Για όσους έχουν ακόμα αμφιβολίες!

Για όσους έχουν ακόμα αμφιβολίες!
Photo Credits: INTIME

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Είναι κάποιες μέρες που τα πράγματα είναι τόσο αυτονόητα, που θεωρώ περιττή οιαδήποτε άλλη αναφορά. Δηλαδή, πείτε μου εσείς τώρα. Δίχως συναισθηματισμούς, χωρίς να έχετε στο μυαλό σας κάτι άλλο. Θεωρείτε πως αυτή η απόφαση εξόντωσης της ΑΕΚ είναι απλά μια απόφαση ενός αυστηρού δικαστή; Πιστεύει ακόμα κάποιος, πως δεν είναι ανοιχτός «πόλεμος» για να βρίσκεται η ΑΕΚ ψηλά.

Κρίνοντας από σχόλια, από τηλέφωνα που δέχθηκα, από όσα ακούω να λέγονται, για εμένα είναι σαφές πως ορισμένοι ακόμα ζουν σε ένα συννεφάκι. Θαρρούν πως όσα έχουν συμβεί, το πρωτάθλημα, το κύπελλο, οι ευρωπαϊκές πορείες, ακόμα και το γήπεδο, έγιναν με εύκολο τρόπο. Ό,τι κάποιος άνοιξε την πόρτα και είπε καλώς τα παιδιά, καλώς τα.

Οποιος σε αυτό το νεφέλωμα, ελπίζω να καθαρίσει το τοπίο και να δει την αλήθεια μπροστά του έπειτα από όσα συνέβησαν. Διότι, εδώ πρόκειται για μια εκδίκαση που έγινε επί της ουσίας απλά για να μην τους ανακοινώσει την ποινή με το που τους είδε. Νομικός δεν είμαι, αλλά εκτιμώ πως στην ΑΕΚ κατάλαβαν πως έχασαν το παιχνίδι – και ίσως θα έπρεπε να υποβάλουν αίτημα εξαίρεσης του συγκεκριμένου δικαστή – από την ώρα που αρνήθηκε καν το δικαίωμα της υποβολής υπομνημάτων.

Πολλοί έχουν άποψη για όσα συμβαίνουν εντός και εκτός γηπέδων. Δεν έχω την απαίτηση από όλους να έχουν πλήρη εικόνα των δυσκολιών. Φαντάζομαι πως είναι ελάχιστοι εκείνοι που γνωρίζουν και αντιλαμβάνονται πόσα κρίθηκαν το καλοκαίρι στην επιλογή των δικαστών. Εκεί που είναι σαφές πως κατά συντριπτικό ποσοστό, ελέγχει την κατάσταση ο Ολυμπιακός. Θα μπορούσε ίσως η ΑΕΚ να αναβάλει τη διαδικασία, να κερδίσει λίγο χρόνο. Αλλά παίζοντας μόνη της εναντίον όλων, δεν μπορεί να κερδίζει πάντα.

Αυτό το «μόνοι μας και όλοι σας», που στην ΑΕΚ αποτελεί παγιωμένη αντίληψη, θα έπρεπε να συσπειρώσει όλο τον οργανισμό της ομάδας. Ωστόσο, με ευθύνη πρώτιστα της ίδιας και της φτωχής επικοινωνίας της, η ΑΕΚ βρίσκεται αγωνιστικά στα καλύτερα της και σε επίπεδο συσπείρωσης στα χειρότερα. Σκληρή, πολλές φορές άδικη, κριτική επί παντός επιστητού. Θαρρείς και βρισκόμασταν στα πούπουλα και τώρα ξεπέσαμε.

