Τέλος ο Άτιτς από την ΑΕΚ!

Ο νεαρός Έντιν Άτιτς βρέθηκε για σχεδόν τρία χρόνια στο ρόστερ της ΑΕΚ και θεωρείται ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα στην Ευρώπη. Δυστυχώς, ο 21χρόνος δεν κατάφερε να καθιερωθεί και να αφήσει το δικό του «στίγμα» στην Ένωση, από την οποία μάλιστα και αποχώρησε.

Ο Έντιν Άτιτς μαζί με τους Δημήτρη Μωραϊτη και Γιώργο Τσαλμπούρη αποτέλεσε μια από τις πιο σπουδαίες «επενδύσεις» της ΑΕΚ, καθώς προερχόταν από εξαιρετικές εμφανίσεις στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα U18 του Βόλου.

Η ΑΕΚ είδε το ταλέντο του και για αυτό του προσέφερε και εξαετές συμβόλαιο αξίας περίπου 1.5 εκατ. ευρώ. Οι άνθρωποι της Ένωσης επένδυσαν πάνω στον Βόσνιο γκαρντ/φόργουορντ, όμως ο χρόνος συμμετοχής του ήταν σχεδόν μηδαμινός με την κιτρινόμαυρη φανέλα.

Ο Άτιτς είναι ένας  αρκετά αθλητικός παίκτης και μπορεί να χειριστεί την μπάλα ιδανικά, οι προπονητές όμως φαίνεται πως δεν δείχνουν εμπιστοσύνη στο πρόσωπο του. Ο 21χρονος χρησιμοποιήθηκε τη χρονιά που μας πέρασε σε 13 αγώνες πρωταθλήματος και άλλους 7 του Basketball Champions League (σύνολο 20). Και αυτές είναι ελάχιστες συμμετοχές για ένα παιδί που θεωρούνταν η σούπερ επένδυση της ομάδας!

Ψεγάδια στο παιχνίδι του φυσικά και υπάρχουν, όμως εάν έχει ενεργό ρόλο σε μια ομάδα θα μπορούσαν να βελτιωθούν.

Ο Βόσνιος με το άπλετο ταλέντο προκάλεσε τεράστιο προβληματισμό και τα ενδεχόμενα για την περίπτωση του ήταν πάντα δύο. Ή θα φύγει για κάποια άλλη ομάδα, ώστε να αναδείξει το όποιο ταλέντο διαθέτει ή θα παραμείνει στην ομάδα της ΑΕΚ και θα πάρει τον χρόνο συμμετοχής που του αναλογεί για να πάρει παιχνίδια στα ποδιά του. Ωστόσο συνέβη το πρώτο.

Η Ένωση ύστερα από τρία χρόνια έλυσε τελικά την συνεργασία της με τον παίκτη και πλέον ο Άτιτς θα ψάξει να βρει τον επόμενο σταθμό στην καριέρα του, στον οποίο θα προσπαθήσει να καθιερωθεί και να βρει τον ρόλο του, ώστε να τον γνωρίσουμε καλύτερα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X