Τα... έβαλαν με τον Δήμαρχο Αρη στη Νέα Φιλαδέλφεια και οι δικοί του!

Τα... έβαλαν με τον Δήμαρχο Αρη στη Νέα Φιλαδέλφεια και οι δικοί του!

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Μιχάλης Λάλος – «…οι λόγοι παραίτησής μου»: Αντισυναδελφική και προσβλητική συμπεριφορά πρώην πλέον αντιδημάρχου (ποιας;;;)

Μόλις λάβαμε από τον προσφάτως παραιτηθέντα αντιδήμαρχο Οικονομικών, της διοίκησης Βασιλόπουλου, κ. Μιχαήλ Λάλο-Αναγνώστου, την ανοιχτή επιστολή παραίτησής του, την οποία και δημοσιεύουμε στη συνέχεια, στο σύνολό της.

Συνοπτικά, ως λόγους παραίτησής του αναφέρει:

  • «…το γενικότερο πλαίσιο απαξίωσης του ρόλου της τοπικής αυτοδιοίκησης που έχει αποφασίσει να επιβάλλει η σημερινή κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ…», αλλά και
  • «…την αντισυναδελφική έως και προσβλητική συμπεριφορά, συγκεκριμένης δημοτικής συμβούλου (πρώην πλέον αντιδημάρχου) απέναντι στο πρόσωπο μου αλλά και σε λοιπά μέλη της Δημοτικής ομάδας και της παράταξης μας, κατά το τελευταίο χρονικό διάστημα. Η συγκεκριμένη σύμβουλος χρησιμοποιώντας πρακτικές που σε καμία περίπτωση δεν συνάδουν με τις αρχές, τα ήθη και το αξιακό σύστημα της αριστεράς όπως αυτά τηρούνταν μέσα σε κάθε συλλογική διαδικασία  μέχρι πρότινος, δημιούργησε μείζονα προβλήματα ηθικής και πολιτικής τάξης…».

Σύμφωνα με την επιστολή παραίτησης, ο δεύτερος εκ των δύο αναφερόμενων ανωτέρω λόγων, είναι αυτός «…που έπαιξε καταλυτικό ρόλο στην απόφαση της πρόωρης αποχώρησης μου από τη διοίκηση του Δήμου και τη δημοτική παράταξη ‘Δύναμη Πολιτών’…»!!!

Ο κ. Μιχάλης Λάλος υπήρξε εκ των κορυφαίων στελεχών της παράταξης Βασιλόπουλου και «στυλοβάτης» της διοίκησης, αφού ήταν και ο μόνος αντιδήμαρχος που διατήρησε την αντιδημαρχία στον καίριο τομέα των Οικονομικών ακόμα και μετά τη συνήθη αλλαγή των αντιδημάρχων στο μέσο της θητείας.

Εντύπωση προκαλεί η μέχρι σήμερα “σιωπή” του κ. Βασιλόπουλου στην ομοβροντία παραιτήσεων κορυφαίων στελεχών της παράταξής του και της διοίκησής του, οι οποίες πλέον συνοδεύονται από σοβαρότατες καταγγελίες κατά άλλου μέλους της…

Μιχάλης Λάλος – «…οι λόγοι παραίτησής μου»: Αντισυναδελφική και προσβλητική συμπεριφορά πρώην πλέον αντιδημάρχου (ποιας;;;)

«Ανοιχτή επιστολή παραίτησης:

Αγαπητοί συνδημότες – συνδημότισσες,

Με την παρούσα επιστολή σας ενημερώνω ότι από την Παρασκευή 7/9/2018 έπαψα να ασκώ τα καθήκοντα του Αντιδημάρχου Οικονομικών που μου είχαν ανατεθεί παραιτούμενος από το αξίωμα. Επίσης παραιτήθηκα  και από τη θέση του Δημοτικού συμβούλου στην οποία με είχατε αναδείξει με την ψήφο σας στις τελευταίες δημοτικές εκλογές. Αρχικά θα ήθελα να σας ευχαριστήσω για την τιμή που μου κάνατε να με εμπιστευτείτε, δίνοντας μου την ευκαιρία για 4 χρόνια να αγωνιστώ, από θέση ευθύνης και πάντα στο πλευρό σας,  για το καλό της πόλης και των κατοίκων της, όπως εσείς το εκφράσατε εγκρίνοντας το πρόγραμμα και τις προεκλογικές δεσμεύσεις της παράταξης στην οποία συμμετείχα μέχρι σήμερα.

