Δεν παιζόταν η Μπάγερν, ήττα με 2-0 για την ΑΕΚ!

Δεν παιζόταν η Μπάγερν, ήττα με 2-0 για την ΑΕΚ!
Photo Credits: INTIME

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Δεν το μάθαμε απόψε, αλλά ήταν μια πολύ έντονη επιβεβαίωση. Η Μπάγερν Μονάχου είναι ένα από τα 4-5 κορυφαία κλαμπ του πλανήτη. Διαστημική ομάδα, με μεγάλη ποιότητα και γαλαξία μεγάλων ποδοσφαιριστών. Ηταν μια ομάδα που απλά δεν παιζόταν και η ΑΕΚ το διαπίστωσε χάνοντας με 2-0 στο ΟΑΚΑ. Η Ενωση στάθηκε ως ίσος προς ίσο, ήταν μέσα στο παιχνίδι για μια ώρα, αλλά όταν έψαξε το κάτι παραπάνω βρέθηκε στο καναβάτσο. Μαγική ατμόσφαιρα από τον κόσμο της ΑΕΚ που γέμισε το ΟΑΚΑ και χειροκρότησε τους παίκτες.

Ο Ουζουνίδης δεν είχε καμία έκπληξη στις αρχικές επιλογές του σε ό,τι αφορά τα πρόσωπα. Ο τεχνικός της ΑΕΚ χρησιμοποίησε την 11άδα που πρόβαλε ως λογική, δίχως να πειραματιστεί με τη χρησιμοποίηση του Γκάλο. Βέβαια, το τρυκ που επιχείρησε για να φέρει το παιχνίδι στα δικά του μέτρα, αφορούσε την αμοιβαία αλλαγή πλευράς μεταξύ Μπακασέτα και Μάνταλου. Ο αρχηγός της ΑΕΚ πήγε δεξιά για να έρθει ο «Μπάκα» αριστερά και να βοηθά τον Χουλτ στο μαρκάρισμα του δαιμόνιου Ρόμπεν (τον οποίο ντουμπλάριζε συνεχώς ο Κίμιχ).

Η ΑΕΚ αυτήν τη φορά έπαιξε με τον χρόνο και την μπάλα. Προσπάθησε να κρατήσει τον έλεγχο του ματς και να σταματήσει τους Γερμανούς, που ήταν καταιγιστικοί. Ειδικά στο πρώτο ημίχρονο, η Μπάγερν έκανε τη μία φάση μετά την άλλη και φανέρωσε μέσα στο γήπεδο τη συγκλονιστική ποιότητα που διαθέτει. Πότε από δεξιά, πότε από αριστερά, οι Βαυαροί έβαζαν δύσκολα στην άμυνα της ΑΕΚ.

Σε αυτό το διάστημα, έλαμψε εκτυφλωτικά η παρουσία του Τσιγκρίνσκι. Ο Ουκρανός ήταν απολαυστικός, μια ομάδα μόνος του και είχε καθοριστικές επεμβάσεις σε πλαγιοκοπήσεις των Γερμανών, που θα μπορούσαν να είχαν γίνει γκολ με μια προβολή. Από κοντά ο εξαιρετικός Λαμπρόπουλος, με την άμυνα συνολικά να κινείται στο 100% της συγκέντρωσης και της προσπάθειας.

Σημαντικό δεν ήταν μόνο πως η ΑΕΚ κρατούσε το μηδέν, αλλά πως έψαχνε τρόπο να εκμεταλλευθεί τα κενά στην αργή άμυνα της Μπάγερν. Κυρίως με συνδυασμούς που ξεκινούσαν από δεξιά, η Ενωση προσπαθούσε να βάζει την μπάλα κοντά στην περιοχή του Νόιερ και απείλησε τόσο με το σουτ του Πόνσε, όσο και με την κεφαλιά του Μάνταλου.

Σταδιακά, μετά το ημίωρο η ΑΕΚ κατάφερε να ελέγξει και το ρυθμό του ματς. Μπόρεσε να κρατήσει μπάλα στη μεσαία γραμμή, να την κυκλοφορήσει με περισσότερη ασφάλεια και να αποτρέψει τις κατά κύματα επιθέσεις της Μπάγερν. Σημαντικό, γιατί οι Γερμανοί πίεζαν για να σκοράρουν πριν το ημίχρονο και η ΑΕΚ μπόρεσε να τους κόψει τον ενθουσιασμό.

Στο δεύτερο ημίχρονο η ΑΕΚ μπήκε με ακόμα μεγαλύτερο ενθουσιασμό. Αυτήν τη φορά δεν έδωσε χώρο στους Γερμανούς, αλλά προσπάθησε να ανέβει κάποια μέτρα στο γήπεδο και να πάρει εκείνη τα ηνία του ματς. Όπως και έγινε, με τον κόσμο να παίρνει «φωτιά» και να δημιουργεί εκπληκτικό ατμόσφαιρα. Η Ενωση είχε τις δύο πρώτες φάσεις του δευτέρου 45λεπτου, με την Μπάγερν να δείχνει πως τα έχει χαμένα μέσα στο γήπεδο.

Ωστόσο, τέτοιες ομάδες δεν μπορείς να αισθάνεσαι ποτέ ήρεμος. Η ΑΕΚ το συνειδητοποίησε ακριβά, όταν στην πρώτη επίσκεψη των Γερμανών στην εστία του Μπάρκα βρέθηκε πίσω στο σκορ. Φάση διαρκείας που δεν μπόρεσε να καθαρίσει η άμυνα της Ενωσης, η μπάλα στρώθηκε στον Μαρτίνεθ που άνοιξε το σκορ. Και σα να μην έφτανε αυτό, δύο λεπτά μετά ήρθε νέο ρήγμα από αριστερά, με τον Λεβαντόφσκι να σκοράρει σαν σε προπόνηση.

Ο Ουζουνίδης έριξε στο παιχνίδι τον Μπογέ, τοποθετώντας τον Αργεντινό στη δεξιά πλευρά και μεταφέροντας τον Μάνταλο πίσω από τον Πόνσε, μήπως μπορέσει να γίνει πιο επιθετική η ΑΕΚ. Βέβαια, με την ψυχρολουσία των δύο τερμάτων σε λίγα δευτερόλεπτα, ήταν επόμενο πως δεν υπήρχαν ψυχικά αποθέματα και τρόπος για να υπάρξει αντίδραση.

Η ΑΕΚ πίεσε, προσπάθησε να παίξει ποδόσφαιρο, με τον Ουζουνίδη να ρίχνει τρία χαφ με την είσοδο του Αλεφ και να ψάχνει κατοχή της μπάλας

 

Δείτε πως μετέφερε και σχολίασε ζωντανά την αναμέτρηση το enwsi.gr πατώντας εδώ

ΑΕΚ (Μ. Ουζουνίδης, 4-4-2): Μπάρκας, Μπακάκης, Λαμπρόπουλος, Τσιγκρίνσκι, Χουλτ, Μάνταλος (76’ Αλεφ),  Γαλανόπουλος (84′ Γκάλο), Σιμόες, Μπακασέτας, Κλωναρίδης (64’ Μπογέ), Πόνσε

Μπάγερν Μονάχου (Ν. Κόβατς, 4-1-4-1): Νόιερ, Κίμιχ, Σούλε, Χούμελς, Ραφίνια, Μαρτίνεθ, Ρόμπεν, Χάμες (62’ Γκορέτσκα), Τιάγκο, Γκνάμπρι (75’ Μίλερ), Λεβαντόφσκι (84′ Βάγκνερ)

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X