Ουίλμπεκιν: «Είναι σπουδαίο ότι κάθε φορά που έρχομαι στην Ελλάδα, μπορώ να επισκέπτομαι άτομα από την ΑΕΚ»

Ουίλμπεκιν: «Είναι σπουδαίο ότι κάθε φορά που έρχομαι στην Ελλάδα, μπορώ να επισκέπτομαι άτομα από την ΑΕΚ»
Photo Credits: INTIME

Ο Σκότι Ουίλμπεκιν βρέθηκε στην Αθήνα, αφού η Μακάμπι Τελ Αβίβ αγωνιζόταν την Πέμπτη στο ΟΑΚΑ, για την Euroleague, κόντρα στον Παναθηναϊκό.

O 25χρονος πρώην άσος της ΑΕΚ έκανε πραγματικά ό,τι περνάει από χέρι του για να χαρίσει στην ομάδα του Νέβεν Σπάχια το εκτός έδρας «ροζ φύλλο» στην πρεμιέρα, «βομβαρδίζοντας» το αντίπαλο καλάθι από κάθε σημείο του γηπέδου.

Με 24 πόντους (3/5 διπ., 5/8 τριπ., 3/4 βολές) 2 ριμπάουντ, 8 ασίστ και 24 στον δείκτη αξιολόγησης ο άλλοτε παίκτης της Νταρουσάφακα ανάγκασε τον Τσάβι Πασκουάλ να αλλάξει πολλούς παίκτες στο μαρκάρισμά του προκειμένου να τον… εξολοθρεύσει, με τον Καλάθη να αναλαμβάνει και αυτός «ειδική» αποστολή.

Ο Ουίλμπεκιν μίλησε στο SDNA και ανέφερε μεταξύ άλλων ότι ειναι σημαντικό για αυτόν που κάθε φορά που έρχεται στη χώρα μας, έχει την ευκαιρία να επισκέπτεται άτομα από την ΑΕΚ.

«Εγώ απλά κάνω το παιχνίδι μου, δεν επικεντρώνομαι στον αντίπαλο κατά την διάρκεια του αγώνα. Είναι ένας σπουδαίος παίκτης, παίζει εξαιρετικά για πολλά χρόνια στην Euroleague. Προσπαθώ να παίξω όπως εκείνος, στο επίπεδο που τα καταφέρνει αυτός» τόνισε για τον Καλάθη που σε ένα ακόμα ματς (8π., 14 ασίστ, 2 ριμπ., 3 κλεψ.) καθοδήγησε μαεστρικά τον Παναθηναϊκό ΟΠΑΠ.

Στην αγωνιστική του τοποθέτηση δεν αναζήτησε ελαφρυντικά, αλλά στάθηκε στις απουσίες κυρίως των Κέντρικ Ρέι και Τζέρεμι Πάργκο στην περιφέρεια της Μακάμπι που περιόρισαν το rotation, με αποτέλεσμα να αγωνιστεί συνολικά 36:07 λεπτά.

«Σήμερα (σ.σ χθες) μας έλειψαν οι Πάργκο, Ρέι, Λέβι. Χωρίς δικαιολογίες βέβαια πρέπει να αγωνιζόμαστε με όσους παίκτες είναι διαθέσιμοι. Κάναμε πολλά λάθη, εγώ προσωπικά είχα μερικά καθοριστικά. Δώσαμε στον Παναθηναϊκό αρκετά εύκολα καλάθια με πάσες στην πλάτη της άμυνας ή πάνω από αυτή όταν δεν κοιτούσαμε την μπάλα. Θα το δουλέψουμε και θα παρουσιαστούμε καλύτεροι στο επόμενο παιχνίδι.

Κάναμε ένα βήμα μπροστά σήμερα, είναι δύσκολο με την pre-season που είχαμε. Όταν επιστρέψει ο Πάργκο θα παρουσιαστούμε σίγουρα βελτιωμένοι».

Όσον αφορά την επιστροφή του στο κορυφαίο «σκαλοπάτι» του ευρωπαϊκού μπάσκετ αλλά και την Ελλάδα γενικότερα μετά την θητεία του στην ΑΕΚ (2014-15) ο απόφοιτος της Φλόριντα σχολίασε:

«Είμαι χαρούμενος που γύρισα πίσω στην Euroleague. H προηγούμενη χρονιά στο Eurocup ήταν σπουδαία και ευχάριστη. Όμως πλέον βρίσκομαι στο κορυφαίο επίπεδο και χαίρομαι για αυτό. Σχετικά με την Ελλάδα, δεν μπορώ να πω τίποτα αρνητικό. Απόλαυσα την παρουσία μου εδώ. Αγαπώ το φαγητό και είναι σπουδαίο ότι κάθε φορά που έρχομαι μπορώ να επισκέπτομαι άτομα από την ΑΕΚ».

4x Προσφορά* χωρίς κατάθεση από την Betsson! *Όροι & Προϋποθέσεις. 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X