Τα μεγάλα κεφάλαια της ΑΕΚ

Τα μεγάλα κεφάλαια της ΑΕΚ
Photo Credits: INTIME

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Να πω την αλήθεια, η ιστορία μοιάζει τόσο παλιά, όσο και η ενασχόληση μου με την μπάλα. Σχεδόν πάντα, οι περισσότεροι από όσους ασχολούνται με την ΑΕΚ δυσκολεύονται να εκτιμήσουν αυτό που έχουν. Αλλοτε, η διαδικασία απαξίωσης έρχεται μέσα από την αναγωγή στο παρελθόν και στο πόσο μεγάλοι παίκτες φόρεσαν τη φανέλα της ΑΕΚ τα περασμένα χρόνια. Σε άλλες περιπτώσεις, ειδικά τα τελευταία χρόνια, με τον…τρόμο για τη δυναμική των άλλων και πόσο καλό υλικό διαθέτουν οι αντίπαλοι.

Εβλεπα το ματς της Εθνικής στο Ταλίν. Εβλεπα τον Μανωλά που αυτήν τη στιγμή είναι μέσα στο τοπ 10 των αμυντικών του κόσμου και θυμόμουν πόσα ανόητα σχόλια είχαν συνοδεύσει την παρουσία του στην ΑΕΚ. Ξέρω πως πολλοί είστε χολωμένοι, δυσαρεστημένοι από όσα έκανε μετά την αποχώρηση από την ΑΕΚ. Δεν διαφωνώ με κανέναν. Οσο και αν πληγώθηκε από την ΑΕΚ, όσο και αν ευνοήθηκε από τον Ολυμπιακό, ο Μανωλάς θα μπορούσε να μην πει πολλά από όσα κατά καιρούς προκαλούν ένταση.

Αλλά αυτό δεν αλλάζει την ιστορία. Ο Μανωλάς ήταν ακατέργαστο διαμάντι που η ΑΕΚ σε μια δύσκολη εποχή, βρήκε την ηρεμία που προσέφερε ο Μπάγεβιτς και το εξέλιξε. Ακόμα θυμάμαι τις φοβερές στιγμές σε εκείνη την προετοιμασία στο Ζέεφελντ, όταν ο Ντούσκο προσπαθούσε να τιθασεύσει το αγρίμι. Οι εξυπνητζήδες της εποχής έλεγαν πως παίζει με…μέσο, πως δεν είναι καλός, πως δεν θα έχει τύχη και θα καταλήξει ξανά στον Θρασύβουλο. Δείτε που είναι τώρα και πόσα έχασε η ΑΕΚ.

Ευτυχώς για την ΑΕΚ, η εποχή που άφηνε τον κάθε Μανωλά να αποχωρήσει τζάμπα για να μετακομίσει σε μεγάλο αντίπαλο έχει παρέλθει. Αντίθετα, τώρα δείχνει πως ξέρει να εκτιμά εκείνους που αποτελούν τα μεγάλα κεφάλαια της. Αναλογιστείτε ποια ήταν η στάση της ΑΕΚ προς τον Μάνταλο. Θυμηθείτε πόσο αθόρυβα και εύκολα προχώρησε η επέκταση της συνεργασίας με τον Μπάρκα. Αναφέρομαι σε αυτούς ξεχωριστά, επειδή αμφότεροι έπαιξαν βασικοί και έχουν ακούσει πάρα πολλά.

Ο Μπάρκας είναι ίσως το σημαντικότερο περιουσιακό στοιχείο της ΑΕΚ. Τερματοφύλακας τεράστιας κλάσης, που είναι μαθηματικά βέβαιο πως δεν θα μείνει για πολύ καιρό ακόμα στα μέρη μας. Ο Μπάρκας αμφισβητήθηκε, όπως και οι υπόλοιποι της περυσινής τριπλέτας (για τον Ανέστη ήταν έτσι και αλλιώς μια ξεχωριστή και βρωμερή ιστορία). Τότε πολλοί υποστήριζαν πως πρέπει να αποκτηθεί κάποιος ξένος, έμπειρος, για να παίζει αυτός.

Ποιο είναι το αποτέλεσμα; Δίχως να κοστίσει αγωνιστικά στην ΑΕΚ, με την καθημερινή πρόοδο που δίνει η δουλειά στα Σπάτα με τον Χρυσόστομο Μιχαηλίδη, βρέθηκε η ΑΕΚ να έχει όχι έναν, αλλά δύο τερματοφύλακες πανέτοιμους ανά πάσα στιγμή. Είναι δεδομένο, ειδικά αν αναλογιστεί κανείς έπειτα από πόσο προσεκτική μελέτη της αγοράς προέκυψε η απόκτηση του Γιαννίκογλου, πως σύντομα θα αποδειχθεί πως είναι τρεις οι επιλογές της Ενωσης.

Ο Μπάρκας υποσκέλισε τον Καρνέζη του Καμπιονάτο και της Πρέμιερ Λιγκ. Δεν βλέπει καν τους εντός συνόρων ανταγωνιστές, δείχνει σε κάθε παιχνίδι και περισσότερο πως δεν έχει ταβάνι στις φιλοδοξίες και στις προοπτικές του. Είναι σχεδόν βέβαιο, πως θα αφήσει στην ΑΕΚ πολλαπλά οφέλη και θα δείξει πόσο μεγάλη κίνηση αποτέλεσε η απόκτηση του. Σπουδαίος γκολκίπερ, με παρόν και περισσότερο μέλλον.

Για τον Μάνταλο ξέρετε καλά την άποψη μου. Παίκτης με σπάνια χαρίσματα, ο πιο ολοκληρωμένος μεσοεπιθετικός της γενιάς του. Κυρίως, επειδή μπορεί να αμύνεται και να επιτίθεται με την ίδια ικανότητα. Να παίζει στον άξονα ή να ξεκινά από τα άκρα, δίχως να φαίνεται αυτό στο παιχνίδι του. Να δημιουργεί ή να τελειώνει φάσεις, χωρίς να υπάρχει σημείο διαφοράς.

Ο Μάνταλος ήρθε ως εξελίξιμος παίκτης από την Ξάνθη. Η ΑΕΚ τον εξέλιξε, η ΑΕΚ τον καθιέρωσε στην Εθνική, η ΑΕΚ τον έκανε σημείο αναφοράς για το ποδόσφαιρο μας. Ο Σκίμπε τον έχρισε βασικό κομμάτι της Εθνικής και υπάρχουν ακόμα στην ΑΕΚ άνθρωποι που λένε που πάμε με τους Μάνταλους. Που πάμε με τους Μπακάκηδες, που πάμε με τους Μπακασέτες, που πάμε με τους Λαμπρόπουλους και τους Οικονόμου. Οι απαντήσεις μέσα στο γήπεδο.

Κόντρα στη βαβούρα που επιχειρείται, η ΑΕΚ έχει να αντιπαρατάξει ουσία. Παίκτες με ποιότητα, που δεν ξεχωρίζουν για όσα λένε και κάνουν εκτός γηπέδων, αλλά για την παρουσία τους μέσα σε αυτό. Που έχουν το κλίμα που χρειάζεται για να μην υπάρχουν εγωισμοί και μικροπρέπειες, αλλά να αντιλαμβάνονται άπαντες πως μέσα από την ομάδα και τις επιτυχίες της, έχουν να κερδίσουν όλοι.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X