Στην πορεία αυτών των 4 ετών έγιναν λάθη και παραλείψεις για τις οποίες οφείλω να ζητήσω συγνώμη αλλά ταυτόχρονα έγινε και ένα πολύ σημαντικό έργο που αφορά κυρίως την αναδιοργάνωση των διοικητικών υπηρεσιών του Δήμου και την αποκατάσταση της οικονομικής λειτουργίας ενός Δήμου που είχε κυριολεκτικά φτάσει στα όρια της κατάρρευσης με άμεσο τον κίνδυνο της εισόδου του σε καθεστώς οικονομικής επιτήρησης. Για να γίνουν πιο κατανοητά τα αποτελέσματα του έργου αυτού με το οποίο ασχολήθηκα επισταμένα, αξίζει να σημειωθεί ότι κατά την ανάληψη των καθηκόντων μας τον Σεπτέμβριο του 2014 τα ταμειακά αποθέματα του Δήμου ανέρχονταν σε 2.627.766,54€ εκ των οποίων το  1.896.161,94€ αφορούσε ποσά ειδικευμένα σκοπού για την αποπληρωμή χρηματοδοτημένων έργων, ληξιπρόθεσμων υποχρεώσεων κλπ. και μόνο το ποσό των 731.604,60€ μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για την κάλυψη των καθημερινών αναγκών του Δήμου (πληρωμή προμηθευτών, μισθοδοσία κλπ.). Σύμφωνα με την κατάσταση του ταμείου την 31/7/2018 το σύνολο του ταμειακού υπολοίπου του Δήμου ανέρχεται σε 7.388.495,21€ εκ των οποίων ειδικευμένου σκοπού είναι μόνο το 1.450.903,80€ και τα υπόλοιπα 5.937.591,57€ αφορούν ένα μαξιλάρι ρευστότητας με το οποίο ο Δήμος δύναται να αποπληρώνει της καθημερινές του υποχρεώσεις σε προμηθευτές, τις μισθοδοσίες, τους τυχόν έκτακτους κινδύνους καθώς και να σχεδιάζει και να υλοποιεί πλέον σημαντικά έργα, στηριζόμενος σε δικούς του πόρους, για την πόλη και τους κατοίκους της. Ταυτόχρονα καταφέραμε να αυξήσουμε σε σημαντικό βαθμό τον ρυθμό αποπληρωμής των υποχρεώσεων του Δήμου προς τους προμηθευτές του, αποκαθιστώντας τις σχέσεις εμπιστοσύνης με αυτούς και την αξιοπιστία του οργανισμού σε σχέση με τη θέση του στην αγορά , πετυχαίνοντας έτσι καλύτερα αποτελέσματα στις διαδικασίες των διαγωνισμών προμηθειών του Δήμου.

Αναφορικά με τους λόγους της παραίτησης μου από τη θέση του Αντιδημάρχου και του Δημοτικού Συμβούλου, αυτή οφείλεται αφενός στο γενικότερο πλαίσιο απαξίωσης του ρόλου της τοπικής αυτοδιοίκησης που έχει αποφασίσει να επιβάλλει η σημερινή κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, με εφαρμοστικό εργαλείο τον «Κλεισθένη» και άλλες νομικές διατάξεις, και στόχο τον περιορισμό των δήμων σε ένα ρόλο εισπρακτικού μηχανισμού, με όλες τις κρίσιμες αποφάσεις να λαμβάνονται σε επίπεδο κεντρικής εξουσίας αδιαφορώντας για τη φωνή και τις ανάγκες των τοπικών κοινωνιών. Αποτρέποντας τους δήμους από την υλοποίηση δημόσιων επενδύσεων και μεθοδεύοντας με διάφορα νομικά τερτίπια, τη συσσώρευση των χρηματικών τους αποθεμάτων στα ταμεία της Τράπεζας της Ελλάδος και του ΤΠΔ, τα οποία μετέπειτα χρησιμοποιούνται προκειμένου ο Πρωθυπουργός της χώρας να ανακοινώνει την ύπαρξη «μαξιλαριών» ρευστότητας πολλών δις, τα οποία θα χρησιμοποιηθούν για την αποπληρωμή των τοκοχρεωλυσίων των διεθνών τοκογλύφων και την ενεχυρίαση τους ως εγγυήσεις για την έκδοση κρατικών ομολόγων και λοιπών δανειακών τίτλων. Κορυφαίο παράδειγμα υλοποίησης της παραπάνω πολιτικής και της πλήρους παράδοσης της κεντρικής εξουσίας στα επιχειρηματικά συμφέροντα υπήρξε η επαίσχυντη πράξη του ανεκδιήγητου εκείνου Υπουργού Εσωτερικών ονόματι Π. Σκουρλέτη, της βίαιης κατεδάφισης των επί 35 έτη υφισταμένων Δημόσιων εγκαταστάσεων της υπηρεσίας καθαριότητας της πόλης μας.

