Πέρασμα πρωταθλήτριας έκανε στην Τρίπολη η ΑΕΚ!

Πέρασμα πρωταθλήτριας έκανε στην Τρίπολη η ΑΕΚ!
Photo Credits: INTIME

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Η φετινή ΑΕΚ είναι μια ομάδα διαφορετική. Που ξέρει τι θέλει και πως θα το πάρει. Αυτό συνέβη στην Τρίπολη, όπου η Ενωση έκανε επίδειξη δύναμης και επιβλήθηκε με 1-0 του Αστέρα Τρίπολης χάρη σε γκολ πέναλτι του Μάνταλου. Ιδιαίτερα σημαντικό πως η ΑΕΚ δεν απειλήθηκε ουσιαστικά σε κανένα σημείο της αναμέτρησης και με τον αέρα της πρωταθλήτριας πέρασε από μια «καταραμένη» έδρα.

Με δεδομένη την κρισιμότητα του ματς και την πίεση που είχε δημιουργηθεί πάνω από την ομάδα, ο Ουζουνίδης δεν είχε κανέναν ενδοιασμό για το πώς θα έπρεπε να παρατάξει την ομάδα. Επαιξαν οι καλύτεροι που ήταν διαθέσιμοι, η ομάδα που έχει βγάλει με επιτυχία μέχρι τώρα τις υποχρεώσεις, οδηγώντας την ΑΕΚ στους ομίλους του Champions League.

Η ΑΕΚ επέβαλε το ρυθμό της από το πρώτο λεπτό της αναμέτρησης. Με τον Πόνσε να κάνει άνω κάτω την άμυνα του Αστέρα και τους Μάνταλο και Μπακασέτα να προκαλούν αλλεπάλληλα ρήγματα, η Ενωση κυριάρχησε στον αγωνιστικό χώρο. Περιόρισε τους γηπεδούχους σε παθητικό ρόλο, κέρδιζε όλες τις μονομαχίες στη μεσαία γραμμή και έψαχνε με ορθολογικό τρόπο το γκολ.

Δεν ήρθε στη φάση του 10’, όταν το σουτ του Μπακασέτα σταμάτησε στο δοκάρι, αλλά φαινόταν πως ήταν θέμα χρόνου. Η ΑΕΚ είχε φέρει την μπάλα γύρω από την περιοχή του Αστέρα, έβρισκε συνεχώς τρόπους να φτάνει σε θέση βολής, αν και έλειπαν οι τελικές ενέργειες. Σε μια τέτοια φάση ήρθε και το γκολ, με πέναλτι που κέρδισε και εκτέλεσε εύστοχα ο Μάνταλος.

Ακόμα πιο σημαντικό είναι πως η ΑΕΚ δεν αισθάνθηκε την παραμικρή πίεση του Αστέρα μετά το γκολ. Διατήρησε τον απόλυτο έλεγχο στη μεσαία γραμμή, έκλεισε όλους τους χώρους και είναι ενδεικτικό πως σε ολόκληρο το πρώτο 45λεπτο, ο Μπάρκας είχε μόνο μία επέμβαση και αυτή σε σουτ εκτός περιοχής.

Στο δεύτερο ημίχρονο η ΑΕΚ επιχείρησε να διαχειριστεί το προβάδισμα της. Δεν έδωσε χώρο στον Αστέρα, κράτησε την μπάλα στα δικά της πόδια και συνέχισε να φέρνει το ματς στο δικό της τέμπο. Οσο και αν προσπαθούσαν οι γηπεδούχοι, δεν είχαν δυνατότητα να βγάλουν καθαρή φάση προς την εστία του Μπάρκα.

Ο Ουζουνίδης έκανε τις πρώτες κινήσεις στο ματς στο 65’, με την είσοδο του Λόπες (και την ταυτόχρονη μετάθεση του Μάνταλου πίσω από τον Λιβάγια) και την αναγκαστική είσοδο του Τσόσιτς αντί του Μπακάκη. Ο Σέρβος μάλιστα χρησιμοποιήθηκε και ως δεξιός μπακ, για να καλύψει το κενό που υπήρχε στην άμυνα της ΑΕΚ.

Η ΑΕΚ ήταν εκείνη που είχε την επόμενη μεγάλη ευκαιρία στο παιχνίδι με την κεφαλιά του Λαμπρόπουλου που σταμάτησε στο δοκάρι. Ο Ουζουνίδης έριξε στα τελευταία λεπτά τον Αλεφ και μετέτρεψε το σχηματισμό της Ενωσης σε 4-3-3, ώστε να κλειδώσει κάθε προσπάθεια του Αστέρα να φέρει ευκαιρίες προς την «κιτρινόμαυρη» εστία. Μοναδική εξαίρεση το δοκάρι του Μανιά στο 88’, φάση στην οποία η τύχη ήταν σύμμαχος της ΑΕΚ.

 

Δείτε πως μετέφερε ζωντανά την αναμέτρηση το enwsi.gr πατώντας εδώ

ΑΕΚ (Μ. Ουζουνίδης, 4-4-2): Μπάρκας, Μπακάκης (65’ Τσόσιτς), Οικονόμου, Λαμπρόπουλος, Χουλτ, Μπακασέτας, Σιμόες, Γαλανόπουλος, Μάνταλος (83’ Αλεφ), Λιβάγια, Πόνσε (65’ Λόπες)

Αστέρας Τρίπολης (Σ. Παντελίδης, 4-2-3-1): Παπαδόπουλος, Κώτσιρας, Πασαλίδης (46’ Βαλιέντε), Τριανταφυλλόπουλος, Ορτέγκα (73’ Δουβίκας), Ιγκλέσιας, Μουνάφο, Καλτσάς, Τσιλιανίδης (66’ Φερνάντεθ), Κυριακόπουλος, Μανιάς

Ο Παπαδόπουλος χρέωσε με κάρτα τους Πόνσε (23’), Μάνταλο (44’), Αλεφ (85’), Οικονόμου (89’), Κώτσιρα (32’), Τριανταφυλλόπουλο (60’)

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X