Εντυπωσίασαν τα... διαμαντάκια της ΑΕΚ στην Κύπρο!

Εντυπωσίασαν τα... διαμαντάκια της ΑΕΚ στην Κύπρο!
Photo Credits: INTIME

Ο Λούκα Μπάνκι και οι συνεργάτες του κατά τη διάρκεια του τουρνουά «Νέοφυτος Χανδριώτης», έκτος από τους… μεγάλους  έπρεπε να έχουν την προσοχή τους και στους νεαρούς αθλητές της ομάδας

Οι νεαροί παίκτες της ΑΕΚ, Δημήτρης Μωραΐτης, Γιάννης Αγραβάνης και Γιώργος Τσαλμπούρης  λόγω των πολλών απουσιών πήραν την ευκαιρία τους και η αλήθεια είναι πως την… άρπαξαν από τα μαλλιά. Όσον αφορά όμως τον 19χρονο Δημήτρη Μωραΐτης όπου αναδείχτηκε και MVP της διοργάνωσης, ήταν η αποκάλυψη της «Βασίλισσας».

Οι αριθμοί του και η συνολική παρουσία του πάνω στο παρκέ ήταν αντικείμενο συζήτησης στην Κύπρο. Δεν δίστασε να πάρει «μεγάλα» σουτ αλλά και δημιουργήσει, ήταν εκρηκτικός, με αυτοπεποίθηση και  έδειξε ότι αξίζει μεγαλύτερης προσοχής. Στο τουρνουά είχε κατά μέσο όρο 11.3 πόντους, 4.0 ασίστ και 2.3 ριμπάουντ, σε περίπου 23 λεπτά.

Ωστόσο, ο Ιταλός κόουτς έδωσε ευκαιρίες και στα υπόλοιπα νεαρά παιδιά του ρόστερ. Άλλωστε, έχει ξεκαθαρίσει πως όποιος δεν βρει χώρο στο «κιτρινόμαυρο» ρόστερ, θα δοθεί δανεικός σε κάποια άλλη ομάδα, προκειμένου πάρει παιχνίδια στα πόδια του και να «ψηθεί».

Ο Γιάννης Αγραβάνης έδειξε καλά στοιχεία στην άμυνα και πως βελτιώνει σταδιακά και το μακρινό σουτ του. Στο ματς με τον Παναθηναϊκό βοήθησε στα ριμπάουντ (3), ενώ σε αυτό με την Χίμκι πέτυχε 5 πόντους, κάνοντας και ένα εντυπωσιακό κάρφωμα κόντρα στους Ρώσους.

Ο Γιώργος Τσαλμπούρης έπαιξε συνολικά 24:23 λεπτά κι έδειξε πιο βελτιωμένος, αλλά και πιο έτοιμος σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια, δείχνοντας πως ο δανεισμός του στον Κολόσσο Ρόδου ότι του το έκανε καλό. Στο ματς με τον Παναθηναϊκό είχε σε μόλις 7:55, 5 πόντους, 1 ριμπάουντ και 1 ασίστ.

Ο Νίκος Ρογκαβόπουλος είναι ένα παιδί που ξεχειλίζει από ταλέντο. Η επαφή του με το καλάθι και τα αθλητικά του προσόντα έχουν ως αποτέλεσμα να ξεχωρίσει εδώ και μία διετία. Ο 17χρονος παίκτης έπαιξε για 10 λεπτά συνολικά στα δύο πρώτα ματς, ενώ σε αυτό με την Μακάμπι Τελ Αβίβ δεν χρησιμοποιήθηκε καθόλου. Στο ματς με τον Παναθηναϊκό είχε 3 ριμπάουντ και 1 ασίστ (7:02) και σε αυτό με την Χίμκι 1 ασίστ (3:10).

Η ΑΕΚ έχει ένα… χρυσωρυχείο στα χέρια της και καλείται να βρει τρόπο να το αξιοποιήσει. Η αλήθεια είναι πως δεν γίνεται να δώσει χρόνο συμμετοχής σε όλους τους νεαρούς για να «ψηθούν» κι άλλο επειδή οφείλει να παραμείνει ανταγωνιστική στο υψηλότερο επίπεδο. Επιπλέον δεν μπορεί ούτε και να τους κρατήσει εάν δεν υπάρχει χώρος για αυτούς στην ομάδα. Στην “Βασίλισσα” όμως καλούνται να βρουν λύση σε αυτό.

4x Προσφορά* χωρίς κατάθεση από την Betsson! *Όροι & Προϋποθέσεις. 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X