Τεράστια ΑΕΚ γυρνά από τη Σκωτία αγκαλιά με την πρόκριση!

Τεράστια ΑΕΚ γυρνά από τη Σκωτία αγκαλιά με την πρόκριση!
Photo Credits: INTIME

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Τεράστιο βήμα για την πρόκριση της στα play off του Champions League έβαλε η ΑΕΚ στη Σκωτία. Αν και βρέθηκε από νωρίς πίσω στο σκορ, αν και έμεινε με παίκτη λιγότερο από άδικη αποβολή του Γαλανόπουλου, η Ενωση έβγαλε χαρακτήρα και με τεράστιο πάθος πήρε τη χρυσή ισοπαλία με 1-1, χάρη στο γκολ του Κλωναρίδη στο φινάλε του ημιχρόνου. Πλέον, η ΑΕΚ έχει την πρόκριση στα χέρια της για τη ρεβάνς της Τρίτης στο ΟΑΚΑ, όπου θα παίξει μπάλα και ο κόσμος.

Σα να μην έφταναν όλα τα προβλήματα που είχε ο Μαρίνος Ουζουνίδης τις προηγούμενες ημέρες (Μάνταλος, Τσιγκρίνσκι), λίγο πριν την έναρξη του ματς έχασε και τον Μπογέ που έμεινε εκτός με ενοχλήσεις. Μοιραία, ο τεχνικός της ΑΕΚ πήγε στο εναλλακτικό πλάνο, που ανέβασε τον Λόπες σε ρόλο χαφ και έφερε στην 11άδα ως αριστερό μπακ τον Χουλτ. Στις υπόλοιπες θέσεις της 11άδας κράτησε ατόφια την ομάδα που έπαιξε κόντρα στη Γαλατά Σαράϊ, έχοντας ως μοναδικό νεομεταγραφέντα τον Οικονόμου.

Οπως και στην πρόβα τζενεράλε, το ζήτημα για την ΑΕΚ ήταν ο ρυθμός. Ειδικά από τη στιγμή που απουσίαζε και ο Μπογέ, ένας ακόμα παίκτης που μπορούσε να κρατήσει και να κυκλοφορήσει την μπάλα. Η Σέλτικ πίεσε ψηλά την Ενωση, δεν επέτρεπε να υπάρχει άνεση στο μοίρασμα του παιχνιδιού. Δεν δημιούργησε πολλές φάσεις, αλλά η ΑΕΚ αισθανόταν την πίεση. Και το κακό έγινε στο 17΄, όταν ο Τιέρνι σέντραρε από αριστερά και ο Μακ Γκρέγκορ με γυριστό πρόλαβε τον Οικονόμου και νίκησε τον Μπάρκα.

Η αντίδραση της ΑΕΚ ήταν θαυμάσια. Από το 20λεπτο και μετά, ήταν η ομάδα που πατούσε καλύτερα μέσα στο γήπεδο. Αρχικά κατάφερε να ελέγξει την μπάλα στη μεσαία γραμμή και να μην επιτρέψει στους Σκωτσέζους να φτάσουν με σοβαρές αξιώσεις στην εστία του Μπάρκα. Οσο περνούσε ο χρόνος μάλιστα, άρχισε να βλέπει ολοένα και πιο καθαρά την εστία του Γκόρντον. Ο Λιβάγια είχε κέφια και κρατούσε στην τσίτα την άμυνα της Σέλτικ.

Αλλά η ζημιά έγινε όταν η ΑΕΚ μπόρεσε να βάλει στο παιχνίδι και την επιθετική εξίσωση περισσότερους παίκτες. Ο Λόπες απείλησε για πρώτη φορά στο 40′, αναγκάζοντας τον Γκόρντον σε εντυπωσιακή επέμβαση σε κόρνερ. Στο 44′ όμως, ο Σκωτσέζος γκολκίπερ δεν μπόρεσε να κάνει τίποτα. Ο Οικονόμου πέρασε υπέροχη μπαλιά στον Λόπες, εκείνος γύρισε στην περιοχή, ο Λιβάγια άδειασε όλη την άμυνα και ο Κλωναρίδης με οβίδα ισοφάρισε σε 1-1.

Με τον αέρα που της έδωσε η ισοφάριση, η ΑΕΚ μπήκε εξαιρετικά στο δεύτερο ημίχρονο. Είχε επιβάλει το ρυθμό της, έψαχνε πιο ορθολογικά το γκολ και το δίδυμο Λιβάγια, Κλωναρίδη έβαζε πολύ δύσκολα στην άμυνα της Σέλτικ. Ολα πήγαιναν πρίμα, ως το 57′. Ο Γαλανόπουλος δέχτηκε δύο κάρτες μέσα σε επτά λεπτά (η δεύτερη ιδιαίτερα αυστηρή) και η ΑΕΚ έμεινε με δέκα παίκτες, δίνοντας πλέον πολύ χώρο στους Σκωτσέζους.

Ο Ουζουνίδης δεν έβγαλε κανέναν από τους παίκτες του, δεδομένου πως είχαν εξαιρετική εικόνα. Αρχικά ο Μαρίνος τοποθέτησε τον Μπακασέτα σε ρόλο δεύτερου αμυντικού χαφ δίπλα στον Σιμόες. Εφερε τον Κλωναρίδη στη δεξιά πλευρά και έπαιζε με 4-4-1. Ωστόσο, όταν ο Ρότζερς έριξε στο γήπεδο και άλλον φορ, παίζοντας με 3-4-3, έριξε στο γήπεδο τον Αλεφ για να ενισχύσει τη μεσαία γραμμή.

Το πρόβλημα ήταν πως η ΑΕΚ δεν μπορούσε να κρατήσει την μπάλα και είχε βάλει τη Σέλτικ γύρω από την περιοχή της. Οι Σκωτσέζοι κέρδιζαν συνεχώς μέτρα μέσα στο γήπεδο, πολιορκούσαν από κάθε πλευρά και έψαχναν το γκολ. Ο Ουζουνίδης έριξε τον Πόνσε για «φρέσκα» πόδια στην επίθεση, ενώ χρησιμοποίησε και τον Γκάλο για να θωρακίσει την άμυνα του. Παρά την πίεση, η ΑΕΚ πήρε τη χρυσή ισοπαλία και έχει τον πρώτο λόγο για πρόκριση.

Δείτε πως μετέφερε ζωντανά την αναμέτρηση το enwsi.gr πατώντας εδώ

ΑΕΚ (Μ. Ουζουνίδης, 4-4-2): Μπάρκας, Μπακάκης, Οικονόμου, Λαμπρόπουλος, Χουλτ, Μπακασέτας (66′ Αλεφ), Σιμόες, Γαλανόπουλος, Λόπες, Κλωναρίδης (80′ Γκάλο), Λιβάγια (77′ Πόνσε)

Σέλτικ (Μ. Ρότζερς, 4-2-3-1): Γκόρντον, Χέντρι, Μπράουν, Ρόγκιτς (64′ Γκρίφιθς), Εντσάμ, Εντουάρ, Λούστιγκ (76′ Σινκλέρ), Άγερ, ΜακΓκρέγκορ, Φόρεστ, Τίερνι

Ο Μπάντι χρέωσε με κίτρινη κάρτα τους Γαλανόπουλο (50′), Οικονόμου (68′), Αγερ (48′), ενώ απέβαλε τον Γαλανόπουλο με δεύτερη κάρτα τον Γαλανόπουλο στο 57′.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X