Πριν νυχτώσει είχαν εντοπιστεί τα πρώτα θύματα της τραγωδίας σύμφωνα με τον επικεφαλής των ΟΥΚ

Πριν νυχτώσει είχαν εντοπιστεί τα πρώτα θύματα της τραγωδίας σύμφωνα με τον επικεφαλής των ΟΥΚ

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Ο επικεφαλής της δύναμης των 40 αντρών των ΟΥΚ αποκάλυψε ότι ο εντοπισμός των πρώτων θυμάτων είχε λάβει χώρα αρκετή ώρα πριν πέσει το σκοτάδι στην περιοχή.

Από το απόγευμα της Δευτέρας 23 Ιουλίου – πολύ πριν δημοσιοποιηθεί το μέγεθος της τραγωδίας – φαίνεται πως ήταν γνωστό στις επιχειρησιακές ομάδες που βρισκόταν στο Μάτι ότι υπήρχαν νεκροί.

Ως εκ τούτου γεννώνται ερωτήματα πότε ενημερώθηκε η επιχειρησιακή και η πολιτική ηγεσία.

Συγκεκριμένα, ο επικεφαλής των 40 ανδρών της Ομάδας Υποβρυχίων Αποστολών του Λιμενικού, Δημήτρης Μπαλτάκος, είπε στο ΣΚΑΙ ότι ήδη από τις 18:30 είχαν ειδοποιηθεί για αποκλεισμένους στις ακτές στο Μάτι.

Όπως είπε, έφτασαν στο σημείο πριν τις 7 το απόγευμα όπου και αντίκρισαν εγκλωβισμένους μέσα στη θάλασσα και σύντομα εντοπίστηκαν τα πρώτα θύματα.

Ταυτόχρονα, ο γενικός γραμματέας Σωματείου Ειδικών Φρουρών, Στράτος Μαυροειδάκος, τόνισε στο ΣΚΑΙ ότι αστυνομικοί της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. είχαν εντοπίσει τον πρώτο νεκρό της πυρκαγιάς στην ανατολική Αττική στις 19:40 το απόγευμα της Δευτέρας.

Όπως τόνισε, αυτό έγινε γνωστό μέσω ασυρμάτου οπότε και θα πρέπει να είχε ενημερωθεί και ο πολιτικός προϊστάμενος της Αστυνομίας.

Υπενθυμίζεται ότι στη σύσκεψη που έγινε στο Κέντρο Επιχειρήσεων της Πυροσβεστικής στο Χαλάνδρι, παρουσία του κ. Αλέξη Τσίπρα, δεν έγινε αναφορά σε θύματα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X