕΚ έχουν αντικρίσει 4 φορές την κίτρινη κάρτα από το τσεπάκι του διαιτητή (1,33/ματς). Τις λιγότερες έχουν δει οι παίκτες της φιναλίστ του προηγούμενου Champions League, Λίβερπουλ (2), ενώ οι πιο… αντιαθλητικές ομάδες είναι η Βαλένθια και η ΤΣΣΚΑ Μόσχας (από 11).

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X