Δεν μπορώ να μπω στο μυαλό του καθενός. Απλά απορώ. Και δεν καταλαβαίνω γιατί υπάρχει τέτοια αντιπαράθεση για πράγματα που θα έπρεπε να μας ενώνουν όλους. Όλοι για τον κοινό σκοπό. Η ΑΕΚ πρώτη και καλύτερη. Ετσι σε μετρούν, έτσι δυναμώνεις. Ειδάλλως, εκτελείσαι μέσα σε μιάμιση ώρα. Τόσο έκανε να βγάλει την ποινή έκτρωμα που καταδικάζει την ΑΕΚ.

Μην ξεγελιέται κανείς. Αυτό είναι το διακύβευμα. Να τεθεί νοκ άουτ από τον τίτλο η ΑΕΚ. Βλέπετε τι γίνονται σε άλλα γήπεδα: φωτοβολίδες ευθείας βολής σε κόσμο, καμένες κλούβες, καμένες καντίνες, τραυματισμοί. Δεν τρέχει κάστανο. Για την ΑΕΚ, αποκεφαλισμός. Δεν έφαγε ποινή αφαίρεσης βαθμών για τον Βόλο, για τα περυσινά ντέρμπι με Ολυμπιακό και ΠΑΟΚ και τρώει τώρα.

Στη δική μου συνείδηση δεν υφίσταται αμφιβολία. Όπως δεν υπήρχε και πέρυσι για τη δράση του κ. Σκουτέρη. Δεν κράτησε ούτε τα προσχήματα. Φάνηκε και από την ανάγκη του να απολογηθεί και να πει πως για όσα συνέβησαν στο ΠΑΟΚ – Αρης, είναι άλλη επιτροπή. Το θέμα κύριε, δεν είναι ποια επιτροπή αποφασίζει, αλλά η νομοθεσία. Αυτή δεν θα έπρεπε να βλέπει χρώματα.

Στο δια ταύτα. Δεν είμαι αισιόδοξος. Δεν είμαι γιατί ούτε στην εφέσεων βλέπω καταστάσεις που δεν ελέγχονται από άλλες δυνάμεις. Και βλέπω πως η κοινωνία της ΑΕΚ, ζει σε μεγάλο ποσοστό σε όνειρα. Μακάρι να διαψευστώ, αλλά πρόκειται για καταδίκη που δεν μαζεύεται.

Ας πούμε και δύο πράγματα για το ματς, έστω και αν έχει ελάχιστη σημασία. Ο Μπογέ είναι κλάση. Είναι Μπάγεβιτς για όσους έχουν μνήμες από τη σεντερφοράκλα που ήταν ο Ντούσκο. Δυνατός, δεν πέφτει με τίποτα, τεχνίτης, παίζει με το κεφάλι ψηλά. Φάνηκε πόσο έλειψε και πόσο διαφορετική θα ήταν η ΑΕΚ με την παρουσία του.

Χάρηκα πολύ για τον Γκάλο. Κυρίως, επειδή μαθαίνω εδώ και χρόνια από τα Σπάτα, πως στα στημένα που εκτελούνται έχει ποσοστά που δεν πιάνει κανείς άλλος. Γιατί δεν το έκανε στο γήπεδο; Γιατί είναι χαρακτήρας που δεν θέλει πολύ την ευθύνη. Και μην ξεχνάτε, πως το γήπεδο έχει μετατραπεί πολλές φορές σε αρένα και κατασπαράζει τους Ρωμαίους και τους χριστιανούς.

Χάρηκα και για τον Γιακουμάκη, γιατί είναι δυναμίτης και τον είχε πάρει από κάτω ψυχολογικά με την αφλογιστία. Τα γκολ δίνουν δύναμη και νομίζω πως ο «Γιάκου» θα δώσει πολλά ακόμα στη διάρκεια της σεζόν.

Απογοητεύθηκα από τον Μοράν, περίμενα πως σε ένα τέτοιο ματς και έπειτα από όσα έγιναν μεσοβδόμαδα, θα τους κατάπινε τους Δημούτσους. Αλλά δεν. Δεύτερη φορά, δεν έχει.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X