Ανιγκό: «Η ΑΕΚ βασίζεται πιο πολύ στις μονάδες - Το ντέρμπι θα κριθεί στη θέληση»

Ανιγκό: «Η ΑΕΚ βασίζεται πιο πολύ στις μονάδες - Το ντέρμπι θα κριθεί στη θέληση»
Photo Credits: INTIME

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

O Ζοζέ Ανιγκό μίλησε στο Sport24 για το μεγάλο ντέρμπι που θα γίνει σε λίγες ώρες στο ΟΑΚΑ, ανάμεσα στην ΑΕΚ και τον Ολυμπιακό. Ο προπονητής του Πανιωνίου, έχοντας αντιμετωπίσει και τις δύο ομάδες, τόνισε τα δυνατά και τα αδύναμα τους σημεία, ενώ ανέφερε πως το ντέρμπι θα κριθεί στο ποιος το θέλει περισσότερο.

Αναλυτικά όσα είπε ο Ζοσέ Ανιγκό:

– Που θα κριθεί το ντέρμπι; Στην τακτική, στην ατομική ενέργεια;

“Αυτά τα ντέρμπι κρίνονται στη θέληση. Αυτή η ομάδα που θα το κυνηγήσει πιο πολύ, θα το πάρει κιόλας. Σε αυτό το επίπεδο δεν μπορούμε να περιμένουμε θεαματική διαφορά σε επίπεδο τακτικής. Υπάρχουν καλοί προπονητές, ο καθένας με το σκεπτικό του. Έχω παίξει ντέρμπι με τη Μαρσέιγ κόντρα στην Παρί Σεν-Ζερμέν στο “Velodrome” κι έχω την πεποίθηση ότι αυτά τα ματς τα παίρνει η ομάδα που τα θέλει πιο πολύ”.

– Ήττα από την Μπενφίκα η ΑΕΚ, ήττα από τη Μίλαν ο Ολυμπιακός. Πόσο θα επηρεαστούν οι δύο ομάδες;

“Δεν υπάρχει σύγκριση ανάμεσα στα ευρωπαϊκά ματς κι αυτά του πρωταθλήματος. Είναι διαφορετικές διοργανώσεις. Τέτοια παιχνίδια, όπως τα ντέρμπι ενδεχομένως κρίνουν τον τίτλο. Δεν θα επηρεαστούν οι ομάδες από τις ήττες μεσοβδόμαδα”.

– Ποια είναι τα δυνατά και αδύνατα σημεία του Ολυμπιακού;

“Ο Ολυμπιακός έχει καλύτερη ομάδα από πέρυσι, δεν τίθεται αμφιβολία. Ο Μαντί Καμαρά έχει κάνει τη διαφορά στο κέντρο, ο Ντανιέλ Ποντένσε στα “φτερά” κι ο Μιγκέλ Άνχελ Γκερέρο κάνει αρκετές διαφορετικές δουλειές στην επίθεση. Νομίζω το δυνατό σημείο του Ολυμπιακού είναι η ομαδικότητα που παρουσιάζει. Είναι ομάδα, λειτουργεί συλλογικά. Ο αδύναμος κρίκος είναι η άμυνα. Δεν έχει βρει ακόμη αμυντική συνοχή”.

– Ποια είναι τα δυνατά κι αδύνατα σημεία της ΑΕΚ;

“Η ΑΕΚ από την άλλη βασίζεται πιο πολύ στις μονάδες. Είναι παίκτες όπως ο Μάρκο Λιβάγια κι ο Αντρέ Σιμόες που βάζουν τη “σφραγίδα” τους. Δεν μπορώ να πω κάτι για τα αδύναμα σημεία της ΑΕΚ, καθώς γνώρισα την ήττα με τον Πανιώνιο (4-0). Θα ήταν παράλογο να καταδείξω εγώ τις ελλείψεις που σίγουρα θα έχει”.

