Σαργκάνης: «O Μπάρκας μπορεί να γίνει ο τερματοφύλακας της Εθνικής στο μέλλον»

Σαργκάνης: «O Μπάρκας μπορεί να γίνει ο τερματοφύλακας της Εθνικής στο μέλλον»
Photo Credits: INTIME

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Ενας εκ των κορυφαίων τερματοφυλάκων που έχει αναδείξει η Ελλάδα, ο Νίκος Σαργκάνης, μίλησε στο Metrosport.gr και συνέκρινε τους δύο γκολκίπερ του ντέρμπι ΠΑΟΚ – ΑΕΚ, τον Αλέξανδρο Πασχαλάκη και τον Βασίλη Μπάρκα.

Ο παλαίμαχος πορτιέρο ανέδειξε νικητή τον τερματοφύλακα της Ένωσης, χαρακτηρίζοντας τον πιο σταθερό. Μάλιστα, του ζητήθηκε να βαθμολογήσει (με άριστα το 10) τα χαρακτηριστικά των δύο τερμτοφυλάκων, ενώ έκανε και ένα σχόλιο για το παιχνίδι.

Αναλυτικά όσα είπε:

-Ριφλέξ: «Εχουν και οι δύο πολύ καλά στοιχεία, είναι ικανοί σε αυτό το κομμάτι, έχουν πολύ καλές αντιδράσεις»

Πασχαλάκης 8, Μπάρκας 8.

 -Εξόδους: «Οι τερματοφύλακες γενικότερα πρέπει να έχουν μεγάλη σταθερότητα σε αυτό το κομμάτι».

Πασχαλάκης 7, Μπάρκας 8.

-Τετ-α-τετ:

Πασχαλάκης 7, Μπάρκας 7.

-Τοποθετήσεις:

Πασχαλάκης 7, Μπάρκας 8.

-Να παίζει την μπάλα με τα πόδια: «Σημασία σε αυτό το κομμάτι όπως και στο επόμενο με τα χέρια δεν έχει απλά να διώξει την μπάλα. Αλλά να δώσει την σωστή πάσα είτε με τα πόδια είτε με τα χέρια, στο σωστό χρόνο και με ακρίβεια.

Πασχαλάκης 7, Μπάρκας 8.
-Να παίζει την μπάλα με τα χέρια:

Πασχαλάκης 7, Μπάρκας 8.
-Αποκρούσεις πέναλτι: «Το πέναλτι είναι θέμα συγκυρίας και ψυχολογίας, δεν έχει να κάνει με το πόσο καλός τερματοφύλακας είναι κάποιος. Και οι δύο είναι πολύ καλοί σε αυτό το κομμάτι». Πασχαλάκης 8, Μπάρκας 8.

-Αντίληψη φάσεων: «Ολα εξαρτώνται από το στήσιμο της ομάδας, δεν είναι ότι ο τερματοφύλακας δεν μπορεί να διαχειριστεί μια κατάσταση, απλά πολλές φορές είναι τέτοιο το στήσιμο που δεν τον βοηθάει».

Πασχαλάκης 7, Μπάρκας 8.

 
-Προσωπικότητα: «Αυτό το κομμάτι χρειάζεται σοβαρότητα, συνεχή παρουσία και ενέργεια». Πασχαλάκης 6, Μπάρκας 8.

-Ηγετικά χαρακτηριστικά: «Είναι νωρίς για να φανούν ηγετικά χαρακτηριστικά γιατί φέτος παίζουν βασικοί στις ομάδες τους, θα πρέπει να περιμένουμε».

Πασχαλάκης 7, Μπάρκας 7.

 
-Τεχνική: «Εχουν πολύ καλή τεχνική και οι δύο».

Πασχαλάκης 7, Μπάρκας 7.

Σύνολο: Πασχαλάκης 78/110 – Μπάρκας 86/110.

«Εδώ θέλω να πω πως και οι δύο είναι πολύ καλοί τερματοφύλακες. Κάπου ο Πασχαλάκης χάνει τη σοβαρότητα του, ο Μπάρκας είναι πιο σταθερός, αλλά περιμένω πολλά και από τους δύο. Αν ο Πασχαλάκης σταθεροποιήσει την απόδοσή του και μειώσει τις υπερβολές που έχει στους αποκρούσεις του, θα πάει ψηλά. Ο Μπάρκας είναι ένας καλός τερματοφύλακας και μάλιστα του είχα προτείνει να φύγει στο εξωτερικό» τόνισε σε ένα γενικό σχόλιο για τους δύο.

-Θα επηρεάσει τον Πασχαλάκη η κλήση σε απολογία;

«Δεν νομίζω, αλλά όταν ένας αθλητής αγωνίζεται σε μια μεγάλη ομάδα αντιπροσωπεύει το σύνολο όχι μόνο τον εαυτό του. Γι’ αυτό και ο Πασχαλάκης θα πρέπει να είναι προσεκτικός εντός και εκτός γηπέδου».

-Ποιος είναι καλύτερος αυτό το χρονικό διάστημα;

«Ο Πασχαλάκης με το ξεκίνημα με ενθουσίασε, όμως με τις υπερβολές που έκανε και με τις άμεσες λύσεις που δεν δόθηκαν, αυτή τη στιγμή είναι ένα βήμα πίσω τον Μπάρκα».

-Αξίζει να κληθεί ο Πασχαλάκης στην Εθνική;

«Αξίζει απλά πρέπει να σταθεροποιήσει την απόδοσή του, να μην έχει διακυμάνσεις. Πρέπει να γίνει απλός στο παιχνίδι του, πιο αποτελεσματικός».

-Είναι ο Μπάρκας ο τερματοφύλακας που έψαχνε η Εθνική Ελλάδος για το μέλλον;

«Νομίζω πως ο Μπάρκας θα μπορέσει να τα καταφέρει με τον τρόπο που αγωνίζεται να γίνει ο τερματοφύλακας της Εθνικής στο μέλλον. Εχει την προσωπικότητα, την οντότητα, εμπνέει εμπιστοσύνη στους συμπαίκτες του σε όποια ομάδα  και να παίζει».

-Κάντε μας ένα σχόλιο για το ντέρμπι ανάμεσα στον ΠΑΟΚ και την ΑΕΚ.

«Είναι ένα παιχνίδι που δεν μπορώ να δώσω φαβορί, ο ΠΑΟΚ ήταν σκέτη απογόητευση με την Τσέλσι. Σίγουρα ήταν ένας μεγάλος αντίπαλος απέναντι αλλά δεν έδειξε απολύτως τίποτα. Τον είχα για φαβορί στον τίτλο, εύχομαι να ανεβάσει την απόδοσή του και να δικαιώσει όσους πίστεψαν ότι θα είναι πρωταθλητής. Η ΑΕΚ είναι σταθερή ομάδα, δεν αντέδρασε καλά με τον Αγιαξ  αλλά οι ελληνικές ομάδες με τα μεγαθήρια της Ευρώπης απέχουν πολύ. Το ντέρμπι θα είναι ισορροπημένο, θα κριθεί στα ένα με δύο γκολ. Θα φυλάξουν τα νώτα τους, θα κοιτάξουν πρώτα να μην χάσουν και μετά θα σκεφτούν πως θα κερδίσουν. Δεν νομίζω πως υπάρχει αυτοσκοπός πως να κερδίσουμε, είναι ντέρμπι, παίζουν ρόλο αρκετοί αστάθμητοι παράγοντες».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X