Αφετέρου ο ειδικός εκείνος λόγος που έπαιξε καταλυτικό ρόλο στην απόφαση της πρόωρης αποχώρησης μου από τη διοίκηση του Δήμου και τη δημοτική παράταξη «Δύναμη Πολιτών», υπήρξε η αντισυναδελφική έως και προσβλητική συμπεριφορά, συγκεκριμένης δημοτικής συμβούλου (πρώην πλέον αντιδημάρχου) απέναντι στο πρόσωπο μου αλλά και σε λοιπά μέλη της Δημοτικής ομάδας και της παράταξης μας, κατά το τελευταίο χρονικό διάστημα. Η συγκεκριμένη σύμβουλος χρησιμοποιώντας πρακτικές που σε καμία περίπτωση δεν συνάδουν με τις αρχές, τα ήθη και το αξιακό σύστημα της αριστεράς όπως αυτά τηρούνταν μέσα σε κάθε συλλογική διαδικασία  μέχρι πρότινος, δημιούργησε μείζονα προβλήματα ηθικής και πολιτικής τάξης. Η αδυναμία αντιμετώπισης των ζητημάτων που προέκυψαν από την ηγεσία της παράταξης, με οδήγησε στην αναπόφευκτη απόφαση της αποχώρησης μου από την παράταξη με την οποία εκλέχτηκα Δημοτικός Σύμβουλος και τιμήθηκα επί 4 έτη με το αξίωμα του Αντιδημάρχου Οικονομικών. Η έδρα μου, όπως ορίζει ο κώδικας δεοντολογίας της αριστεράς την οποία υπηρετώ, επιστρέφει στην παράταξη με την οποία την κέρδισα. Ποτέ άλλωστε δεν επεδίωξα μέσα από τη ενασχόληση μου με τα κοινά την προσωπική μου προβολή μέσω της ανάδειξης μου σε αξιώματα, όπως άλλωστε πιστεύω ότι έχω αποδείξει με τη σεμνή στάση και τον δύσκολο αλλά έντιμο βίο τον οποίο διάγω. Επαγγελματίας της πολιτικής δεν υπήρξα και ούτε θα γίνω ποτέ. Μετά την αποχώρηση μου επιστρέφω στον εργασιακό στίβο απ’ όπου άλλωστε προέρχομαι, παραμένοντας πάντα ένας ενεργός δημότης αυτής της πόλης που δεν θα διστάζει να θίγει τα κακώς κείμενα απέναντι σε κάθε διοίκηση και να μάχεται για τα δημοκρατικά δικαιώματα των κατοίκων της.

Μιχάλης Λάλος – «…οι λόγοι παραίτησής μου»: Αντισυναδελφική και προσβλητική συμπεριφορά πρώην πλέον αντιδημάρχου (ποιας;;;)

Ευχαριστώ τον Δήμαρχο, τους Δημοτικούς συμβούλους και τα μέλη της παράταξης μας για την εμπιστοσύνη που έδειξαν στο πρόσωπο μου όλο αυτό το διάστημα. Η παρακαταθήκη του έργου που επιτελέσαμε μαζί σε αυτά τα έτη της συνεργασίας μας νομίζω ότι είναι σημαντική για την τωρινή αλλά και τις μελλοντικές διοικήσεις του Δήμου και ελπίζω τους καρπούς των προσπαθειών μας αυτών να τους γευτούν σύντομα οι πολίτες μέσω της βελτίωσης της καθημερινότητας τους και της εν συνόλω εικόνας της πόλης.

Με τιμή

Λάλος – Αναγνώστου Μιχαήλ»

Πηγή: orizontes

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X