Τσίπρας: «Δεν δημοσιοποιώ αυστηρά προσωπικές επιστολές»

Τσίπρας: "Η μείωση της ανεργίας αποτυπώνει την αλλαγή σελίδας»

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, απέκλεισε το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών ή την πιθανότητα να ζητήσει η κυβέρνηση ψήφο εμπιστοσύνης από τη Βουλή, απαντώντας σε ερωτήσεις στη συνέντευξη Τύπου μετά την ολοκλήρωση των εργασιών της Συνόδου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου και της Συνόδου του ASEM.

Ως προς την παραίτηση του Νίκου Κοτζιά από το υπουργείο εξωτερικών, σημείωσε: «Για εμένα το θέμα αυτό έχει λήξει και δεν πρόκειται να δώσω καμία συνέχεια».

Ειδικότερα, σχολιάζοντας τα δημοσιεύματα για πρόωρες εκλογές, ο πρωθυπουργός σχολίασε ότι αυτά υπάρχουν εδώ και 2,5 χρόνια, καλώντας μάλιστα τους συντάκτες τους «να παίξουν και κάνα ΛΟΤΤΟ γιατί οι προβλέψεις δεν έχουν επαληθευτεί».

Για το ενδεχόμενο ψήφου εμπιστοσύνης, παρατήρησε πως «οι κυβερνήσεις ζητούν ψήφο εμπιστοσύνης όταν αμφισβητείται η εμπιστοσύνη της Βουλής σε αυτές. Η Κυβέρνησή μου χαίρει της απόλυτης στήριξης της εθνικής μας αντιπροσωπείας».

Σε ερώτηση για τον Νίκο Κοτζιά και αναφορικά με την επιστολή παραίτησής του, την οποία ο πρώην υπουργός Εξωτερικών κάλεσε το Μαξίμου να δημοσιοποιήσει, ο κ. Τσίπρας σημείωσε ότι ενημερώθηκε για «μια επιστολή που βρίσκεται στο γραφείο μου με την ένδειξη αυστηρά προσωπικό Όταν γυρίσω στην Αθήνα θα τον παραλάβω και θα διαβάσω το περιεχόμενο του με προσοχή. Αύριο θα συναντηθώ και με τον Κοτζιά. Αλλά δεν συνηθίζω να δημοσιοποιώ επιστολές που απευθύνονται σε εμένα με την ένδειξη αυστηρά προσωπικό».

«Για εμένα το θέμα αυτό έχει λήξει και δεν πρόκειται να δώσω καμία συνέχεια. Ο Νίκος ο Κοτζιάς αφήνει πίσω του ένα σπουδαίο έργο και έχει ανεβάσει ψηλά τον πήχη για όλους εμάς ώστε να συνεχίσουμε μια σειρά από στρατηγικές», συνέχισε.

«Ο Κοτζιάς δεν ήταν απλά ένας υπουργός αλλά και ένα ανοιχτό βιβλίο στα θέματα εξωτερικής πολιτικής. Θα έχω τη δυνατότητα αυτό το βιβλίο να το συμβουλεύομαι τακτικά στα κρίσιμα θέματα της εξωτερικής πολιτικής που πλέον βρίσκονται στα δικά μου χέρια», τόνισε.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X