Ζάεφ: «Έλληνες επιχειρηματίες πλήρωσαν συμπολίτες μου να κάνουν βίαια επεισόδια πριν το δημοψήφισμα»!

Ο Ζόραν Ζάεφ προέβη σε σοβαρότατες καταγγελίες. Συγκεκριμένα, ο πρωθυπουργός της πΓΔΜ έκανε λόγο για ξένους και ειδικά για Έλληνες επιχειρηματίες οι οποίοι πλήρωσαν Σκοπιανούς από 13.000 έως 21.000 δολάρια προκειμένου να προκαλέσουν βίαια επεισόδια ενόψει του δημοψηφίσματος στην χώρα του για την Συμφωνία των Πρεσπών.

Ο Ζάεφ είπε συγκεκριμένα: «Η κυβέρνησή μου έχει δεχθεί πολλές αναφορές ότι Έλληνες επιχειρηματίες, που είναι πολύ κοντά στον ρωσικό παράγοντα πλήρωσαν «Μακεδόνες» ποσά από 13.000 έως 21.000 δολάρια προκειμένου να διαπράξουν πράξεις βίας ενόψει του κρίσιμου δημοψηφίσματος που θα γίνει αργότερα μέσα στην χρονιά».

Ο Ζάεφ έκανε τις καταγγελίες σε συνέντευξη που παραχώρησε στα Σκόπια αφού επέστρεψε από την Σύνοδο του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες. Είπε ακόμα ότι ζήτησε βοήθεια από τον ίδιο τον Ντόναλντ Τραμπ για να τον βοηθήσει με το δημοψήφισμα. Μάλιστα πρόσθεσε ότι ο Τραμπ είναι ευπρόσδεκτος στην χώρα του όσο θα κάνει την εκστρατεία υπέρ του δημοψηφίσματος. Ο Ζάεφ αρνήθηκε να κατονομάσει ποιος είναι πίσω από τις πληρωμές αυτές, επικαλούμενος μια εν εξελίξει έρευνα καθώς και τις ευαίσθητες διπλωματικές σχέσεις αναφορικά με την προσπάθεια της χώρας του να ενταχθεί στο ΝΑΤΟ. Δήλωσε ότι η αστυνομία ενημερώθηκε για τις πληρωμές αφού έθεσε υπό κράτηση αρκετά άτομα που συμμετείχαν στις βίαιες διαδηλώσεις έξω από το Κοινοβούλιο τον Ιούνιο.

Στο δημοσίευμα αναφέρεται και το γεγονός ότι η Ρωσία είναι αντίθετη με την ένταξη των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ αλλά και ότι η Ελλάδα προχώρησε στις απελάσεις ρώσων διπλωματών μετα τις καταγγελίες ότι προσπάθησαν να δωροδοκήσουν έλληνες αξιωματούχους για να αποτύχει η Συμφωνία των Πρεσπών.

«Οι Ρώσοι αντιπρόσωποι που ήταν εδώ, καθώς και άλλοι από τη Μόσχα, (δεν) κρύβουν ότι είναι κατά της ένταξής μας στο ΝΑΤΟ», δήλωσε ο Ζάεφ. «Ένα μέρος αυτών συνδέονται με μέσα ενημέρωσης, ένα μέρος …ενθαρρύνει τους νέους να διαμαρτυρηθούν μπροστά από το κοινοβούλιο, να επιτεθούν σε αστυνομικούς… Είναι προφανέστατο». Η εκπρόσωπος του ρωσικού Υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα δεν απάντησε άμεσα σε αίτημα του BuzzFeed News για κάποιο σχόλιο.

«Λαμβάνουμε όλα τα αναγκαία μέτρα για να αποκλείσουμε ανάρμοστες δραστηριότητες που θα σημειωθούν εδώ», δήλωσε ο Ζόραν Ζάεφ. Ο Ζόραν Ζάεφ δήλωσε ότι πιστεύει πως η ένταξη στο ΝΑΤΟ είναι ουσιαστικής σημασίας για την ασφάλεια στην χώρα του. «Η ενταξιακή διαδικασία σημαίνει τελικά ότι θα είμαστε μία χώρα που θα υποστηρίζεται από όλους στον κόσμο», είπε

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X