Καββαδάς: «Φέτος θα είμαστε σκληροί»

Με Καββαδά στο Περιστέρι η ΑΕΚ!
Photo Credits: INTIME

Η αύρα των δύο περσινών τίτλων είναι ακόμα εμφανής στην ΑΕΚ. Η αυτοπεποίθηση που γέννησαν οι επιτυχίες της σεζόν 2017/18 φαίνεται στο βλέμμα των παικτών που έμειναν στην ομάδα. Ένας από αυτούς είναι και ο Βασίλης Καββαδάς, ο οποίος θα έχει ως αποστολή – όπως και όλοι οι παραμένοντες – να μεταβιβάσει αυτή τη νοοτροπία στους νέους παίκτες της ομάδας.

Στα 27 του χρόνια, ο δυναμικός σέντερ βρίσκεται στην καλύτερη ηλικία του και μοιάζει έτοιμος για μία σπουδαία σεζόν. Ο ρόλος του εξάλλου αναμένεται να είναι αναβαθμισμένος φέτος, με τον ίδιο να μοιάζει έτοιμος για τις νέες προκλήσεις που έρχονται.

Στην συνέντευξη που παραχώρησε στο Sport24.gr, ο Βασίλης Καββαδάς ήταν ο γνωστός εαυτός του: Σοβαρός, απέφυγε τις μεγάλες κουβέντες παρά τον… πειρασμό από τις περσινές επιτυχίες, εστιάζοντας σε δύο πράγματα, τα πλέον απαραίτητα: Την δουλειά και την υγεία.

 

Είναι μία νέα σεζόν, με νέες προκλήσεις για την ΑΕΚ. Ποιες είναι οι πρώτες σκέψεις σου;

“Σε λίγες ημέρες ξεκινάει η σεζόν. Πιστεύω ότι η ομάδα δούλεψε καλά σε όλη την προετοιμασία, παρότι εγώ λόγω τραυματισμού δεν μπόρεσα να βοηθήσω όσο θα ήθελα. Πρέπει να είμαστε έτοιμοι όταν έρθει η ώρα. Να δούμε κάθε παιχνίδι με την σειρά του ώστε να μπορέσουμε να έχουμε μία καλή σεζόν”.

 

Πέρυσι ανεβάσατε τον πήχη πάρα πολύ ψηλά με την πορεία σας. Φέτος, τι μπορούμε να περιμένουμε από την ΑΕΚ;

“Είμαστε μία νέα ομάδα σε σχέση με πέρυσι. Έχουμε πολλούς νέους παίκτες και καινούριο προπονητή. Πρέπει πρώτα να βρούμε την χημεία μας, να δουλέψουμε μαζί, να έχουμε περισσότερο χρόνο μέσα στο γήπεδο και να μάθουμε ο ένας τον άλλο. Πάνω από όλα το βασικό είναι να έχουμε υγεία και σίγουρα θα ξανάρθουν καλά αποτελέσματα με κόπο και υπομονή”.

 

Έχει γίνει αρκετή κουβέντα σχετικά με το γεγονός ότι ο κόουτς Μπάνκι έχει ένα διαφορετικό στυλ από αυτό που έχουμε συνηθίσει. Εσύ πώς θα περιέγραφες την φιλοσοφία του;

“Αρχικά να πω ότι ο κόουτς δουλεύει πάρα πολύ. Του αρέσει το γρήγορο παιχνίδι και έχει ωραίες ιδέες μέσα στο παρκέ, αλλά και έξω από αυτό. Μου αρέσει ο τρόπος που σκέφτεται. Πιστεύω ότι θα βγει το αποτέλεσμα μέσα στις 4 γραμμές και θα δούμε μία ΑΕΚ ανταγωνιστική, δυνατή, σκληρή και με ωραίες ιδέες στο γήπεδο”.

 

Η ΑΕΚ ανεβάζει διαρκώς τον πήχη. Κάθε χρόνο γίνεται η κουβέντα για το αν μπορεί να μπει σφήνα σε Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό. Πέρυσι κέρδισε και τους δύο στον δρόμο για την κατάκτηση του Κυπέλλου. Πόσο ρεαλιστικό είναι να περιμένουμε από την ΑΕΚ να κάνει ακόμα ένα βήμα μπροστά φέτος.

“Πέρυσι ήταν μία εξωπραγματική, μία ονειρεμένη χρονιά. Ζήσαμε κάτι που ίσως να μην ξανασυμβεί. Είμαστε ευλογημένοι για αυτό και είμαστε τυχεροί που ζήσαμε τέτοιες στιγμές. Παρόλα αυτά, δεν είναι εύκολο να μπεις σφήνα στους δύο “αιωνίους”, αν και τα καταφέραμε πέρυσι σε έναν βαθμό. Από εκεί και πέρα, δεν χρειάζονται μεγάλες κουβέντες. Είναι νωρίς ακόμα. Ξεκινάνε τώρα τα επίσημα παιχνίδια και οφείλουμε να είμαστε έτοιμοι όταν μπούμε στο παρκέ”.

 

Στο Champions League πρέπει να υπερασπιστείτε τα σκήπτρα σας. Ξεκινάτε σε έναν δύσκολο όμιλο.

“Σίγουρα είμαστε σε δύσκολο όμιλο. Ετοιμαζόμαστε για να έχουμε διπλά παιχνίδια κάθε εβδομάδα. Εμείς το μόνο που πρέπει να κάνουμε είναι να ακούμε τις οδηγίες του προπονητή. Να είμαστε σκληροί, μαχητικοί και ανταγωνιστικοί μέσα στο γήπεδο και να βλέπουμε κάθε παιχνίδι ξεχωριστά για να το χτυπήσουμε”.

 

Από τον Βασίλη Καββαδά τι να περιμένουμε φέτος;

“Πρώτα από όλα να έχει την υγεία του, ώστε να επιστρέψει σιγά-σιγά και να μπορέσει να βοηθήσει την ΑΕΚ να πετύχει στους στόχους της”.

 

Είναι ίσως η Εθνική στο μυαλό σου ενόψει των παράθυρων της FIBA; Σκέφτεσαι ότι πιθανόν με τις εμφανίσεις σου να κερδίσεις ξανά μία θέση στην ομάδα;

“Σίγουρα κάθε αθλητής θέλει να αγωνιστεί στην Εθνική. Είναι κάτι πολύ σημαντικό. Το έχω ξαναζήσει, είναι καταπληκτικό συναίσθημα. Από εκεί και πέρα θέλω να επιστρέψω, να είμαι γερός, να δουλέψω καλά, να βρω ρυθμό και όλα να πάνε καλά”.

4x Προσφορά* χωρίς κατάθεση από την Betsson! *Όροι & Προϋποθέσεις. 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X