Οι δανεικοί που… μάγεψαν με την φανέλα της ΑΕΚ!

Η ΑΕΚ ήταν η «Ιθάκη» του (VIDEO)
Photo Credits: INTIME

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Μετά τον Λούκας Μπογέ, η ΑΕΚ  πυροδότησε και την επόμενη…  διπλή βόμβα με την απόκτηση του Εζεκίελ Πόνσε και του Άλεφ Ντος Σάντος! Οι δύο Αργεντινοί και ο Βραζιλιάνος ήρθαν στην ΑΕΚ ως δανεικοί και θέλουν να κάνουν πάταγο. Η Ένωση ενισχύεται κατακόρυφα με την απόκτηση των τριών Λάτιν ποδοσφαιριστών. Οι «κιτρινόμαυροι» έχουν μπροστά τους τόσο την πρόκληση του… back to back, όσο και την πρόκληση του Champions League και αναμένεται να βασιστούν στους τρεις νέους παίκτες. Μπογέ και Πόνσε θα  είναι σημεία αναφοράς στην «κιτρινόμαυρη» ενδεκάδα και φυσικά ευελπιστούν να γράψουν την δική τους ιστορία με τον Δικέφαλο στο στήθος, όπως έκαναν παλαιότερα και άλλοι… δανεικοί. Κατά καιρούς, η ΑΕΚ έχει πετύχει… λαβράκια, που την βοήθησαν να πετύχει τους στόχους της. Πάμε να δούμε ποιοι ήταν αυτοί οι δανεικοί… από χρυσάφι που ήρθαν στον Δικέφαλο και πρόσφατα κάποιοι σήκωσαν και πρωτάθλημα!

 

Ισμαέλ Μπλάνκο (2007-2011)

Αλήθεια, τι να πρωτοπεί κανείς για αυτόν τον επιθετικό; Ο αγαπημένος «Ζορό» του λαού της ΑΕΚ, ήρθε στην Ελλάδα για λογαριασμό της Ένωσης και τα… κόλλαγε με χαρακτηριστική ευκολία.

 Το Καλοκαίρι του 2007, ο Ντέμης είχε ήδη κάνει πάταγο φέρνοντας στην ΑΕΚ τον Ριβάλντο και έψαχνε με τον Φερέρ έναν επιθετικό για να πλαισιώσει τον Νίκο Λυμπερόπουλο. Οι άνθρωποι  της Ένωσης «μαγεύτηκαν» με τις ικανότητες του πρώτου σκόρερ της Β΄ εθνικής της Αργεντινής. Ο Ισμαέλ Μπλάνκο αγωνιζόταν ως δανεικός στην Ολίμπο από την Κολόν Σάντα Φε. Έκανε… παπάδες στην Λατινική Αμερική!

Η ΑΕΚ τον έφερε δανεικό και αυτός με το… καλημέρα έκανε όργια! Ο «Ζορό» έστελνε με όποιον τρόπο ήθελε το τόπι στα δίχτυα και στην πρώτη του σεζόν στα «κιτρινόμαυρα», αναδείχθηκε πρώτος σκόρερ με 19 γκολ. Ήταν τη χρονιά, όπου η ΑΕΚ κατέκτησε το πρωτάθλημα στα γήπεδα, με τον Ολυμπιακό να παίρνει το πρωτάθλημα στα χαρτιά με την υπόθεση Βάλνερ.

Η Ένωση φυσικά, μετά την τρομερή χρονιά που έκανε ο Αργεντινός δε γινόταν να τον αφήσει να φύγει. «Έσκασε» 1.3 μύρια και τον έκανε δικό της. Η συνέχεια… γνωστή. Ο Μπλάνκο αναδείχθηκε και την επόμενη σεζόν πρώτος σκόρερ στην Super League. Βρέθηκε στην κορυφή των σκόρερ με τον Λουτσίανο Γκαλέτι με 14 τέρματα. Ο «Ζορό» βγήκε πρώτος σκόρερ για δύο χρονιές και στο Κύπελλο Ελλάδας. Το 2008-2009 με 5 γκολ και το 2010-2011, με 4 τέρματα. Μια ακόμη σπουδαία διάκριση για τον ίδιο, ήταν η ανάδειξη τους ως ο καλύτερος ξένος ποδοσφαιριστής στην Super League, τη σεζόν 2007-2008. Ο Ισμαέλ Μπλάνκο ήταν ένας κίνδυνος-θάνατος για όλες τις αντίπαλες άμυνες. Τα έβαζε όπως ήθελε και σε 169 αναμετρήσεις με την «κιτρινόμαυρη» φανέλα, σκόραρε 72 γκολ!

