Το deal του αιώνα και αυτοί που μένουν

Το deal του αιώνα και αυτοί που μένουν
Photo Credits: INTIME

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Ο Μελισσανίδης τους «παίζει» τους Βέλγους. Θα τους βγάλει το λάδι, θα πάρει ό,τι καλύτερο μπορεί για την ΑΕΚ και μετά θα τους δώσει τον Βράνιες. Γιατί στο τέλος, όσο και αν δεν θέλει και είναι γνωστό σε όλους, πιστεύω πως θα τον δώσει. Διότι στην ΑΕΚ που θέλει, αξίζουν να βρίσκονται μόνο όσοι δίνουν και την ψυχή τους για την ομάδα. Ο Βράνιες, μια ιδιαίτερη περίπτωση έτσι και αλλιώς, δεν θέλω να σκέφτομαι πως θα είναι εάν αναγκαστεί να μείνει και έχει μούτρα.

Σκεφτόμουν πως ήταν η ζωή με τον Βράνιες εδώ και ενάμιση χρόνο. Από εκείνο το ματς στην Τρίπολη, που πρόλαβε να αποβληθεί στην πρεμιέρα του, μέχρι την αποβολή στον τελικό του κυπέλλου. Το συμπέρασμα μου είναι ξεκάθαρο. Όταν είναι συγκεντρωμένος στο παιχνίδι του, έχει δίπλα του έναν ογκόλιθο όπως ο Τσιγκρίνσκι ή παίζει σε σχήμα με τρία στόπερ, ο Βράνιες είναι εξαιρετικός. Γρήγορος, δυνατός, αλτικός.

Αλλά. Για να μην ξεχνιόμαστε. Ο Βράνιες είναι και παίκτης καρμανιόλα, που ρισκάρει σε κάθε ματς με τις κάρτες. Εχει αδυναμίες με την μπάλα στα πόδια και κάνει εύκολα το λάθος. Το καλύπτει με την ταχύτητα και τον δυναμισμό, αλλά πολλές φάσεις ξεκινούν από λάθη του. Είναι ιδιαίτερος χαρακτήρας μέσα στα αποδυτήρια, είχε επεισόδια που βγήκαν και άλλα που χάθηκαν στη λήθη του χρόνου.

Μικρή σημασία έχουν αυτά. Αλλωστε κάθε παίκτης έχει συν και πλην, οπότε μια ομάδα όπως η ΑΕΚ οφείλει να δει με ποιους και πως θέλει να πορευθεί. Κατά τη γνώμη μου, Βράνιες βρίσκεις στην αγορά. Πρόκειται για παίκτη που άλλαζε τις ομάδες σαν τα πουκάμισα, έχει έντονο χαρακτήρα, έχει ψηθεί να φύγει και δεν θα έχει μυαλό.

Το βλέπω πάντως και από την άλλη. Η ΑΕΚ πέρα από συναίσθημα, κληρονομιά, ιστορία, είναι και αθλητική εταιρεία. ΠΑΕ που έχει μάθει από τα εγκλήματα του παρελθόντος και προχωρά νοικοκυρεμένα. Μέχρι και τη σεζόν που ολοκληρώθηκε η ΑΕΚ είχε ζημιογόνες χρήσεις, με το κενό να καλύπτεται από εσωτερική χρηματοδότηση. Ακόμα και τα περίφημα 10 εκατ. ευρώ του Europa League, έφεραν ίσα βάρκα, ίσα πανιά την περυσινή χρήση.

Μια εταιρεία, οφείλει να σκέφτεται και εμπορικά. Να αναζητά έσοδα και έξυπνες κινήσεις. Όταν παίρνεις έναν παίκτη με προβληματική καριέρα ελεύθερο και με συμβόλαιο 250.000 ευρώ και ενάμιση χρόνο έπειτα τον παραδίδεις καθαρό και μπορείς να κερδίσεις 3,5 εκατ. ευρώ, στο δικό μου μυαλό δεν πρέπει καν να έχεις δεύτερες σκέψεις. Δεν αποφασίζω εγώ, δεν χαράσσω πολιτική, αλλά πλέον έτσι λειτουργεί το σύστημα σε παγκόσμιο επίπεδο.

Η ΑΕΚ μπορεί να ανοίξει το κεφάλαιο των πωλήσεων με τον Βράνιες. Και θα είναι το deal του αιώνα. Όχι μια ιστορία με πολλά ερωτηματικά, όπως εκείνα τα 7,5 εκατ. ευρώ του Ολυμπιακού για τον Ενγκελς ή άλλους περίεργους. Με τέτοιες κινήσεις δεν θα μετατραπεί σε ομάδα τράνζιτ, αλλά θα μπορεί να διεκδικεί όσα της ανήκουν.

Όπως και να έχει, ο Μελισσανίδης έχει το μαχαίρι και το καρπούζι. Από όσα βλέπω να κάνει και να λέει ο Βράνιες, συμπεραίνω πως είναι φευγάτος. Όπως είναι γνωστό, του φευγάτου η μάνα δεν έκλαψε ποτέ. Επειδή εμείς θα μείνουμε εδώ, θέλω να σταθώ λίγο και στο θέμα εκείνων που μένουν.

Με το επικοινωνιακό τσουνάμι που ακολούθησε του πρωταθλήματος, η ΑΕΚ δεν κατάφερε να διατηρήσει ηρεμία και εμπιστοσύνη γύρω από την ομάδα. Πολλά από τα σχόλια που διαβάζω εδώ ή ακούω σε διάφορες κουβέντες, μου θυμίζουν τη μέρα της μαρμότας: που πάμε με τους Μπακάκηδες, τους Μάνταλους, τους Μπακασέτες, τους Κλωναρίδηδες.

Δεν θα μπω καν στη λογική να πω, ότι αυτοί οι παίκτες (μαζί βέβαια με εκείνους που έφυγαν ή φεύγουν), κατέκτησαν το πρωτάθλημα. Θέλω μόνο να επισημάνω το εξής. Απαλλαγμένοι από βάρη και άγχη που δεν ήταν δικά τους, οι συγκεκριμένοι παίκτες θα είναι ακόμα καλύτεροι. Μέσα από την ομαδική δουλειά, θα εμφανιστούν ακόμα καλύτερα πράγματα.

Αυτό δεν σημαίνει πως η ΑΕΚ δεν θέλει τέσσερις (πέντε εάν φύγει και ο Βράνιες) μεταγραφές με προοπτική 11άδας. Αλλά επειδή στο ποδόσφαιρο παίζουν 11 και στη διάρκεια της χρονιάς χρειάζονται όλοι, αναλογιστείτε πως αυτοί που μένουν είναι και η παρακαταθήκη της ΑΕΚ. Αυτοί διέλυσαν τον Ολυμπιακό, νίκησαν τον ΠΑΟΚ, ισοπέδωσαν τον Παναθηναϊκό, αυτοί είναι οι πρωταθλητές Ελλάδας. Για όλη τη χρονιά που έρχεται.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X