ΑΕΚ: «Μας επεβλήθη η εσχάτη των ποινών χωρίς βιαιοπραγίες, χωρίς τραυματισμούς, χωρίς διακοπή αγώνα!»

Η αλήθεια είναι ότι η πρωτόδικη τιμωρία της ΑΕΚ δεν στηρίζεται πουθενά. Γεγονότα που να επισύρουν ποινή αφαίρεσης βαθμών και τιμωρία της έδρας δεν υφίστανται. Και η ΑΕΚ από την έφεση που εκδικάστηκε χθες, περιμένει το αυτονόητο. Την δικαίωση της. Διότι ήδη υπάρχει το δεδικασμένο τω βαρύτερων συμβάντων του ΠΑΟΚ, για τα οποία πλήρωσε απλά πρόστιμο.

Οι άνθρωποι των ΠΑΕ ΑΕΚ (Ελλη Ρίζου και Μηνάς Λυσάνδρου) κατά την έφεση τους στάθηκαν σε τρία σημεία με βάση τα οποία η αρχική ποινή που επιβλήθηκε στην ΑΕΚ θα πρέπει να «πέσει».

Η ΠΑΕ ΑΕΚ στηρίζεται αρχικά στο ότι στα επεισόδια που εκτυλίχθηκαν είχαμε απλά ρίψη αντικειμένων και όχι βιαιοπραγίες, ότι έλαβαν χώρα έξω από το ΟΑΚΑ όπου είναι τεράστιος ο χώρος και δεν είναι ευθύνη της ΠΑΕ ΑΕΚ, ενώ δεν έχει επαφή με το κυρίως γήπεδο και τέλος πως από τη στιγμή που δεν υπήρχε τραυματισμός, δεν διεκόπη το ματς πως είναι δυνατόν η ΑΕΚ να τιμωρηθεί με τη μέγιστη ποινή;

Η δικηγόρος της ΑΕΚ κ. Έλλη Ρίζου πήρε πρώτη τον λόγο λέγοντας στην εκδίκαση και ουσιαστικά έδωσε και το περίγραμμα της υπερασπιστικής γραμμής αναφέροντας «Όταν επιλέγουμε ότι επιβαρυντικό υπάρχει παραβλέποντας τα ευμενή στοιχεία έχουμε μια άδικη δική. Η έκθεση των τριών παρατηρητών αναφέρουν ότι τα επεισόδια έγιναν εκτός σταδίου. Η απόφαση ανατρέχει στην έκθεση της αστυνομίας. Αυτή γράφει πως πετούσαν αντικείμενα στην αστυνομία στον περιβάλλοντα χώρο. Οι δράστες πετούσαν τα αντικείμενα από απόσταση και δεν γράφει πουθενά πως ήταν εντός περιβάλλοντα χώρου. Ποιοι έκαναν τα επεισόδια; Η έκθεση των παρατηρητών λέει άγνωστοι. Επίσης γράφει πως υπεύθυνοι της ΑΕΚ μετέφεραν τον κόσμο με ασφάλεια από την μια κερκίδα στην άλλη και δεν λαμβάνεται υπόψιν. “Τι είναι βιαιοπραγία κατά τον αθλητικό νόμο; Είναι σαφές πως ο αθλητικός νόμος ξεχωρίζει την βιαιοπραγία με σωματική επαφή και με ρίψη αντικειμένων. Εδώ είχαμε το δεύτερο. Το παράπονο μας είναι πως όταν υπάρχει κενό ή ασάφεια αυτό δεν θα πρέπει να πηγαίνει εις βάρος μια ομάδας. Δεν μπορεί να υπάρχει αδίκημα χωρίς νόμο. Στα επεισόδια δεν υπήρχε ούτε τραυματισμός, ούτε σύλληψη και δεν επηρέασαν την εξέλιξη τους ματς και ήταν μικρής διάρκειας».

Πριν παίξει το επίμαχο βίντεο τον λόγο πήρε ο Μηνάς Λυσάνδρου ο οποίος είπε στην αίθουσα «Υπάρχει μια ιδιομορφία. Το ΟΑΚΑ είναι διαφορετικό από οποιοδήποτε γήπεδο. Η έννοια του εν γένει χώρου του γηπέδου αναφέρεται σε χώρο για στάθμευση ή εμπορικής εκμετάλλευσης. Η εφαρμογή του άνευ κριτηρίου σε χώρους τεράστιους όπως το ΟΑΚΑ δεν μπορεί να γίνει. Το μεγάλο μειονέκτημα που έχει η ΑΕΚ είναι αυτή η ιδιομορφία. Από την γνώση που έχουμε και από τις εκθέσεις δεν συνομολογούμε γιατί δεν ξέρουμε αν έγιναν τα επεισόδια σε χώρο πέρα του προελέγχου. Υπάρχει ξεκάθαρος διαχωρισμός για την ρίψη αντικειμένων και την βιαιοπραγία».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X