 

Γκουστάβο Μαντούκα (2007-2010)

Ένας παίκτης που αγαπήθηκε πολύ από τον κόσμος της Ένωσης. Το καλοκαίρι του 2006 ο Γκουστάβο Μαντούκα πήρε μεταγραφή στην Μπενφίκα από την Μαρίτιμο! Όμως, δεν κατάφερε να μπει στα πλάνα του κόουτς της ομάδας της Λισσαβόνας, με τους Πορτογάλους να ψάχνουν τον Γενάρη του 2007, ομάδα για να τον παραχωρήσουν δανεικό. Κάπου εκεί εμφανίζεται η ΑΕΚ και ο Φερέρ, με τον Μαντούκα να έρχεται δανεικός στην Ένωση με οψιόν αγοράς το καλοκαίρι του 2007.

Ο Πορτογάλος μέσος έβγαλε… μάτια και η «κιτρινόμαυρη» ΠΑΕ προχώρησε στην απόκτηση του από την Μπενφίκα. Ο Μαντούκα πήρε την φανέλα του βασικού στο… σπίτι του, πραγματοποιώντας εντυπωσιακές εμφανίσεις και μπήκε στην καρδιά του κόσμου της ΑΕΚ. Με τη φανέλα με τον Δικέφαλο στο στήθος, ο Πορτογάλος αγωνίστηκε 123 φορές και σημείωσε 16 γκολ. Στη συνέχεια πήγε στο ΑΠΟΕΛ, στο οποίο ήταν και ο ηγέτης της ομάδας.

 

Πάολο Ασουνσάο (2004-2005)

Ο παίκτης που κάθε ομάδα θα ήθελε να έχει στην ενδεκάδα της. Τη σεζόν 2004-2005, ο Φερνάντο Σάντος φέρνει στην ΑΕΚ του Νικολαϊδη, τον Πάουλο Ασουνσάο δανεικό από την Πόρτο.

Η Ένωση πέτυχε… διάνα με την επιλογή της. Αρχοντικός στο χώρο της μεσαίας γραμμής, παίκτης με «πλούσιο» ταλέντο, βασικός και αναντικατάστατος στην «κιτρινόμαυρη» ενδεκάδα. Δυστυχώς, η ΑΕΚ δε γινόταν να διατηρήσει τον Βραζιλιάνο, τον οποίο ήθελε πίσω η Πόρτο. Ο Ασουνσάο έκανε εξαιρετική πορεία και στην Πορτογαλία, παίρνοντας μεταγραφή στη συνέχεια για την Ατλέτικο Μαδρίτης. Αγωνίστηκε 37 φορές με την «κιτρινόμαυρη» φανέλα.

 

Μπρούνο Άλβες (2004-2005)

Να και ένας αμυντικός στην λίστα με τους «χρυσούς» δανεικούς! Τη σεζόν 2004-2005, το δρομολόγιο Πόρτο-ΑΕΚ που ακολούθησε ο Ασουνσάο, έκανε και ο Μπρούνο Άλβες. Η Ένωση του Σάντος ήρθε σε συμφωνία με τους τότε πρωταθλητές Ευρώπης για την απόκτηση του Πορτογάλου με την μορφή δανεισμού.

Ο Πορτογάλος στόπερ ξεχώρισε στο πέρασμα του από τα ελληνικά γήπεδα, ήταν ο «βράχος» της «κιτρινόμαυρης» άμυνας. Αγωνίστηκε 37 φορές με την Ένωση, με την Πόρτο φυσικά να επιθυμεί την επιστροφή του. Ο Άλβες αγάπησε την ΑΕΚ και αγαπήθηκε από τον λαό της Ένωση

 

Σέρχιο Αραούχο (2017-2018)

Γινόταν να λείπει από την λίστα ο αγαπημένος «Τσίνο» των οπαδών; Ο άνθρωπος που υπέγραψε το πρωτάθλημα της ΑΕΚ; Μετά τα μπλεξίματα στην Ισπανία, η Λας Πάλμας έψαχνε απεγνωσμένα ομάδα για να παραχωρήσει τον Σέρχιο δανεικό. Κάπου εκεί εμφανίστηκε η ΑΕΚ. Τον Γενάρη του 2017, η Ένωση ήταν ένα συνοθύλευμα μετά το καταστροφικό έργο των Κετσπάγια, Μοράις. Ο Αραούχο ήρθε δανεικός στην Ένωση για να γίνει το σημείο αναφοράς στην «κιτρινόμαυρη» επίθεση και το κατάφερε με το παραπάνω.

