Ψάχνουν τον Ταϊλανδό στον Παναθηναϊκό

Θέλει να «σβηστεί» η τιμωρία του Παναθηναϊκού στην Ευρώπη ο Ταϊλανδός

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Από την πλευρά του Γιάννη Αλαφούζου έχει διαρρεύσει, σε ΜΜΕ συμφερόντων του μάλιστα πρόσφατα, ότι η συμφωνία έχει «κλειδώσει». Όσον αφορά τον Παϊρόζ Πιεμπονγκσάντ και τους συνεργάτες του κρατούν ακόμη πιο «σφιχτή» στάση, δίχως να προκύπτει τίποτα ως πληροφόρηση. To όλο σκηνικό δείχνει τη σοβαρότητα της κατάστασης και μία συμφωνία, η οποία δεν τροχοδρομείται στον Τύπο και σε επίπεδο εντυπώσεων αλλά ουσίας.

Όσον αφορά το επόμενο Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΑΕ Παναθηναϊκός είναι άγνωστο, αυτή τη στιγμή, από ποιους θ’ αποτελείται η σύνθεσή του. Ποια πρόσωπα θα μείνουν, αν μείνουν και ποια θα εκπροσωπήσουν τον Παϊρόζ, εφόσον τούτο συμβεί. Αυτό που, επίσης, δεν είναι γνωστό αφορά το αν έχει υπογραφεί η συμφωνία ή όχι. Κι αν έχει υπογραφεί, έστω κι αν δεν υπάρχουν επίσημες ανακοινώσεις, τι προβλέπει και πως ακριβώς θα προκύψει η επόμενη ημέρα, διοικητικά, στον Παναθηναϊκό. Θέμα ωρών να γνωστοποιηθούν τα πάντα…

ΑΡΝΗΤΙΚΟ ΤΟ DUE DILIGENCE

Η έντυπη έκδοση του Sportime από την πρώτη ημέρα ολοκλήρωσης των ελέγχων (νομικού, λογιστικού, οικονομικού) έχει μεταφέρει την πληροφορία ότι το πόρισμα ήταν αρνητικό από την Deloitte. Μπορεί ν’ αναφέρεται συχνά-πυκνά, και για λόγους που έχουν αναλυθεί, η καθυστέρηση υλοποίησης της συμφωνίας (πρόκειται για μία διαδικασία που έχει συμπληρώσει 5 μήνες πλέον), ωστόσο είναι δύσκολο για τον κόσμο ίσως να καταλάβει πόσο τοξική οικονομικά εταιρεία υπήρξε κι εξακολουθεί να λογίζεται ως τέτοια το «τριφύλλι» (σε μικρότερο βαθμό σε σχέση με τον Μάιο, μετά τις ΑΜΚ που έκλεισαν έκτοτε).

Σημασία σαφώς υπάρχει να τονιστεί ότι το due diligence υπήρξε απολύτως αρνητικό (όπως αρνητική γνώμη είχε ο τελευταίος ισολογισμός της ΠΑΕ από την Grant Thornton) και ουσιαστικά προέτρεπε τον Παϊρόζ Πιεμπονγκσάντ και τους συνεργάτες του να μην προχωρήσουν στην εταιρική εμπλοκή τους. Σπανιότατα γίνονται τέτοιες επιχειρηματικές πράξεις με αρνητικό due diligence, τη στιγμή που ο επενδυτής πολλές φορές δεν προχωράει καν με οριακά θετικό!

Το σημαντικό της ιστορίας είναι πως ο Ταϊλανδός επέμεινε κι ολοκληρώνει τις διαδικασίες εισόδου στην ΠΑΕ, παρά τον αρνητικό εισηγητικό χαρακτήρα του πορίσματος του συνόλου των ελέγχων. Τούτο σημαίνει ότι υπάρχει πλάνο, που μένει να παρουσιαστεί επίσημα και στον κόσμο του Παναθηναϊκού.

ΠΟΙΑ ΛΕΦΤΑ ΤΗΣ ΜΟΥΣΚΡΟΝ;

Κυκλοφόρησε κατά κόρον ότι ο Πιεμπονγκσάντ περιμένει την αγοραπωλησία της βελγικής ομάδας, ώστε να λάβει χρήματα για να μπει στους «πράσινους»! Σε πλήρη παράφραση δηλώσεων του προέδρου Ντεκλέρκ, ο οποίος χαρακτήρισε την εξέλιξη αυτή υπό τη μορφή προτεραιοτήτων που θέτει ο Παϊρόζ. Ο Ταϊλανδός απέκτησε τις μετοχές της Εξέλ αντί 10 ευρώ! Λαμβάνοντας τα χρέη της, ύψους 1,5 εκατ. ευρώ. Πλήρωσε τα 2 εκατ. ευρώ για την αδειοδότησή της και είναι απορίας άξιο το εξής. Πόσα χρήματα μπορεί να βγάλει από τη Μουσκρόν ο Πιεμπονγκσάντ για να κάνει επενδυτικό άλμα, με τους συνεργάτες του, στο «τριφύλλι»; Αστείες θεωρίες με σκοπό την εσφαλμένη ενημέρωση των φιλάθλων.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X