Ματς, στα οποία η ΑΕΚ πρέπει να είναι… κυκλώνας!

Ματς, στα οποία η ΑΕΚ πρέπει να είναι… κυκλώνας!
Photo Credits: INTIME

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Αν πάνε όλα καλά και ο κυκλώνας «Ζορμπάς» δεν πάρει και… σηκώσει και το ποδόσφαιρο στο διάβα του, ξεκινά το Σάββατο ένα οχταήμερο-φωτιά για την ΑΕΚ, με τρία πολύ κρίσιμα παιχνίδια. Αρχής γενομένης φυσικά, από το Ηράκλειο και την αναμέτρηση με τον ΟΦΗ. Θεού θέλοντος και καιρού επιτρέποντος, κυριολεκτικά.

Την Τρίτη, ακολουθεί η εντός έδρας αναμέτρηση με την Μπενφίκα, για τη 2η αγωνιστική στο Τσάμπιονς Λιγκ και την άλλη Κυριακή, το ντέρμπι με τον ΟΣΦΠ. Και οι δύο αυτές ματσάρες, στο ΟΑΚΑ.

Με την ΑΕΚ να έχει ξεσυνηθίσει, τόσο η ίδια, όσο και ο φίλαθλος κόσμος της, τις ήττες, τα δύο απανωτά άσχημα αποτελέσματα, σε Άμστερνταμ και Τούμπα, σαφώς και δεν άρεσαν σε κανέναν, αλλά σε καμία περίπτωση δεν προκάλεσαν τριγμούς μέσα στην ομάδα.

Και καλώς δεν προκάλεσαν τριγμούς, μια ήττα στην Ευρώπη ύστερα από 14 μήνες ή 14 παιχνίδια αν προτιμάτε αήττητου και μια ήττα στο πρωτάθλημα ύστερα από έναν ολόκληρο χρόνο (25 αγώνες) και μάλιστα σε μια εκ των δύο, πιο δύσκολες έδρες της χώρας.

Η ΑΕΚ έχει αποδείξει την τελευταία διετία ότι ξέρει να διαχειρίζεται τις λιγοστές αγωνιστικές κρίσεις που έχουν προκύψει και στην περίπτωση των δύο ηττών, δεν μιλάμε καν για κρίση. Μιλάμε όμως για αποτελέσματα, που βάζουν την ομάδα με την πλάτη στον τοίχο, όσον αφορά στα επόμενα παιχνίδια της, ειδικά για το πρωτάθλημα.

Σε μια σεζόν, που είναι ξεκάθαρο ότι τρεις ομάδες μπορούν να διεκδικήσουν τον τίτλο, θα πρέπει πέρα από τα ντέρμπι, να έχεις από ελάχιστες έως μηδαμινές απώλειες στα υπόλοιπα παιχνίδια σου.

Τον τρόπο με τον οποίο κέρδισε ο ΠΑΟΚ τον Αστέρα Τρίπολης και ο ΟΣΦΠ τον Πανιώνιο, τον είδαμε, αλλά στη βαθμολογία, δεν μετράει ο τρόπος, αλλά οι βαθμοί. Κοινώς, την ΑΕΚ δεν την… παίρνει με τίποτα να αφήσει πόντους στο Ηράκλειο και κατόπιν δεν θα την… παίρνει να χάσει και το δεύτερο ντέρμπι της σεζόν, ειδικά από τη στιγμή που θα είναι στην έδρα της.

Τα παιχνίδια για τον όμιλο του Τσάμπιονς Λιγκ, είναι μια εντελώς διαφορετική ιστορία. Αν θέλουμε δηλαδή να είμαστε ρεαλιστές, στην επιστροφή της ΑΕΚ στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση ύστερα από τόσα χρόνια, το βασικό είναι να δείχνει η ομάδα ανταγωνιστική και να είναι «σκληρό καρύδι» σε όλα τα παιχνίδια της. Από εκεί και πέρα, για να γίνει η υπέρβαση και να μπορεί η «Ένωση» να ελπίζει στην 3η θέση, προφανώς θα πρέπει να κερδίσει την Μπενφίκα την Τρίτη ή έστω να μην χάσει.

