Για μεγάλα πράγματα στην πορεία, ερωτηματικά για το τώρα στην Ευρώπη

Εικόνες από το ΑΕΚ-Γαλατασαράι
Photo Credits: INTIME

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Άσχετα αν ήταν φιλικό, στο ματς της Τρίτης με την Γαλατά στο επιθετικό κομμάτι φάνηκαν κάποια πράγματα που δουλεύονται στην ΑΕΚ και μπορούν να εξελιχθούν στην συνέχεια. Δεν αμφισβητούνται αυτά τα στοιχεία. Η αίσθηση που δημιουργείται, είναι πως τη σεζόν που έρχεται, μπορούμε να δούμε πολύ καλύτερα πράγματα, καλύτερη μπάλα, πιο λειτουργική ομάδα δημιουργικά. Υπάρχουν πολύ σοβαρές προϋποθέσεις για να τα δούμε όλα αυτά.

Από κει και πέρα, οι άμεσες υποχρεώσεις είναι μια διαφορετική υπόθεση. Με ιδιαιτερότητες, που δεν έχουν να κάνουν με το πως θα είναι η ΑΕΚ γενικά μέσα στη σεζόν.

Το στοίχημα απέναντι στην Σέλτικ που έρχεται πλέον, είναι στην άμυνα και στο κέντρο. Στο κατά πόσο θα αντεπεξέλθει το κεντρικό αμυντικό δίδυμο Οικονόμου – Λαμπρόπουλου που είναι αυτή τη στιγμή στο προσκήνιο και βέβαια στο να είναι και οι δύο διαθέσιμοι χωρίς προβλήματα.

Κάτι που επίσης έχει τη πολύ μεγάλη του σημασία, αφού η ομάδα με τον τραυματισμό του Τσιγκρίνσκι και την αγωνιστική κατάσταση που είναι ακόμη ο Τσόσιτς, είναι στο όριο αριθμητικά.

Μεγάλη σημασία έχει και το πως θα σταθεί το δίδυμο στα χαφ. Ο Σιμόες έδειξε πως είναι σε εξαιρετική κατάσταση και θα κάνει τη δουλειά που ξέρουμε πως μπορεί να κάνει στο μάξιμουμ. Πολύτιμος.

Οπότε το ερώτημα μετά πάει στον Γαλανόπουλο αν είναι αυτός που θα ξεκινήσει βασικός ή στο κατά πόσο ο Ουζουνίδης θα κρίνει πως μπορεί από τώρα να βασιστεί και στον Άλεφ. Ένα χαφ που αναμφισβήτητα έχει διαφορετικά χαρακτηριστικά από τους ήδη υπάρχοντες και μπορεί να αλλάξει πράγματα.

Κι ανεβάζει και τον μέσο όρο ύψους, που είναι σημαντικό θέμα για την ΑΕΚ πλέον.

Την κουβέντα για τις στατικές φάσεις δεν χρειάζεται να τη συνεχίσουμε, γιατί δεν έχει ουσία. Υπάρχει πρόβλημα κι ανάγκη σοβαρής βελτίωσης. Δεν τίθεται θέμα, περιμένουμε να δούμε.

Η ΑΕΚ βέβαια με την εικόνα που παρουσίασε μέσο- επιθετικά και με την αγωνιστική κατάσταση που έδειξαν να βρίσκονται παίκτες κομβικοί για το παιχνίδι της μπροστά αυτή τη στιγμή, μπορεί να δημιουργήσει πολλά προβλήματα στην Σέλτικ. Θα ήταν ευχής έργο να αποδειχθεί πως εκεί μπορεί να κριθεί το πράγμα. Θα ήταν πολύ αυξημένες οι πιθανότητες της Ένωσης.

Η Σέλτικ δεν ήταν στο Τροντχάιμ η ομάδα που είδαμε στο πρώτο ματς με τη Ρόζενμποργκ, αλλά δεν θα βιαστώ να πω πως χάνει σε δυναμική εκτός έδρας, περισσότερο από το συνηθισμένο για οποιαδήποτε ομάδα.

Γιατί έχω την υποψία πως υπήρξε έτσι κι αλλιώς συντηρητική προσέγγιση από πλευράς τους σε αυτό το ματς κι έριξαν μεγάλο βάρος στο να μην αιφνιδιαστούν στο πρώτο ημίχρονο. Είχαν θέματα όμως…

Αλλά το μόνο σίγουρο είναι πως μέσα στην έδρα τους, μπορούν να πιάσουν ρυθμό πολύ δύσκολο να τον ακολουθήσεις. Και σίγουρα αν συμβεί κάτι τέτοιο, τότε η ΑΕΚ θα πρέπει να αντιδράσει πολύ καλύτερα απ’ ότι οι Νορβηγοί, που στο δεύτερο ημίχρονο … έχασαν τ’ αυγά κα τα πασχάλια και δυσκολεύονταν ακόμη και να ξεκινήσουν επίθεση.

Είναι καλό για την ΑΕΚ πως αυτό το έχουμε δει, συνέβη και μπορείς να το αναλύσεις, να το αξιολογήσεις και να προετοιμαστείς.

Δηλαδή το τι κάνουμε όταν η ομάδα του Ρότζερς πάει να ανεβάσει τόσο πολύ ρυθμό στο γήπεδο της και ειδικά όταν επιχειρήσει να πιέσει τόσο ψηλά, οργανωμένα και επίμονα, όπως έκανε με την Ρόζενμποργκ, με το ξεκίνημα του δεύτερου μέρους.

Η Σέλτικ είναι το φαβορί, δεν υπάρχει καμιά αμφιβολία. Όπως δεν υπάρχει καμιά αμφιβολία, πως η ΑΕΚ παρά το γεγονός πως φέτος δείχνει πάλι να έχει προδιαγραφές κυριαρχίας στην πορεία, στα συγκεκριμένα ματς πάει με περισσότερα ερωτηματικά απ’ όσα θα έπρεπε, στην άμυνα και στο κέντρο. Ειδικά στην άμυνα. Ερωτηματικά που κανείς δεν μπορεί να πιθανολογήσει καν την απάντηση τους, πριν «μιλήσει» το γήπεδο.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X