Στο πρώτο του εξάμηνο στην ΑΕΚ, σημείωσε 9 γκολ σε 21 συμμετοχές, επαναφέροντας την ΑΕΚ του Χιμένεθ στα… αστέρια! Ήταν το γκολ στην Νέα Σμύρνη, που σφράγισε την παρουσία της Ένωσης στα προκριματικά του Champions League. Ο «Τσίνο» από τους πρώτους του μήνες στην χώρα μας, ανέπτυξε έναν ιδιαίτερο δεσμό με τους οπαδούς της Ένωσης.

Το καλοκαίρι του 2017, είχαμε ένα… σίριαλ με την ΑΕΚ να επιθυμεί διακαώς την επιστροφή του killer της από την Λας Πάλμας. Τελικά, η ομάδα από τα Κανάρια Νησιά, ενέδωσε και παραχώρησε εκ νέου δανεικό τον Αργεντινό στην Ένωση. Όλοι θυμούνται την υποδοχή στο Ελευθέριος Βενιζέλος, με το αεροδρόμιο να γίνεται… σκεπαστή!

Η συνέχεια… γνωστή και… πρωταθληματική! Ο Αραούχο σημείωσε φέτος πολλά και σημαντικά γκολ, που οδήγησαν την Ένωση στο πρωτάθλημα μετά από 24 ολόκληρα χρόνια! Έστηνε ατέλειωτα γλέντι με τις αντίπαλες άμυνες και έκανε τον κόσμο να παραμιλά με τις εκτελέσεις του. Διάφορα γκολ του θύμισαν τον Ντέμη Νικολαϊδη. Ανέβασε την ΑΕΚ στο Έβερεστ του ελληνικού πρωταθλήματος και τώρα επέστρεψε στην Λας Πάλμας με την οποία υπέγραψε συμβόλαιο 5 χρόνων. Σε 60 συμμετοχές με τους «κιτρινόμαυρους», έστειλε 23 φορές την μπάλα στο πλεκτό και φυσικά όλοι ευελπιστούν κάποια στιγμή να τον ξαναδούν με  την φανέλα της ΑΕΚ!

 

Μάρκο Λιβάγια (2017- ως σήμερα)

Ήρθε στην ΑΕΚ το καλοκαίρι του 2017, δανεικός από την Λας Πάλμας, με την ταμπέλα του… κακού παιδιού. Στην αρχή, αμφισβητήθηκε, αλλά στη συνέχεια έδωσε «πληρωμένες» απαντήσεις σε όλους. Ο Κροάτης μπήκε στην καρδιά των φίλων της Ένωσης, πριν προλάβει να στείλει την μπάλα στα δίχτυα! Οι ενέργειες του άφηναν άφωνους τους πάντες. Ο αγαπημένος Μάρκο των οπαδών της Ένωσης, πήρε από το… χεράκι την αρμάδα του Μανόλο και την οδήγησε στην κατάκτηση του πρωταθλήματος!

Ο Λιβάγια ήταν καθοριστικότατος σε πολλά παιχνίδια, σημειώνοντας γκολ από… χρυσάφι σε Ελλάδα και Ευρώπη. Ο Κροάτης… ζάλιζε με την τεχνική τους αντιπάλους του και «μάτωνε» δίχως έλεος τα αντίπαλα δίχτυα.

Σε 42 συμμετοχές με τη φανέλα με τον Δικέφαλο στο στήθος, ο killer από την Κροατία έχει σημειώσει 10 τέρματα. Ο Λιβάγια… έστεψε την ΑΕΚ πρωταθλήτρια και η «κιτρινόμαυρη» ΠΑΕ  «έσκασε» 1.8 μύρια για να παραμείνει ο Μάρκο στο… ψυχιατρείο του για άλλα τρία χρόνια!

Πλέον, η πρωταθλήτρια ΑΕΚ θα στηριχθεί στους τρεις νέους δανεικούς και ελπίζει σε ανάλογες επιτυχίες!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X