Προσωπικά – και υποθετικά εννοείται – αν μου έδιναν ένα «πακετάκι» για τα τρία ματς που ακολουθούν, με νίκες επί ΟΦΗ και ΟΣΦΠ και με μια ισοπαλία με την Μπενφίκα, θα το έπαιρνα και θα έλεγα και χίλια ευχαριστώ! Για να μην πω ότι θα σκεφτόμουν σοβαρά και το «πακέτο» με νίκες επί ΟΦΗ, ΟΣΦΠ και μια ήττα στο γκολ από την Μπενφίκα. Άντε, δεν θα το… πω για να μην με πάρει και με σηκώσει από αυτά που θα σχολιάσετε. Όχι τίποτα άλλο, αλλά περιμένουμε και τον «Ζορμπά».

Υ.Γ.: Έγινε τουλάχιστον μια αρχή, με την πειθαρχική δίωξη που άσκησε, ο ποδοσφαιρικός εισαγγελέας στον Λουτσέσκου. Και λέω «αρχή» γιατί τα τραγικά που έχει πει, δεν μπορεί να αφορούν μόνο στα πειθαρχικά όργανα του ποδοσφαίρου, πολύ απλά επειδή ξεπερνάνε το ποδόσφαιρο. Στην Ελλάδα, πρέπει ο κάθε επικίνδυνος να το… τερματίζει, για να επέμβει η Δικαιοσύνη. Και στην προκειμένη περίπτωση, ο Ρουμάνος έχει ξεπεράσει τον… τερματισμό. Άντε να δούμε…

Υ.Γ.2.: Μεγαλύτερη θλίψη κι από αυτά που λέει ο Λουτσέσκου, προκαλεί το περιβάλλον που τον υποστηρίζει. Όσο κι αν λες ότι τα έχεις δει, τα έχεις ακούσει και τα έχεις διαβάσει όλα από το συγκεκριμένο περιβάλλον τους τελευταίους μήνες, έρχεται κάτι πιο αηδιαστικό και κάτι πιο ντροπιαστικό, για να σε διαψεύσει. Όταν δηλαδή διαβάζεις, όχι απλά υπεράσπιση του Λουτσέσκου για τα περί Χίτλερ, αλλά με την επισήμανση ότι… το μοναδικό λάθος που έκανε ο Ραζβάν στη σύγκριση της περσινής κλοπής του πρωταθλήματος από τον ΠΑΟΚ με το καθεστώς του Χίτλερ, είναι ότι αυτό που συνέβη πέρυσι στην Ελλάδα δεν το έκανε ούτε ο Χίτλερ, σου έρχεται αυτόματα εμετός.

Υ.Γ.3.: Δεν υπάρχει προηγούμενο, ανθρώπου του αθλητισμού, παγκοσμίως, που να έχει συγκρίνει και μάλιστα δύο φορές, μια απόφαση που για τον ίδιο ήταν άδικη, με τις θηριωδίες του Χίτλερ. Και δεν υπάρχει γιατί σε όλο τον κόσμο, με πρώτη την ίδια την Γερμανία, θα υπάρξει σκληρή και παραδειγματική τιμωρία από τις Αρχές, σε όποιον διανοηθεί να ξεστομίσει κάτι τέτοιο.

Υ.Γ.4.: Αλλά, ας πούμε ότι αυτός είναι τρελός, γραφικός, επικίνδυνος ή ότι πολύ απλά εκμεταλλεύεται πως εργάζεται στη χώρα της ατιμωρησίας. Οι εντός και γύρω από τον ΠΑΟΚ (όσοι το κάνουν φυσικά και όχι όλοι), καταλαβαίνουν τι κάνουν, τι λένε, τι γράφουν; Είναι τόσο αρρωστημένοι, που βάζουν στη… ζυγαριά, ένα οποιοδήποτε ποδοσφαιρικό γεγονός (αφήνουμε τελείως στην άκρη, το τι έγινε και την παράνοια μέσα στην οποία ζούνε) με το μεγαλύτερο κακό που έχει βιώσει ποτέ η ανθρωπότητα; Ποιο ποδόσφαιρο, ρε ηλίθιοι, όταν πέθαναν πάνω από 80 εκατομμύρια άνθρωποι; Ποιο ποδόσφαιρο; Αυτό που δεν παιζόταν και δεν υπήρχε στην Ελλάδα, επειδή ο κόσμος πέθαινε, υπέφερε και πεινούσε; Δεν έχετε προγόνους, δεν έχετε συγγενείς, μέσα στους 600.000 ανθρώπους που πέθαναν στην πατρίδα μας, όπου χάθηκε πάνω από το 10% του πληθυσμού της;

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X