– Πέδρο Μαρτίνς vs Μαρίνος Ουζουνίδης. Ποιος σας έχει εντυπωσιάσει;

“Έχω καλή άποψη για τον Πέδρο Μαρτίνς. Δεν γνωρίζω προσωπικά τον Μαρίνο Ουζουνίδη. Αλλά, θυμάμαι ότι πέρυσι ήταν στον Παναθηναϊκό κι έκανε καλή δουλειά παρά τις δυσκολίες. Είναι ποιοτικός προπονητής, έκανε καλή δουλειά. Αλλά και στην ΑΕΚ σε αυτό το διάστημα που έχει δουλέψει έχει κάνει καλή έργο. Σε ομάδες με τέτοιες απαιτήσεις χρειάζεται χρόνος και συνήθως αυτός δεν είναι πάντα δεδομένος. Δεν είναι εύκολο”.

– Τελικά, ποια ομάδα είναι το φαβορί κατά την άποψή σας;

“Ειλικρινά, δεν βλέπω φαβορί. Για μένα είναι 50%-50% οι πιθανότητες. Θα κριθεί στην ενέργεια, στο χαρακτήρα που θα βγάλουν και θα δείξουν οι δύο ομάδες”.

– Η έδρα παίζει ρόλο;

“Η έδρα σαφέστατα μπορεί να παίξει ρόλο. Το ΟΑΚΑ δεν είναι… “Velodrome”, αλλά το κοινό της ΑΕΚ είναι απαιτητικό. Το διαπίστωσα και πέρυσι. Συνήθως το αβαντάζ σε αυτές τις περιπτώσεις είναι με τη γηπεδούχο ομάδα, αλλά αντίστροφα είναι εύκολα αυτή η πίεση να μεταφερθεί από τους οπαδούς στην ομάδα τους.”

– Ο τίτλος θα είναι κούρσα τριών ομάδων; Θα κριθεί, εκτιμάτε, τελευταίες αγωνιστικές;

“Θεωρώ ότι ΠΑΟΚ, Ολυμπιακός κι ΑΕΚ βρίσκονται στο ίδιο επίπεδο. Οι παίκτες τους είναι στο ίδιο επίπεδο. Κατά τη γνώμη μου δεν θα ξεχωρίσει κάποιος από τους τρεις μέχρι τα Χριστούγεννα. Θα πάνε μαζί. Όταν ξεχωρίσει κάποιος, θα είναι από τα μεταξύ τους ντέρμπι. Εκεί θα κριθεί ο τίτλος”.

– Ο Παναθηναϊκός είναι άλλη μία ομάδα με πολύ δυνατή εκκίνηση. Πώς τον έχετε δει μέχρι τώρα;

“Ο Παναθηναϊκός, ομολογώ ότι, με εξέπληξε. Είναι μια νέα ομάδα, με νέους παίκτες. Αλλά, θα πρέπει να κριθεί σε βάθος χρόνου. Το πιο δύσκολο στο ποδόσφαιρο είναι η συνέχεια. Μου θυμίζει λίγο τη Μονακό. Μια ομάδα, δηλαδή, που παραδοσιακά – ειδικά τα τελευταία χρόνια – βασίζεται σε νεαρούς παίκτες και κάνει καλές πορείες.

Μέχρι τώρα ο Παναθηναϊκός είναι η έκπληξη, πρέπει να δούμε και τη συνέχεια. Για παράδειγμα, ο Αστέρας είναι καλή ομάδα. Έχει βγάλει δύσκολο πρόγραμμα (Ολυμπιακός, ΑΕΚ, ΠΑΟΚ, Άρη, Παναθηναϊκό). Αν δεν είχε παίξει μαζεμένα με δύσκολους αντιπάλους, θα μπορούσε να βρισκόταν ακόμη και στην κορυφή της βαθμολογίας”.

– Μπορούν να προκριθούν οι ελληνικές ομάδες στην επόμενη φάση Champions League και Europa League;   

“Θεωρώ δύσκολο να προκριθούν ΑΕΚ κι Ολυμπιακός. Όταν χάνεις στην έδρα σου από την Μπενφίκα ή δεν μπορείς να νικήσεις στην έδρα του την Μπέτις – δεν παίρνεις δηλαδή τρίποντα στα εντός έδρας – τότε είναι πολύ δύσκολο να μιλάς για πρόκριση. Κι ο ΠΑΟΚ ηττήθηκε στην έδρα του, αλλά ήταν από την Τσέλσι η οποία είναι το απόλυτο φαβορί για την πρώτη θέση”.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X